Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / prosím o radu- škrkavky
Autor Zpráva
Baaruusee
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 14:45
- Nahlásit

Dobrý den
Chtěla bych se optat.
Mám skoro 4 měsíční štěně. Bylo pravidelně každý měsíc odčervováno. Já si ho koupila ve 3 měsících, dostala jsem očkovací průkaz kde je každé odčervení poctivě zapsáno. Ale i přesto všechno dneska se mu v exkrementu objevily škrkavky. Štěně je normálně hravé, jídlo dostává v pravidelných dávkách a s chutí ho vždy sní. Prosím o radu .. nebo nemám na nic čekat a rovnou navštívit veterináře????
Děkuji za odpověď

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 15:00
- Nahlásit

No... asi to odčervení prostě nebylo jak mělo, nehledě na to, co je zapsáno. Buď rovnou odčervit (přípravkem pro štěně!), nebo k vetovi a vzít hovínko rovnou s sebou na rozbor, kdyby to třeba bylo něco jinčího než škrkavky.

Baaruusee
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 15:12
- Nahlásit

Ja mam doma pastu pro stenatka na odcerveni Caniverm- touto pastou odcerven 1x. U majitele odcerven 4x PRATEL

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 15:29
- Nahlásit

Baaruusee
já bych šla k veterináři, v přípravcích se nevyznám, že se nám pravidelně odčervovaný pes začervil (chci tím napsat, že ten odčervovací prostředek nezabral), se nám letos taky stalo. Veterinář dal jiný přípravek a ten zabral ihned.
+ u nás bylo divoce překočkováno.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 19:25
- Nahlásit

Baaruusee
Musíte si uvědomit, že odčervení je prostě nárazová akce. Ano, třeba ho i chovatel svědomitě opakoval, jak měl, ale je to prostě tak, že odčervíte a za tři dny vám štěndo někde olízne cosi a má červíky znova. Takže nemusí to být lajdáctvím nebo nesprávně zvoleným přípravkem. Caniverm je na ploché i oblé červy, odčervěte znovu a pak za 14 dní. (Jak dlouhá doba teď uplynula od posledního odčervení?)

Baaruusee
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 19:51
- Nahlásit

Naposledy odcerven caniverm 23.9

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 21:56
- Nahlásit

Baaruusee
No, tak to by celkem odpovídalo, škrkavka se dostane do střeva cca 10 dní po pozření vajíčka. Když víte, že tam jsou, buď dejte odčervítko po těch 14 dnech, nebo se poraďte s veterinářem o dalším postupu - ale tohle je prostě "normální"...

Baaruusee
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2014 23:50
- Nahlásit

Dekuji moc za rady

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání