Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně nechce žrát
Autor Zpráva
luciinka25
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 13:25
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu. Máme fenku shih-tzu a 2. 11. se nám narodila štěňata. Jsou to dvě holky a jedna byla vždycky taková větší. Jenže teď se to otočilo a poslední dva dny nechce sát, ani když ji přiložím. Před dvěma dny také jakoby špatně dýchala, přijel k nám vet., dostala dvě injekce a vše se spravilo. Druhý den dorazil znovu a štěňata včetně feny se odčervovali. Co mám dělat? Mám jet na veterinu? Nechci zbytečně plašit, ale bojím se, co by to mohlo být. Děkuji za rady.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 16:25
- Nahlásit

A příkrm by si vzala?

luciinka25
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 18:37
- Nahlásit

Nevzala, zkusila jsem to, jen leží a většinu dne prospí. Zítra jedu k veterináři, už jsem z toho všeho na nervy a mrzí mě, jaký je celkově průběh u nás s narozením štěňátek.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:36
- Nahlásit

No, tak to nevypadá vůbec dobře. Nechci strašit, ale já takhle přišla o štěndo - bylo mu sice míň, 6 dnů, ale bylo to podobné - nebrečelo, prostě jen spalo, postupně přestalo pít a přibývat na váze, nechtělo ani ze stříkačky nebo kapátka. Teplota nezvýšená, bříško nebolelo, vetka dala ATB, ale nic nepomohlo, prostě jednoho večera dodýchalo, ani kníknutí.
Ten vrh byl celkově smolný, fena nosila 7 štěňat, živě narozená byla 3 a nakonec přežilo jen jedno

luciinka25
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:45
- Nahlásit

Naše fenka měla tři a po týdnu nám také jedno zemřelo, ale to bylo od ostatních opravdu malinké. Zkusím koupit ještě mléko pro štěňata, popř. zítra zajdu ještě k veterináři, už jim jsou skoro měsíc, to už snad má kritické období za sebou. s tou malinkou to bylo téměř totožné, jako u toho Vašeho.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 20:01
- Nahlásit

luciinka25
Před dvěma dny také jakoby špatně dýchala, přijel k nám vet., dostala dvě injekce a vše se spravilo. Druhý den dorazil znovu a štěňata včetně feny se odčervovali.
Muze mit nejakou vrozenou vadu, ktera se projevi az casem. Kor jestli dostalo stendo problemovy odcerveni, dalsi zatez pro organismus. Ja mela stesti, ze fena poznala "vadne" stene hned po porodu, odmitala ho i kojit a byla z nej nervni.
Maximum, co muzete udelat je vysoka teplota okolni u stenete. Ale pokud je apaticke, nechce zrat, je dost vysoka pravdepodobnost, jak to dopadne. A po pravde, za kazdou cenu udrzet neduzive stene na svete - ano, uspokoji to cloveci potrebu, aby bojoval o zivot toho prcka. Ale z hlediska chovatelskeho je takove stene k nicemu, pokud prezije.

luciinka25
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 21:15
- Nahlásit

Teď jsme jí dávali mléko pro štěňata a jedla jak zběsilá. Já opravdu netuším, co to může být. Nenechávala bych trápit štěně na úkor toho, abych byla spokojená, že žije, to určitě ne, i když to pro mě není jednoduché. Ona byla ze všech největší, krásně přibírala, jen teď se objevil problém a hlavně nevíme čím tak najednou. Už jsme si říkali, že snad nejrizikovější období máme za sebou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání