Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně Australského ovčáka
Autor Zpráva
fordprefect
# Zasláno: 9 Úno 2015 22:11
- Nahlásit

Ahoj všichni,
ráda bych Vás všechny poprosila o pár rad. Nechci otravovat chovatelské stanice prolezla jsem celý forum "štěňata" a nenašla jsem nic, co bych potřebovala vědět, avšak jestli se to tu někde v temném zákoutí nalézá, tak se omlouvám za případné opakování dotazů. Pořizuji štěně autraláka, teda ještě není ani narozený, ale tak v květnu už bych ho měla mít doma. Mám pár věcí, který bych chtěla vědět nebo mít dřív, než bude štěndo doma.
1) Pojedu pro něj 200km, 3 hodiny autem. Jak ho přepravit? Je mi jasný, že vedle něj asi budu sedět vzadu, ale nějaký kšíry by asi přišly vhod, kdyby se cokoli náhodou stalo. No jo, ale jak velký kšíry? Copak já vím, jak velký je 8mi týdenní štěně AO? když ne přímo velikost kšír, prosím o radu, jak je velký 8mi týdenní štěně?
2) Dosti podobná otázka, jak velký obojek pro takovýho tvorečka?
3) Bydlíme v třetím nadzemním podlaží, zvládne to chudinka vylézt po schodech, nebo budeme prvních pár týdnů raději nosit a pomalu zvládat schody? Však bude velký tak jako jeden a půl schodu, ne?
4) Krmení - na gramáž je stejné krmení v granulích a BARFu? Nevím ještě, čím budou štěnda krmený u chovatele, ale stejnak chci pak přejít na BARF. Když to bude ideální případ, budou krmený BARFem a dostanu "návod" na krmení, ale když ne, tak budu zase v háji

Jasně, že co nejvíc informací "vydyndám" pak od chovatele, ale přijde mi lepší ho neotravovat s každou blbostí, i když pro mě jsou ty blbosti taky potřebný vědět a ještě poslední dotaz, kupuji si psa jakoby k narozkám a jediný co chci dostat od někoho jinýho je obojek se jménem psa. Ale když už bude se jménem, tak chci, aby ho měl pes jako dospělej. Můžete mi někdo, prosím, hodit obvod Vašeho dospělého AO okolo krku a okolo hlavy? Chci totiž tenhle obojek
Díky Vám všem (:

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2015 22:22
- Nahlásit

fordprefect
200km, 3 hodiny autem. Jak ho přepravit? Je mi jasný, že vedle něj asi budu sedět vzadu, ale nějaký kšíry by asi přišly vhod, kdyby se cokoli náhodou stalo
Já jako chovatel bych vás nenechala od sebe odvézt 8t. štěně v kšírách na sedačce. Prcek patří do pevné přepravky, v nejhorším případě takové té látkové "tašky na psy". Pravděpodobně celou cestu prospí, zvlášť když před odjezdem vynaložíte nějaké minimální úsilí na jeho unavení.
jak velký obojek pro takovýho tvorečka?
Já brala pro 7t. štěnda nějaký úplně základní nylonový, který lze prodloužit - čímž chci naznačit, že od dobrého chovatele dostanete obojek, vodítko atd...
zvládne to chudinka vylézt po schodech
Určitě ano, ale dolů bych ho nosila, alespoň nějaký čas.
na gramáž je stejné krmení v granulích a BARFu?
V žádném případě ne! Pokud chcete štěně krmit masem, pořádně si to nejdřív nastudujte. Nespoléhejte na rady od chovatele nebo z facebooku (velmi moderní poslední dobou). Můžete toho hodně zkazit. Doporučuju knihu BARF od Novosádové (tu zelenou).

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2015 22:25
- Nahlásit

fordprefect
Jasně, že co nejvíc informací "vydyndám" pak od chovatele, ale přijde mi lepší ho neotravovat s každou blbostí, i když pro mě jsou ty blbosti taky potřebný vědět
Jako chovatel - budu stokrát radši, když mě budoucí majitel bude otravovat pětkrát denně s více nebo méně hloupými nápady. Budu pak mít aspoň pocit, že se snaží všechno si zjistit a vyjasnit předem. Naopak člověk, co se neptá předem na nic a po pořízení štěněte bude psát hysterické dotazy "co mám proboha dělat?", bude mít u mě pro příště dveře zavřené. Samozřejmě poradím oběma, pro dobro toho zvířete...

fordprefect
# Zasláno: 9 Úno 2015 22:40
- Nahlásit

Ta přeprava v přepravce, na tu taky myslím, jen jsem nevěděla, co je lepší. Tušila jsem, že se tu dostanu k odpovědi. A s otravováním chovatele - na to jsem nemyslela, ale teď mi to přijde logický, když se na to podívám jeho očima. Budu otravovat. Díky moc (:

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2015 00:00
- Nahlásit

fordprefect
No mám přibližně stejně velkýho psa a jako štěně se pár týdnů ze schodů bál, nahoru běhal hned, ale teda 3 patra xkrát denně bych ho běhat nenechala kvůli kloubům.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2015 06:58
- Nahlásit

1) my vezli stene asi 5hodin v papirove krabici, ale samozrejme s tim, ze sme byli dva - ridic a drzic.

2) vetsinou chovatel nechava steneti obojek, sam dava aby rozeznal podle barev to ktere stene - ale jak rika corgi

novosadova se taky rozepisuje na webu manwe.eu velmi dobre

jak pise corgi
taky pak i z pohledu chovatele je fajn, ze tusi, jak se ma, jaky delaj pokroky a tak, vidi, jak pes roste a kdyz muze poradit, tak rad urcite poradi, fakt bych se nebala. Seriozni chovatel naopak asi ceka, ze nejaky dotazy budou

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2015 15:58
- Nahlásit

jasny, starostlivost je strasne dulezita a uplne nejdulezitejsi jsou kvalitni a vyvazeny granule

fordprefect
# Zasláno: 12 Úno 2015 11:36
- Nahlásit

zbrnd
já budu krmit BARFem, takže granule nehrozí

corgi
mám přečtenou knížku od Novosádové, mám prolezené i celé její stránky, mám vyrobenou kalkulačku na gramáže (pak jsem zjistila, že jí má Novosádová na stránkách ) a jediný, co teď nevím je to, jak se krmí granulemi. A ani to nechci vědět, snad to nebudeme s prckem potřebovat (:

Díky Vám za rady (:

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2015 11:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

fordprefect
urcite dobrej zacatek, nicmene o nebyla narazka na Vas, ale spis na velkokynology, co psy strasne milujou, ale nejsou aochotni udelat ani "Ň" třeba pro zjištění toho, čím vlastně krmí...a že tu takovejch není málo

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2015 14:11 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

fordprefect
Ad schody: nosit. Už i jen proto, aby se nevyčůral cestou, ale až venku
Ad granule: pokud budou štěnda u chovatele na granulích, tak je vcelku běžné, že od chovatele dostanete dávku granulí na pár prvních dní i s dávkováním.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání