| Autor |
Zpráva |
dragon10
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 20:17 - Změnil/a: dragon10
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o pomoc, hledám někoho kdo chová větší jorkšíry, kteří mají v dospělosti kolem 3-6Kg. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 20:20
- Nahlásit
dragon10
Jorkšír má standardem povolenou hmotnost do 3,2 kg. Pokud někdo chová psy o hmotnosti 4-6 kg, nejedná se o jorkšíry.
|
dragon10
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 20:29
- Nahlásit
Nemusí být s pp, jen jestli nevíte o někom, kdo takové chová/má. Měl jsem jorkšíra co měl přes 6, tak sháním podobně velkého. Díky.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 20:34
- Nahlásit
dragon10
Měl jsem jorkšíra co měl přes 6
Pokud měl přes šest kilo, nebyl to jorkšír, ale kříženec.
tak sháním podobně velkého.
Podobně velkých kříženců jsou mraky. Problém je ten, že u křížence se nedá velikost nijak přesně předpovědět.
|
dragon10
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 20:36
- Nahlásit
Kříženec to nebyl, ba dokonce jeho otec byl šampion, byl to krasný a silný jorkšír, bohužel chovatelka od které jsme ho měli už je z rodinných důvodu nechová.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 20:57
- Nahlásit
dragon10
Kříženec to nebyl, ba dokonce jeho otec byl šampion
Moje sousedka má stejně "čistokrevného" zlatého retrívra. Má dvanáct kilo. Pes, ne sousedka. Taky jí ukázali oba rodiče, taky jí tvrdili, že otec vrhu je šampion... v dospělosti je z toho takový menší kokr.
|
dragon10
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 21:07
- Nahlásit
Chovatelku znám, klidně Vám zašlu fotky, aby jste mi uvěřila. ;)
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 21:29
- Nahlásit
6kg je cokoliv, jen ne standartní jorkšír s PP
to je něco jako třeba "giant malamut" , chová se to, v USA i nějak jako vystavuje, ale uznaný to není. (krásnej je to jo, ale pes neodpovídá standartu, je nepoužitelný jako tažný). A takových plemen by bylo...
|
dragon10
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2014 21:54
- Nahlásit
Zkratka řečeno, že nebyl podle norem neznamená, že to nebyl čistokrevný jorkšír, ale jinak díky za Vaše rady! Vidím, že tady mi nikdo neporadí, protože pokud to není malé, není to york. ;)
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 00:16
- Nahlásit
No tak já mám sice taky šeltií fenu co má 10 kg (a je s PP).
Ale jinak souhlasím s ostatníma, šestikilový jorkšír nebývá jorkšír (a otec může mít titulů kolik chce, když nakreje matku která na jorkšíra jen vypadá...).
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 00:18
- Nahlásit
No tak já mám sice taky šeltií fenu co má 10 kg (a je s PP).
Ale jinak souhlasím s ostatníma, šestikilový jorkšír nebývá jorkšír (a otec může mít titulů kolik chce, když nakreje matku která na jorkšíra jen vypadá...).
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 00:20
- Nahlásit
dragon10
klidně Vám zašlu fotky, aby jste mi uvěřila. ;)
Uvěřím, jen pokud pošlete fotky PP obou rodičů a jejich bonitační kódy.
že nebyl podle norem neznamená, že to nebyl čistokrevný jorkšír
Samozřejmě že se nemusí každý jedinec vejít do standardu. Může se stát, že některý jork má 3,5 nebo i 4 kila. Ale šest kilo, tedy víc než dvojnásobek běžné váhy v plemeni, to je u čistokrevného jorka nemožné.
pokud to není malé, není to york
Dobře, přijměme teorii, že na váze nezáleží a šestikilový pes je taky jork. Kdyby měl patnáct kilo, pořád by to byl jork? A šedesát kilo?
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 00:25
- Nahlásit
Tony
já mám sice taky šeltií fenu co má 10 kg (a je s PP).
Standard šeltie hmotnost neuvádí. Jen výšku. Ale 10 kilo je naprosto odpovídající hmotnost pro fenu na horní hranici standardu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 08:46
- Nahlásit
Ale tak jistě dragon10 může sehnat někoho, kdo tyhle rádoby jorky chová, je to běžná praktika množitelů, že si křížením zvětší vejšku feny, aby měla víc štěňat a kryjí standardním psem, aby štěňata byla plemeni alespoň jakžtakž podobná, ale tady se asi nedočká, aby zdejší lidi doporučili nějakou množku.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 11:05
- Nahlásit
pitvora no ale těch 42cm v kohoutku už ne
je fakt, že váha se stejně jako u většiny neřeší - nějak jsem to napsala v souvislosti s jorkšírem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 11:14
- Nahlásit
Tony
těch 42cm v kohoutku už ne
tý jo, ale to je super, taková "koltie" - podle mě ideální výška. A to je teda i docela štíhlá. Naše šeltie má teda tu horní ideální výšku, mohutný hrudník a těch 10 kg taky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 20:56
- Nahlásit
Tony
ale těch 42cm v kohoutku už ne
nechodíte cvičit ke Katce Lerlový? Takovou šeltii jsem tam párkrát potkala
|
dragon10
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2014 21:14
- Nahlásit
Takže díky za Vaše názory a přeji příjemný pokec. ;)
|
Tinkah
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:00
- Nahlásit
to je jako čím víc pruhů tím víc adidas .-)
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 23:45
- Nahlásit
birma
ne nechodíme, ale tak takových šeltijek je celkem dost
kachna_
no je taková akorát, ona nemá moc mohutnou konzistenci (užší hrudník)
|