| Autor |
Zpráva |
Ježurka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 19:46
- Nahlásit
dobrý večer,moc se omlouvám,ale nevím si rady.Mám 4.měsíčního chlapečka čivavičky mini a papá mi svoje hovínka,papání má neustále v misce,tak nevím,nechybí mu nějaký vitamín ? prosím o radu děkuji
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 19:49
- Nahlásit
Ježurka
čivavička mini je nějaká nová rasa?
Řekla bych, že prcek prostě neví, že to nemá dělat a taky, že krmení neustále v misce je pro psa jeden z nejhorších možných způsobů krmení.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 19:51 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit
Ježurka
Co mu chybí, je venčení. Když budou jeho hovínka vyrobená venku na trávě a vyhozená do koše, nebude mít doma ve volných chvílích co "papkat" (pardon, ale ve spojení s požíráním hoven je to naprosto strašlivý výraz).
Krmení pořád v misce nepokládám za dobrý nápad, z více důvodů.
"Čivavička mini" neexistuje. Je jen jedna čivava s váhou dle standardu 1,5 - 3 kg.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 20:11
- Nahlásit
Ježurka
Civavkcy mini jsou vetsinou geneticky vadni jedinci. Neco jako lidstii trpaslici- velka hlava,vypoulene oci,treba i mentalni poruchy jako neschopnost naucit se vencit. To ne i zdravy pes,je to vyplod lidske blbosti,poptavka po mensich a mensich jedincich. Trhala bych hlavu tem ,,kteri takovechudaky produkuji
|
Ježurka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 09:10
- Nahlásit
dobrý den,ten název čivava mini jsem si nevymyslela,řekla mi to chovatelka,ale mě se to taky nezdálo a vypadá na čivavu normální.Hovínka mi začal papkat před několika dny,kdy mě bylo řečeno,že mu mám dát najíst malou hrst granulí a co nesní dát pryč a dávat najíst 1 denně.Venčení není problém,chodím sním co nejvíce,i když pracuji na směny.Když jsem v práci nechám u dveří na zemi rozkládácí plenu,kdyby potřeboval čůrat. https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v /t1.0-9/10580159_1462912420661790_2452814251613703 609_n.jpg?oh=70bcc92234fcbf27eb0466982c3e9784&oe=5 46A3B7A
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 09:17
- Nahlásit
Ježurka
Jednou denně určitě ne. V tomhle věku bych tak malého pejska krmila určitě aspoň 3x denně.
A chovatelka, no asi škoda slov. Nezbývá ti než doufat, že bude prcek zdravý a třeba to bude i čivava.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 09:28
- Nahlásit
Ježurka
Prostě mu nesedí krmení co mu dáváš? Co dostává?
Jinak jak píše birma, krmit minimálně 2x, spíš 3x denně takovýhle štěně. 1x denně se krmí až dospělák.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 09:38
- Nahlásit
Ježurka
Hovínka mi začal papkat před několika dny,kdy mě bylo řečeno,že mu mám dát najíst malou hrst granulí a co nesní dát pryč a dávat najíst 1 denně.
No tak už je jasné, proč je žere. Má šílený hlad, chudák "Chovatelka" je hovado, trápit štěně hlady, aby bylo "mini" (ve skutečnosti podražené v růstu podvýživou) Krmit je určitě potřeba třikrát až čtyřikrát denně. Na malou hrstičku se vykašli, podívej se na dávkování na pytli, spočítej si, kolik by měl tvůj štěník denně sníst, rozděl to na tolik dávek, kolikrát denně budeš krmit a pak mu dej do misky o něco víc. Nicméně nechat misku jen deset minut a pak schovat je dobré.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 10:58
- Nahlásit
Ježurka
Štěndo je podvyživené, má ukrutný hlad. Začněte nákupem kvalitních granulí, pak zjistěte správné dávkování a pořádně ho krmte. Najděte takové granule, které mu sednou - pokud mu "něco chybí", změňte stravu (jiné granule, syrová strava...). Zkuste přidat vit. B, často to při pojídání výkalů pomůže.
P. S. :Paní "chovatelka" není evidentně nic jiného, než množitelka ždímající z důvěřivých lidí prachy. Nenazývejte někoho takového chovatelkou, nám slušným chovatelům je z toho zle.
|
Ježurka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 15:19
- Nahlásit
Ježkovi oči,podvýživu né ,to ani omylem!!!! děkuji moc za rady ke krmení,dávám mu chicoppi granule pro štěňátka a malá plemena,také jsem se pokusila mu dávat kuřecí maso-uvařené,nekořeněné.Jsem zvyklá na ohodně větší pejsky (německý ovčák),né takový moje malý morčátko ,a chovatelka byla pěkná (bůůůůů),měla vidinu prachů,z blbouna jako jsem já!!! Děkuji moc
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 15:38
- Nahlásit
Ježurka
u takového prcka bych vybrala něco kvalitnějšího než Chicopee, moc toho nesní, tak by se to ani se špičkou na trhu nemělo moc prodražit
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 16:05
- Nahlásit
Ježurka
Přesně jak píše birma, poohlédni se po kvalitnějších granulích, ideálně bez obilí. Například Orijen, Annamaet, Wolfsblut... Mrkni sem
Maso nemusí být vařené. Ani libové, ani jen kuřecí Něco k počtení o krmení masem je třeba tady a tady
|
Ježurka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 18:39
- Nahlásit
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak- xpf1/t1.0-9/10423981_1476386299314402_366128307591 1032747_n.jpg , že není podvyživený že né a ty dranule kolik budou stát mě nezajímají,hlavně aby to byly kvalitní
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 18:52
- Nahlásit
Ježurka
Ty stránky jak doporučuje pitvora jsou dobrý, tam objednej něco pro štěňata, nejmenší balení od několika značek ať vyzkoušíš, co mu bude sedět. Doručujou rychle a bez problémů.
Štěně se určitě musí krmit víckrát než jednou denně a ne hrstičku, ale podle návodu na obale, výživa v tomhle věku se nesmí zanedbat.
Tihleti "chovatelé" (ve skutečnosti množitelé) krmí psy málo, aby moc nevyrostli a mohli je vydávat za "mini odrůdy" skutečných plemen. Ve skutečnosti je to přesně jak píšou holky, mini čivava neexistuje, je to jen výsledek snahy množitelů produkovat tyhle "módní" záležitosti, vykoupené utrpením psů.
Malýmu kupte dobrý granule (štěněčí Taste of the Wild s bizonem u nás celkem slavil úspěch, než jsme se dali na maso) a nebo začni rovnou s krmením masem jak píše pitvora.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 19:50
- Nahlásit
Ježurka
Podvyzivene ani jako trpaslik nevypada,nechala jsem se unest,protoze jsem dost casto na bazos inzerci psu,a kdyz vidim,co nabizi za chudacky,je mi smutno Civavy jsou mam dojem nejcastejsim mnozitelskym artiklem,jednak jsou zadane a jednam moc nesezerou a nevyzaduji ,chudaci,tolik pece,byl o tom clanek,kolik i popularnich osobnosti naletelo podvodnikum . Jinak to pozirani vlastniho trusu muze mit vice duvodu- jednak pes instinktivne neznecistuje svuj domov,mohlo by to prilakat predatory,tak to muze po so e instinktivne uklizet,pokud to neudela panicka,jako se to mohl naucit od sve matky,pokud mnozitelka byla prase a na hygienu vrhu kaslala a matka zrala po stenatech vykaly porad. Videla jste podminky, v jakych stene zilo?
|
Ježurka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:27
- Nahlásit
ano podmínky jsem viděla,měla v kleci zavřenou fenečku myslím labradora,štěňata jorkšíra a čivavi,ty štěňátka měla :jorkšíra v obýváku ,na chodbě měla tu zavřenou labradorku a čivavky byly taky na chodbě v pelechu
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 20:37
- Nahlásit
Ježurka
To je mazec,chudaci , co dodat,mnozitelka jak vysita,to se nedivim,ze stene zere vlastni vykaly
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 21:35
- Nahlásit
Ježurka
Na té fotce vypadá spíš bříško nafouklé, ale možná to zkresluje. Já bych, když tady čtu o těch podmínkách, ze kterých štěndo přišlo, domluvila s veterinářem koprologický rozbor. A jak radí dámy výše - rozhodně změňte granule, už tady byly zmíněné kvalitní značky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:47
- Nahlásit
Ježurka
Mám 4.měsíčního chlapečka čivavičky mini a papá mi svoje hovínka
Prostě jste pomalá.
|
Ježurka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2014 19:37
- Nahlásit
zdravím,že bych byla pomalá s říci nedá ,ale když jsme byly venku,tak mu přece při potřebě nebudu stát za zadkem na louce.Jinak můj drobeček je zřejmě vyléčen pojídání nechutnosti,ráno jsem přišla z práce ,a na plínce bylo kakání ,to byla zkouška jestli ta nechutnost skončila . Ptala jsem se schválně jiných lidiček jestli jim to pejsci dělali,tak také,i ta jedna paní povídala,že jí joršíka jí kočičí hovínka .
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:28
- Nahlásit
Ježurka
tak mu přece při potřebě nebudu stát za zadkem na louce
Zvykejte si, ono je jaksi lepší / rozumnější mít psa neustále na očích.
můj drobeček je zřejmě vyléčen pojídání nechutnosti,ráno jsem přišla z práce ,a na plínce bylo kakání
Doufám, že to nepovede k tomu, že ho dál budete krmit těmi strašnými granulemi. Změňte stravu, pro dobro toho psíka!
Ptala jsem se schválně jiných lidiček jestli jim to pejsci dělali,tak také
Nejhorší poradní sbor pro pejskaře - nováčka = tzv. "parková škola kynologie"
jedna paní povídala,že jí joršíka jí kočičí hovínka
Pojídání vlastních výkalů a pojídání "chuťovek" v podobě kočičinců, slepičinců a jiných bobků není tak úplně totéž. Což "parková škola kynologie" nutně nemusí mít napsáno v osnovách, no...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2014 17:34
- Nahlásit
Ježurka
ono je to docela prirozene, delaji to i mnozi lide, pokud jim to nikdo nezatrhne ...
|