| Autor |
Zpráva |
katka195
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 12:23
- Nahlásit
Dobrý den , mám doma 2 měsíční štěně boston terriera a od ucha k oku na obou stranách má mírně prořídlou srst občas se tam podrbe (ne nijak výrazně často ) , nemá to zarudlé a sem tam nějaký lup se najde . Poradíte někdo ? nevím jestli si mám dělat starosti nebo to nemám řešit a prostě to časem přejde ... jinak mi připadá úplně zdravý hravý ... čím by to mohlo být ? krmení má pořád stejné co nám bylo doporučeno chovatelem
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 12:34
- Nahlásit
katka195
Může to být plíseň, alergie, nebo nedostatek nějakého vitaminu nebo co já vím co ještě. Nejlíp vám poradí veterinář.
Co se krmení týká - čtěte, zjišťujte a udělejte si názor sama. Chovatelé často krmí středně-kvalitními granulemi, protože mají hodně psů...
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 13:05
- Nahlásit
krmení má pořád stejné co nám bylo doporučeno chovatelem
jenom k tomu - taky jsem měla krmení od chovatele, štěník je jednak odmítal, a pak - drbal se , plynová komora.... hrůza
velmi rychle jsme je opustili (pak jsem zjistila, dle jisté teorie, že dle danou rasu zcela nevhodné)....a chovatelka dlouho dlouho dlouholetá
|
katka195
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 13:12
- Nahlásit
my krmíme Pro pac dog puppy ... koukala jsem i na internet na různé recenze a většina jsou spokojení .... a srst má krásně lesklou ale je pravda , že po nich občas uchází a někdy to fakt nevoní
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 14:19
- Nahlásit
katka195
a srst má krásně lesklou ale je pravda , že po nich občas uchází a někdy to fakt nevoní
Bostonci prdí, na to si musíte zvyknout Mají kratší nosní přepážku, takže se dodýchávají a spoustu vzduchu polykají. Bývá to neduh i u mopsů, buldočků atd.
Nedejte na recenze, ale na to, co pes. Jaké má hovínko? Barva, tuhost...
Ještě k těm lysinám - udělaly se bostonce jedněch známých poté, co porodila. U ní to byl nedostatek vitaminů.
Ale taky znám dost olysalého labradora - ten má kožní plíseň... Čili být vámi, jdu na to přes veta, páč nedostatek živin a vitaminů u štěněte ve vývoji, se vám může v dospělosti zle vrátit...
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 14:20
- Nahlásit
katka195
Ovšem samozřejmě může po některých granulích ucházet míň a po některých víc....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 14:25 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
cituji z článku o demodexu (celý text tady: http://www.animacanis.cz/clanky/demodicose
Ono to je rozšířenější, než by si jeden myslel...
Ke generalizované, vrozené demodikóze jsou predisponována, mimo jiné, následující plemena: bobtail, kolie, afgánský chrt, německý ovčák, kokršpaněl, dobrman, dalmatin, německá doga, anglický buldok, francouzský buldoček, bulteriér, bostonský teriér, jezevčík, čivava, boxer, mops, šarpej, bígl a pointer.
Protože je tam ten bostonek taky vyjmenován, asi bych pro klid duše nechala ten seškrab udělat.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 14:31
- Nahlásit
Xerxová
Ajéje... Tak aby to nebylo štěně od chovatelky, která kryje, nakrývá, kryje a nakrývá a na nic jiného nedbá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 14:36
- Nahlásit
hele - on ten trudník se dá nalézt skoro na každém psu. U některých plemen na každém... To, že štěňata při převozu do jiného prostředí (a v době očkování) můžou mít problém s imunitou a trudníci "se přemnoží" je prostě možné. Za to chovatel až tak moc nemůže. Jen je třeba o té možnosti vědět.
|
katka195
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 15:03
- Nahlásit
Hovínko po granulích má hnědé ne úplně tmavé , měkčí ale tekuté není jde jednoduše sebrat ze země ... opravdu se mi nezdá , že by to mohlo být tím... chovatelka mi přišla v pohodě ptala jsem se i jiných lidí než jsem štěně pořídila od ní na jejich zkušenosti s touto CHS a byla jsem se tam několikrát podívat...no myslím , že nejlepší bude se jít poradit s vetem a uvidíme jinak děkuji za vaše rady
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 15:12
- Nahlásit
no tyhle kožní věci bývají kolikrát pěkně záhadné, tak držím palce ať se najde původce problému
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 15:46 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit
katka195
EDIT - přečetla jsem si tvou odpověď špatně - teď vidím, že píšeš, že hovínko je pevné.
Xerxová
Fajn. Jen jsem měla obavu, protože bostoni jsou častou obětí množíren... Ale i zadavatelka píše, že CHS je v pořádku.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 17:53
- Nahlásit
všechna moje zvířata mají a měla mírně řidčí srst mezi okem a uchem než třeba uprostřed čela
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 18:22
- Nahlásit
birma
naše kočka je tam skoro holá a vždy byla.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2014 19:19
- Nahlásit
ssshhhhh
jj kočky to maj hodně výrazné všechny, psi to mají podle mě taky všichni, jen míň znatelné
tady jsem našla fotku štěněte bostonka a je to na ní taky trochu vidět
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 11:29
- Nahlásit
birma
Nádherný boston!
|