myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 15:16
- Nahlásit
Ahoj,
chtěla bych se zeptat kynologové a pejskaři
Mám 5 a půl měsíční štěně, bydlíme s Ginou v bytě v Praze, a já studuji vysokou školu a chodím 2x tydne na 5 hodin na brigádku. Začíná mi semestr a je to pro nás obě poprvé. Pořád řeším kolik hodin už je Gina sama doma a tak, Naštěstí mám 3 ochotné spolubydlící, které často pomůžou, ale chci se zeptat, jaké máte zkušennosti? Kolik hodin může takhle starý pejsek vydržet doma sám? Vždycky jsme měly doma psa, ale barák na vesnici a početnou rodinu, k tomu ochotné sousedy, takže tohle jsme nikdy nemusely řešit a vlastně ani nevím jak jsme to s pejskem kterému je dnes už 9 let dělaly dříve. Takže vy kteří máte plný program s prací a školou a k tomu doma psa v bytě, jak to děláte? Děkuji moc ra rady, dnes mame krizi a štěně bude doma samo 7 hodin a já se děsím toho že začně kňučet stýskat si, hrabat na dveře a kousat vše, nějaká ta kaluž že pro mě to nejmenčí.
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 23:40
- Nahlásit
Já,když jsem měla malé štěně v bytě,jsem to vyřešila následně:Když jsem odcházela pryč,štěně mělo za sebou zhruba půlhodinovou procházku v parku,aby se řádně vyvenčilo a protáhlo.Psovi jsem doma nechala na hraní asi milion hraček,rozházených všude možně a k tomu ještě vepřové ucho,jelení parůžky,nejrůznější velké kosti a kopyta (ze zverimexu) a klacky ze stromů.No prostě neodolatelné lahůdky.Sice jsem doma měla bordel,že si to neumíte představit,ale radši zametu rozkousaný klacek,než rozškrábané zdi,rozkousané boty,oblečení a nábytek.Na nějaké vytí a štěkání štěně nemělo čas.Ty neodolatelné lahůdky ho nenechaly chladným.Za pár týdnů už stačily jen ty hračky.Zkrátka stěněti připravit takovou činnost,že na demolici bytu nebude mít ani pomyšlení.Přeju hodně štěstí.
|