| Autor |
Zpráva |
sarpar
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2015 22:35
- Nahlásit
Ahoj! Chtela bych si poridit parson russla, ale nejsem si jista jak moc bych ho zvladla v byte. Zkusenosti s vycvikem pejska mam - jako dite jsem si poridila labradora x NO a statecne si s jeho vychovou poradila, jsem si jista, ze nestradal, ovsem bohuzel zestarnul a umrel.. Dlouho trvalo nez jsem se s jeho odchodem vyrovnala a ted jsem uz pripravena poridit si noveho milacka. Bohuzel uz nebydlim v rodinnem domku se zahradou a tak premyslim jakeho pejska do bytu. Povahou i stavbou se mi moc zamlouva prave PRT, bojim se jak by se mu ovsem libilo v byte, kde by byl v dobe, kdy jsem v praci sam zavreny (cca 9 h). Jak jsem jiz psala - byla jsem zvykla mit psa na zahrade, kde jsem se "nemusela" starat o venceni a tak jsem prave v teto oblasti naprostym novackem. Mate nekdo zkusenosti s touto rasou v byte? Dekuji
|
sarpar
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2015 22:57
- Nahlásit
Jinak jeste premyslim o westikovi, ten sice neni takovy "akcnak", takze by mi spis pdpustil, kdybychom nestihli 2 hodinouvou plnohodnotnou vychazku, ale proste PRT je mi sympatictejsi.. Pak si taky nejsem jista pohlavim.. Vzdycky jsme meli kluky, at uz kluky psi, kocici, morceci, andulci,.. krom potkana, ta byla holka. Tak neustale zvazuju vyhody vs. nevyhody.. Nikdy jsem to tak neresila, vzala jsem si proste pejska, ktery mi byl sympaticky at to bylo co to bylo... ted ale bydlim s pritelem tak musim brat ohledy i na nej a jeho nazory. Co se tyce chovu jakychkoliv zvirat je pritel nepolibeny, natoz pak chovem psa, proto se obracim na Vas - zkusene a ostrilene chovatele. Jak jsem rikala ja mam zkusenosti spis s vetsimi plemeny (krom meho lab x NO) mame cisteho NO, mad. ohare, a vesnicke smesky NO. Jestli jste to nekdo precetli, dekuji za pozornost a za rady a tipy
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2015 09:45 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
sarpar
Jestli máš FB, tak se přijď zeptat k nám.
https://www.facebook.com/groups/JRT.CZ/?fref=ts
Jinak PRTíci obecně bývají poměrně hodně velcí akčňáci, co jsem si zatím stihla všimnout. Jack russellové bývají spíše klidnější. Sám doma to určitě zvládne, když se naučí od začátku. Nicméně je nutné se mu předtím i potom věnovat. A to si úplně nemyslím, že by stačila procházka. Spíš psí sporty - klasický výcvik, agility, flyball, stopy.. Je možné se realizovat ve spoustě směrech a parsonek bude velmi vděčný za jakoukoliv podobnou aktivitu.
Nedá mi nedodat - vybírej hlavně kvalitní chovatelskou stanici, která nezapomíná na testy na dědičné choroby - SCA, LOA, PLL, DOV, patelly, kyčle, apod.
Co vím, tak se aktuálně čekají štěnda v CHS Black Bubble a v CHS Killers Hole. S tím, že ve druhé jmenované to budou nejspíš solidní torpéda. Obě chovatelky mohu s čistým svědomím doporučit.
|
sarpar
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2015 21:24
- Nahlásit
Díky za odpověď a do skupiny ráda zavítám na výzvědy Klasicky vycvik je pro me samozrejmosti, pak bych s nim chtela prave zkusit stopy a rozhodne agility. Takže ty máš ve svém okolí ptraky?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2015 11:29
- Nahlásit
sarpar
Mám poměrně dost známých, co PRTy mají. A všichni mají velké sportovce.
Jak říkám, nakoukni k nám do skupiny. Ona se sice jmenuje po JRT, ale je to proto, že už jsme ji s takovým názvem převzali a nejde přejmenovat. Ale jinak jsou tam všichni pohromadě. Jak jackové, tak parsoni. Pokud chceš fundovanou odpověď od lidí, kteří PRTy mají nebo chovají, optej se tam a uvidíš.
|