| Autor |
Zpráva |
Meta
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 13:01
- Nahlásit
Mám 4 měsíční štěně hovíka a těšila jsem se, jak prohloubíme socializaci návštěvou výstavy (Č. Budějovice). Manžel však soudí, že štěně na výstavu vzít nemůžeme, protože podle očkovacího schématu má sice trojí očkování, ale ještě nemá vzteklinu (vet ji naplánoval na začátek listopadu). Fakt se na výstavu nemůžeme podívat? Kdyby štěně někoho cizího omylem škráblo, byl by to prý průšvih...
|
Kimina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 13:15
- Nahlásit
Ahoj, myslím, že platí stejné podmínky jako pro vystavované pejsky. Takže očkování proti vzteklině nejméně před 30 dny a ne déle než 1 rok. A samozřejmě potvrzení ne starší 3 dnů o zdr. stavu. Jinak, teď jsme byli v M. Boleslavi a kámoška s sebou měla štěně očkované teprve 2 dny před výstavou a pustili ji bez problémů. Já osobně bych to ale neriskovala. Nechodila jsem se svým pejskem ani na procházky mimo naši zahradu, dokud nebyl naočkovaný. Náhoda je "blbec". Vzteklinu jsme očkovali ve 3 měsících. Jestli se chcete podívat alespoň na národku do Prahy 12-13.11.05 měli byste naočkovat co nejdříve, aby to bylo min. těch 30 dní.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 13:22
- Nahlásit
Mám zkušenost, že pořadatelé neradi vidí, když na výstavu jde pes, který není vystavován. Konkrétně v Č.B. před 6 lety měli kecy, když jsem tam šla s dospělou fenou, která měla v pořádku všechna očkování, i příslušné potvrzení od veta. Ukecala jsem je, protože jsme se jeli 250 km na výstavu jen podívat na otce našeho budoucího, ještě nepočatého štěněte, ale byli dost protivní. Se štěnětem, které ještě není plně naočkované, bych to ale neriskovala ani ze zdravotních důvodů.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 13:57
- Nahlásit
Já byla se psem na výstavě (konkrétně národka a mezinárodka v Brně) jen mrknout už 2x a žádný problém jsme něměli. Očkování ale máme v pořádku a očkovák jsme měli s sebou. Stejně ho po nás nikdo nechtěl. Ale stejně bych to s nedokončeným očkováním neriskovala.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:13
- Nahlásit
já se anonymně přiznám , že jsem s tříměsíčním šťěnětem na výstavě byla, měli jsme vet. potvrzení, ale vzteklinu ještě ne.
Na radu jsme přijeli až po zahájení a nikdo po nás nic nechtěl, ani to potvrzení.
Než mě tu začnete kamenovat, jak to bylo nezodpovědné, tak si myslím, že to pro šťeně byla výborná zkušenost.
Navíc seznamovat šťěně s více pejsky je na výstavě bezpečnější (psi museli projít aspoň nějakou kontrolou) než třeba v parku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:16
- Nahlásit
Anonymní
Proč kamenovat? Vyšlo to, ale takys mohla mít smůlu. Jako vždy a ve všem. Na výstavě je těch psů přecejen dost.
Já jsem se štěndem hned po odběru (7 týdnů) taky chodila do města kvůli socializaci-ne že až bude plně očkovaná. Ale s cizími psy jsem byla opatrná.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:25
- Nahlásit
myslím, že to riziko nebylo zas tak velké, chyběla nám vlastně jen vzteklina, vhledem k jejímu výskytu na území ČR (byla to národní výstava)
Jinak do města jsme vyrazili až po druhém přeočkování, do té doby jsme navštěvovali známé pejsky u nich doma.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:52
- Nahlásit
Ono je lepší když štěně pozná nejvíce lidí a psu co nejdříve.
pes má během socializace poznat nejvíce lidí, zvířat..: domácí, ruch města, výstavy, děti, lidi......ale zase se prá nemá skoro nikam brát když nění plně naočkovaný a to už zkoro socializace končí.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:57
- Nahlásit
Ja bral stenanta ze sveho odchovu na cvicak uz v 1 a pul mesici a nelituju toho.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:58
- Nahlásit
Tchor
no jo,ale ty jsi magor a já taky....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:01
- Nahlásit
nevím jak s výstavou,když jsem viděla za jakou cenu se na ty akce jezdí,lidi ze všech koutů republiky nebo světa,přihlášený týdny napřed,poplatky jak svině,pak se pes nachcípá a jede stejně,když to na něm není vidět,to je masáž imunitního systému jak svině...to pro úplně malýho prckouna fakt není.Nebo je,ale musí se počítat s vyšší spotřebou štěňat...
Od pěti měsíců výš klidně.....ale fakt radši ten cvičák s lokální nákazovou situací...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:04
- Nahlásit
My chceme jet také s naším půlročním do ČB. Vzteklinu máme naočkovanou teprve 14 dní, tak nevím jestli nás tam pustí, ale zkusíme to. Máme si ještě sehnat to potvrzení od veta, které nebude starší 3 dnů Co myslíte?
|
Meta
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:14
- Nahlásit
Taky si nemyslím, že by se jednalo o ohrožení zdraví štěněte, protože pravděpodobnost nákazy je nulová, nicméně srážka s blbcem by fakt mohla být nepříjemná. Mrzí mě to jen proto, že žijeme na vsi a tak se štěně moc s dalšími pejsky nesetkává. Snad nás vezmou na cvičák, až doočkujem...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:22
- Nahlásit
Sali
A teď si vem ty klubovky, kde je třída Baby pro mimina 3-6 měs. To je fakt holý nerozum. A lidi je tam vystavujou.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:39
- Nahlásit
Jerda,Meta-vůbec nejdde o vzteklinu,nebuďte labutě
jde o sračkytýdy a kašlavky....jde o to,že prckoun z vesnice je v imunitní izolaci,a vytáhněte ho na akci,kde jsou se svými nositeli vejři z celýho světa....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:40
- Nahlásit
JERDA
prostuduj si na stránkách ČMKU výstavní řád a informace o veterinárním zákoně a atestech......
|
Meta
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:56
- Nahlásit
Sali má pravdu, pravděpodobnost nákazy vzteklinou je mizivá, ale infekční kašel a pod. asi hrozí, to jsem si neuvědomila. Díky, aspoň mě to nebude mrzet. Jsem tou socializací tak zblbnutá... asi moc čtu. Je to náš první velký pes, tak ho nechci zkazit. Ještě že on je povahově takové zlatíčko, tak snadno se učí, že zírám.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:16
- Nahlásit
Na výstavu bych se štěndem nešla. Byli jsme bez vztekliny na MR ve výkonu kníračů, a teď po očkování (má 3,5 měsíce) na dni kníračů. Tj. tam, kde je málo lidí, pár psů aby si zvykal, ale ne zas tak extra. Na výstavách bývá dost chaos a vůbec. Počkám si do půl roku... Pak už zase jo, aby na svodu nejančil
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:27
- Nahlásit
proc je trida baby nerozum? Vdyt kdyz chci tam jit, tak si stene zaockuju, da se to uz od 3 mesicu...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:28
- Nahlásit
Anonymní
Viz Sali 09:39:30
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:48
- Nahlásit
Anonymní
zkušenostma se člověk učí,z něčeho veterináři žít musí a chovatelé taky musí prodat...tak do toho,experimentuj s realitou a fakt jen počítej s tím,že to stojí peníze a občas i nový zvíře....
Vem to logicky-kdybys byl zkušený chovatel a vystavovatel,což nejsi,neb by ses tady pak neptal,tak bys měl svý prckouny od čub,co mají za sebou celoživotní martýrium výstav po celý Evropě a jsou na to imunitně sakra dobře,a předají to co jde v protilátkách mladejm....stejně bys na ty výstavy jel s dospělejma,a ty by všechno co tam lítá na sobě stejně přinesly dom,takže prašť jako uhoď,maximálně bys je pár dnů nepustil k mladejm...a tak bys stejně očkovat jako když hrom bije všechno co jde,i kašlavku,a v půl roce bys s prcky vyjel po celým světě taky,neb pak už je to jedno....a hin sa hukáže,přírodní výběr je taky věc,a dobrá věc.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:50
- Nahlásit
Lidem co takhle fungujou se toho se psy moc nestane,neb je fakt mají od mala vystavený všemu co lítá a imunita je stimulovaná až co to jde.....ale z voleje to moc nedoporučuju.
|