Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kdo je pániček?
Autor Zpráva
Robis
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:07
- Nahlásit

Ahoj.Nevim,jestli bylo toto téma založeno,ale urcite ano,ale nemohl jsem ho nikde najit .mam doma pul ročního jorksira a trochu mne mrzi jedna vec. Kupoval jsem ho sam,naucil sam některé povely,myslim si,ze ma ode mne dostatek lásky,ale víc preferuje přítelkyni,která si s nim ani moc nehraje,pze je častěji v praci než ja..kdyz jsme sami doma,tak by mne láskou snědl,ovsem kdyz prijde přítelkyně,zapomene na mne a vubec ke mne nejde..je jen sní ... Nechci aby to vyznělo jako žárlivost ,ovsem jak mile přítelkyně zase odejde tak se začne lisat ke mne a chce byt vsude se mnou. Docela nechapu tohle chování ,urcite kdyz byl psik neposlusny tak jsem parkrat zvýšil hlas nebo nejednou jsem ho vytahal jemně za srst a toho ja vse učím . S mými kamarády je to stejne..kdyz prijde muj nej kamos na návštěvu je porad u neho a u mne děla jak bych byl vzduch a ani se nenechá pohladit.Pritelkyne se mi tuhle posmivala,ze panickem je urcite ona...jestli ma nekdo radu a nebo ani možna neni a mam to brát tak jak to je ?

Walda
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 18:11
- Nahlásit

Robis

myslim si,ze ma ode mne dostatek lásky

Když ono to se psy zdaleka není jen o lásce.
Respekt, důvěra a láska - v tomto pořadí. A klidné asertivní chování.

Robis
# Zasláno: 11 Bře 2015 00:21
- Nahlásit

Dekuju za odpoved.Je možné ji trochu rozvinout ?

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 08:48
- Nahlásit

Robis

Je možné ji trochu rozvinout ?

Trochu rozvinout je k ničemu, je třeba to pochopit a vzít za vlastní.
Daleko lepší je to vzít jako námět, jít za tím a hledat informace - přímo od lidí, kterým to funguje, z literatury a postupně z vlastních zkušeností.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 10:24
- Nahlásit

Robis

jak tu bylo uvedeno, je těžké to nějak blíže popsat určit. co by měl, neměl člověk dělat jako jednotlivé kroky, je to prostě souhrn jednání a věcí, jak člověk koná a jak k psovi přistupuje. Je zapotřebí býtpsu mu oporou,zázemím, ale stejně tak mít u něj respekt - což ale nepramení z toho, že budu na psa přísný, leč to, že jsem pro psa čitelný, důsledný, ví že jsem ten na koho se může spolehnout. Není zapotřebí se psu podbízet, ale být mu prostě partnerem a to i ve hře, tím že se psem dělám něco společně, že máme společné koleje. Byla jsem nedávno venčit společně s jednou paní- rozhodně ne psí začátečnící, vyprávěla mi jak byla z jedné ze svých fenek nešťastná, protože po rozchodu s partnerem, ji fena nebrala, nejen že o kontakt nestála,ale přímo se mu vyhýbala. Její páníček byl totiž partner a paní pro ni byla nula. Panička hledala cesty a jednou z nich, ač do té doby dělala klasický výcvik, zkusila s fenou zajít na agi, V tom se fena našla, našla společnou řeč s paničkou, protože tam se spolupracovat musí a dneska už jsou obě někde jinde. Je zapotřebí se psem najít společnou řeč.
Když jsme si přivedli z útulku naši fenku, počítala jsem s tím, že se naváže na mého manžela, podle chování k ošetřovatelům / ošetřovatelkám silně preferovala mužské. Nestalo se tak, fena se upnula ke mně a kdo naopak musel zapracovat na vztahu s ní byl manžel. Protože já jsem nebyla jen venčič a krmič a semtamhladič. Snažila jsem se jí prostě příchod k nám usnadnit co to šlo, pochopit její duši, jaká je, co jí může nahnat strach, co naopak půjde klidně vybojovat, ukázala jsem jí, že se na mě může spolehnout, že jsem tady i pro ni. Učila jsem jí všechny ty nové věci, které se potřebovala naučit a to s maximálním pochopením pro to, že už za sebou něco má.
Víte dost často se člověku s prvním psem stává, že také ve vztahu k němu tlačí na pilu. To není dobře, pes se pak právě obrátí tam, kde takový tah na něj není a má tam svůj vlastní prostor. Je to taková cesta, hledání.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 11:43
- Nahlásit

Robis
nijak bych to nedramatizovala. Ono je celkem běžné a přirozené, že ,,chemie" psa trochu víc táhne k opačnému pohlaví, fenky mají raděj chlapy, psi zase ženské Vyjímku tvoří psi, kteří jsou bojácní a ti se všichni bojí víc chlapů a psi se špatnou zkušeností...a bohužel musím konstatovat, že ta z 90% přichází taky od chlapů. Navíc...vás pejsan zná, má. Když přijde někdo cizí, to je prostě jiná zábava, jiné podněty, psa to baví, navíc - je to ještě štěně. Neřeště to a buďte rád, že není na návštěvy protivný, na přítelkyni žárlivý Zažila jsem to už na pár návštěvách taky a není příjemné, když na vás celou návštěvu vrčí a štěká rozmazlená nevychovaná čivava. Tedy, hostitelům to bylo tak nějak jedno, já se styděla za ně

Robis
# Zasláno: 11 Bře 2015 16:34
- Nahlásit

Diky všem za odpovědi !

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 16:39
- Nahlásit

Robis
To neřeš, jsi okoukanej, já mam to samý, čuby venčím, krmím, tak nějak i vychovávám a ten chlap co přijde domu na pár hodin večer je prostě zajímavější. No a návštěva ta je nejzajímavější, protože nechodí denně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání