Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Králičí hladkosrstý jezevčík, černý s pálením
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 11:57
- Nahlásit

Dobrý den,

chtěla bych se Vás zeptat jaké žrádlo byste doporučili k tomuto plemenu. Štěndo se k nám přestěhuje v lednu a chci aby dostával to nejlepší bude to fenečka mimochodem.

A když tu jsem, tak myslíte, že je lepší pro tak malého pejska postroj nebo obojek? A je lepší koupit malý pelíšek a pak ho vyměnit za větší až vyroste nebo rovnou velký?

Děkuji moc za odpovědi

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 11:57
- Nahlásit

Dívala jsem se na žrádlo Acana nebo FirstTime orentačně

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 12:07
- Nahlásit

Darias
Pes je pes, bez ohledu na plemeno. Strava králičího jezevčíka se nijak zásadně neliší od stravy dogy Takže ideální je podobně jako u lidí pestrá strava: maso, vnitřnosti, měkké kosti a chrupavky, ryby, neslazené mléčné výrobky (jogurt, kefír, tvaroh), zelenina a případě kvalitní granule, u kterých je taky dobré v rámci pestrosti střídat značky nebo aspoň různé receptury v rámci značky, aby pes nejedl pořád jen kuře, kuře a prozměnu kuře
Acana je dobrá, zvlášť ta bezobilná řada. Ještě kvalitnější je Orijen - stejný výrobce, vyšší řada. Hodně lidí si chválí Taste of the Wild nebo Essentialfoods...

Pro malého dlouhého pejska bych volila spíš postroj.

Jako pelíšek kup v levném textilu nějaký obyčejný polštář za pade, který se dá snadno prát. Nebo složenou deku. Štěně ho stejně velmi pravděpodobně zničí. A definitivní pelíšek pak koupíš, až vyroste.

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 12:34
- Nahlásit

Moc děkuji za odpověď.

Jo já myslela spíše granule, vím, že maso bude jíst stejně jako doga a teď jste mě překvapila, vždy jsem si myslela, že kosti malá plemena nesmí, nevím proč jsem měla zabudovaný tento blábol. A ze zeleniny nějaké určité druhy bo může všechny? A u granulí jsem právě myslela že jsou více orientované na rasu.

Každopádně moc děkuji za rady, ten Orijen se mi hodně líbí, dívala jsem se a má dobré recenze

A nebude v tom postroji více neposlouchat? Chci s ním chodit i na cvičák a za každou cenu ho učit odmala chodit u nohy a zdá se mi, že obojek je více "ovladatelnější".

No na to jsem ani nepomyslela a nejlépe i s nějakým plyšákem, aby moc neplakal po máme

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 13:15
- Nahlásit

Darias
Orientace granulí na rasu je reklamní tah, který výrobcům skvěle vychází. Ano, samozřejmě že čivava bude mít poněkud jiné nároky než doga, ale udělat kvůli tomu pytel s roztomilým obrázkem a prodat majitelům granulovaný šrot 3x dráž je normální svinstvo. Všimněte si, že ty nejkvalitnější granule nejsou většinou rozděleny podle velikosti plemene.
Pokud trváte na granulích vybírejte podle tohoto žebříčku
Pokud však máte čas, chuť a zájem psovi co nejvíc prospět, doporučuju zkusit syrovou stravu.

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 13:16
- Nahlásit

Darias
A nebude v tom postroji více neposlouchat?
Poslouchat bude podle toho, jak ho kdo naučí ;)

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 13:27
- Nahlásit

Darias

i, že obojek je více "ovladatelnější".

proč?
nejdo o to na čem vodíš, ale jak učíš. Může chodit klidně i bez obojku a bez postroje, když bude naučený. Důležité je naučit cvik- ať už chůzi u nohy, nebo s prověšeným vodítkem, nebo sedni, nebo lehni prostě cokoliv, nejdříve v klidném prostředí doma, pak v klidném prostředí venku, pak v rušnějším.... atd. prostě nastavit psovi situaci tak, aby ji vždy zvládl a pak ho nebudeš potřebovat na vodítku ani ovládat, ani korigovat a je tím pádem jedno k čemu je vodítko připnutél

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 13:27
- Nahlásit

corgi

heh, stejná myšlenka, nedočítala jsem, pak bych to už nepsala.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 13:42
- Nahlásit

Darias
podle mě je zvlášť u pejska, co může mít občas tendenci tahat nebo nalítnout proti vodítku lepší postroj, protože nemůže dojít k poškození krční páteře, hrtanu atd. A o ovladatelnosti na postroji/obojku se podle mě dá polemizovat u nevychovaného bernardýna, u jezevčíka asi nehrozí, že majitele strhne ať je na čemkoliv

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:26
- Nahlásit

birma

Ano nemyslím tím, že by mě hodil pod auto nebo stáhl do příkopu

PetraK
corgi

Spíše prostě se mi zdálo že v tom postroji se pejsek cítí volněji, takže by měl tendence více blbnout. Ale ano uznávám, že je to asi hloupost

Jasně že ho chci učit povely, a vychovávat ho, ale nemůžu po něm chtít aby ve třetím měsíci mi všechno zvládal vše, předpokládám, že prvně budu ráda když zvládne netahat
corgi

To jsem nevěděla, za to děkuji, každopádně uričtě bych nešla do komerčních krmiv jako je Pedigree samozřejmě. Mám i činčily a ty krmím tím nejlepším, vím jak je krmivo důležité ;) proto se právě ptám A co se týče syrové stravy, to už si zase tak netroufám, na to jsem asi krátká.

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:29
- Nahlásit

A ještě se rovnou zeptám. Jelikož od nového roku budu pracovat jen na DPP a to ještě odpoledne na tři hodinky, takže v tu dobu už bude doma přítel, tudíž štěndo nebude prakticky nikdy samo. Bude to pak velký problém kdybych nastoupila po roce do práce normální a bylo doma 8-9 hodin denně? Asi hloupá otázka..

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:36
- Nahlásit

Darias
problém to nebude, když budeš pejska na samotu zvykat a třeba nějakou dobu před tím, než nastoupíš, ho pomalu převedeš na režim, jaký bude potom, třeba v časech a délce procházek a podobně

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:39
- Nahlásit

birma

ale to přece i kdybych ho takhle pomalu připravovala, tak stejně mi bude doma plakat a výt ne?

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:42
- Nahlásit

a nějaký tip jak ho odmala vést k tomu aby příchozí lidi nevítal kousáním do noh, skákáním po nich a štěkáním.

Sama nesnáším takové majitele co to dovolí..

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:43
- Nahlásit

Darias
tak stejně mi bude doma plakat a výt ne?
proč by měl plakat a výt, když ho naučíš trávit v klidu a postupně, že být doma sám, je naprosto normální a je to ideální čas na odpočinek?

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:44
- Nahlásit

nebo jinak, nějaká dobrá literatura, která mě na to může připravit nebo je lepší rovnou investovat do psí školky?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:48
- Nahlásit

Darias

jsem vycházela a corgi asi taky z tohodle:

A nebude v tom postroji více neposlouchat? Chci s ním chodit i na cvičák a za každou cenu ho učit odmala chodit u nohy a zdá se mi, že obojek je více "ovladatelnější".

co se pohodlnosti týče- tak myslím - že asi spíš ten postroj.

ale to přece i kdybych ho takhle pomalu připravovala, tak stejně mi bude doma plakat a výt ne?

ne. pokud ho opravdu od hned budeš učit, že se nic nestane, když odejdeš z místnosti a on tam bude chvíli sám, když ho vyvenčíš, unavíš hrou a odejdeš z domova na malou chvilku, máš šanci se vrátit v momentě, kdy je zticha, odměnit ho za to jak šikovný byl/a a za nějakou dobu zase. Aby si prostě zvyklo, že se svět nehroutí, že nezůstane na věky opuštěno, že to je prostě normální, že lidé přichází odchází, že to vždy přináší něco příjemného. Já třeba štěnda hned učím na to, aby si zvykala zůstat na pelíšku na povel a když odcházím čekají tam, já jim připravím nějakou tu hračku, plus krabičku papírovou, do který nachystám dobrůtku, hračku. Ale smí si to vzít až když mezi dveřmi řeknu - vezmi! Tím pádem se oni těší na to, že už abych vypadla .

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:49
- Nahlásit

birma

Já jsem totiž asi moc zkažená z toho co vidím kolem sebe a jak mé kamrádky a známé nadávají, že prostě pes vyje a že už zkoušeli všechno ale nic nepomáhalo .. -_- to stejné s taháním na vodítku a tak. Asi až pejska mít budu tak to pochopím, že to chce jen příjít na sprácný přístup.

Jinak psa jsem měla odmala, o pejska jsem se učila chodit, byl to kříženec jezevčíka a kdo ví čeho si, poslouchal, neštěkal, jen když se mu vážně někdo nelíbil, umel zakladní pokyny, netahal, miloval čokoládu ikdyž ji nesměl, jedl všechno co bylo škodlivé pro jeho zdraví protože mu to chutnalo, granule ty nejlevnější protože máti na víc neměla, jelikož byla samoživitelka. A dneska je mi 21 a pes je ctvrt roku mladší, a pořád žije a kromě toho že tedy nevidí a hůře slyší se těší dobrému zdraví

Což vyvrací stejně vše, co se týká nejlepší péče

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:53
- Nahlásit

PetraK

To si mě ted hodně pobavila to je skvělá věc a právě tyto vychytávky potřebuji, abych věděla jak "vychovávat" Každopádně hned si tisknu Váš tip s dovolením a ukládám do složky nápadů pro štěndo

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 14:56
- Nahlásit

Darias
nějaká dobrá literatura, která mě na to může připravit nebo je lepší rovnou investovat do psí školky?
dobrý trenér je určitě skvělá investice, jen by měl být opravdu dobrý
z literatury mám moc ráda tuhle knížku (asi nejradši ze všeho, co jsem o psech četla)
Což vyvrací stejně vše, co se týká nejlepší péče
pes který má skvělý genetický základ snese spoustu věcí a přežije je ve zdraví, jiný pes to zvládat vůbec nemusí a asi nikdo rozumný nechce testovat zrovna na svém milovaném psovi, jestli zrovna on je ten, který dokáže přežít pro jiné jedovaté věci

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:01
- Nahlásit

birma

Těžko říct, jestli někdo znáte dobrého trenéra z Brna, budu určitě ráda azačnu se dívat na recenze
a děkuji za tip, zkusím si ji sehnat

Ne to fakt testovat nebudu, moje štěndo se bude mít jak prase v žitě, ale teď ho ještě nerozmazlit já jsem pyšná na našeho starého pejska, ale on to ani nebyl úmysl, jenže špatně se zabraňuje dvěma dětem, aby nekrmila psa , ještě když je na to ženská sama. Stačí že zvládla z psíka vychovat poslušnýho kamaráda.

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:04
- Nahlásit

Jo a co si myslíte o názoru, dát štěně, úplně čerstvě přivezené, do košíku, aby nemohlo vylézt a muselo si vyžádat, že se mu chce čůrat, vytím. Četla jsem, že si do "ložnice" nenadělá, takže pak stačí rychle vzít a vynést ven.

Mně to přijde, upřímně, strašně morbidní.

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:05
- Nahlásit

myslím samozřejmě přes noc, ne normálně přes den.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:22
- Nahlásit

Darias
Proč morbidní? Dělali jsme to přesně takhle, jen jsme nedávali štěndo do košíku, ale do látkové přepravky. Prcek spokojeně spal, když potřeboval čůrat, tak si zakňoural... a po pár dnech už spal jako špalek celou noc a večer se sám nadšeně sápal do přepravky

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:27
- Nahlásit

A co když má třeba žízeň? To s ním budu lítat pořád ven abych zjistila, že má žízeň?

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:41
- Nahlásit

Darias
většinou se používá látková přepravka nebo klec takové velikosti, že se tam prckovi vejde miska s vodou, nějaká hračka a on sám se tam může pohodlně otočit a udělat pár kroků. Ale samozřejmě jde naučit venčení venku i bez toho

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:46
- Nahlásit

a venčení naučit jakým zpusobem? Ignororvat loužičky a za hození bobku venku pamlsek a velká pochvala?

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:46
- Nahlásit

myslím ignorovat louzicky a bobky doma, napsala jsem to zvlastne

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:48
- Nahlásit

do klece, v bytě, přepravka.. nevím asi tohle není podle mýho gusta ja bych měla nejradsi puštěný aj činčily pořád, ale už dostávám za to pohlavky, protože činčily jsou jako terminátoři a všechno okoušou

Darias
# Zasláno: 5 Pro 2014 15:49
- Nahlásit

a jak naschvál zrovna kabel od přítelovýho noťasu

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání