| Autor |
Zpráva |
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 09:43
- Nahlásit
Tak ted sme prisli z venku udelal dva svetle hnede bobany. Tak uvidime co bude dal odpoledne. Ale urcite zajedu do te lekarny a zejtra k tomu dok. Ma stejne jeste vakcinaci
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 09:52 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
JoeB
Hlavně se zatím vybodni na granule. Úplně. Dokud nebude minimálně týden naprosto OK. Já bych se na ně teda vybodla i do budoucna a krmila jen masem, ale to už je na tvém rozhodnutí.
RC vyhoď, to je šrot. Pokud budeš chtít krmit granulemi, tak kvalitními. Orijen, Essentialfoods, Taste of the Wild, Barking Heads, Power of Nature, Simpsons Premium...
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 09:58
- Nahlásit
Ok tedy, zajedu pro tu smectu a koupim nejake z vyse vyjmenovanych na zkousku. Dam mu je az za tyden. Zatim moc dekuji. Jeste sem se chtel zeptat zda je mozne urcit velikost u tak maleho stene. Radi by jsme vedeli co zneho vyroste
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:04
- Nahlásit
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:05
- Nahlásit
JoeB
U křížence je to s určováním velikosti vždycky tak trochu sázka do loterie. A navíc když je štěndo zřejmě zbržděné v růstu těmi průjmy... Ale podle zmiňovaných plemen je dost pravděpodobné, že to bude poměrně velkej pes.
S granulemi zatím počkej, až bude opravdu úplně OK. Přece jen je to průmyslově zpracovaná a chemicky upravená strava - něco jako instantní polívka. Nic na oslabené zažívání. Jak říkám, osobně bych je vynechala úplně, případně bych je brala jen jako nouzovku na dovolené. Maso je maso.
Zkus pročíst tenhle web (po pravé straně pod nadpisem BARF).
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:07
- Nahlásit
Takhle podle fotky si nedokazete tipnout?
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:08
- Nahlásit
O BARFu premyslime
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:13
- Nahlásit
Tipnout klidně Vypíšeš tipovací soutěž? Za rok můžeš vyhlásit, kdo se nejlíp trefil
(mimochodem, pěknej prďolka!)
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:17
- Nahlásit
Klidne, a co tvuj tip?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:20
- Nahlásit
Já bych řekla 25 kilo.
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 10:26
- Nahlásit
Tak to by mohl byt docela macek. Nomyslim ze mame pred sebou jeste velkou cestu.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 11:13
- Nahlásit
JoeB, ještě jednou vypíchnu,co psala aňoňouma - dej udělat testy na giardie a kokcidie (i když u těch je tuším průjem vyloženě vodový), bych chtěla i stěry na bakteriologii (přemnožené bakterie způsobují průjem), ať včas léčíte,pokud je co léčit. Smecta atd. může načas pomoci,ale pokud tam jsou nějaké průjmotvorné potvory, tak nevyléčí.
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 11:35
- Nahlásit
Necham udelat vsechny testy. Dam pak vedet jak to dopadlo. Myslite ze to ma hodne co souviset stim ze to bylo posledni stenatko ?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 11:36
- Nahlásit
JoeB
Myslite ze to ma hodne co souviset stim ze to bylo posledni stenatko ?
Vůbec.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 11:41
- Nahlásit
JoeB
a já bych tipla, že jestli bude mít 15 - 20 kilo bude to dost
a s tím, že je poslední ve vrhu určitě žádné podobné problémy nesouvisí, spíš s nějakým zanedbáním ze strany "chovatele". Kontakt na nové majitele sourozenců asi nemáš? Mohlo by pomoci i zjistit, jestli se třeba nepotýkají s podobnými problémy..
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 12:46
- Nahlásit
Nevím jak "s posledním",ale bude to souviset s imunitou, štěně mohlo být "nejslabší" z vrhu
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 12:58
- Nahlásit
Byl porizen z utulku , rekli nam ze ma slabsi nozicky zadni. Mne to teda uz neprijde. Skace a skotaci, ve vsem se mi zda jako normalni stene. Az na ty prujmy.
|
JoeB
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 13:01
- Nahlásit
Stim kontaktem, chystam se kontaktovat utulek zda mi zpristupni informaci o majitelech.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 13:06
- Nahlásit
JoeB
Byl porizen z utulku , rekli nam ze ma slabsi nozicky zadni. Mne to teda uz neprijde.
Tak tam může být nějaký menší problém už od začátku - třeba na ty průjmy trpěl už od začátku, případně má hůř vyvinutou flóru ve střevech (málo mleziva od mámy atd.).
Důležité je, co je teď. Smectu, dietu a zítra veterináře. Probiotika, případně rozbor bobků, léčit. Vyhodit granule pochybné kvality, buď koupit lepší, nebo se na ně rovnou vyprdnout a krmit normální stravou. Inu, vypadá to jednoduše takhle napsané
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2014 13:13
- Nahlásit
JoeB
Skace a skotaci, ve vsem se mi zda jako normalni stene
tak to je dobře
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2014 02:45
- Nahlásit
Každopádně při průjmu je třeba prvotně začít hladovkou
většinou to lze, ale "každopádně" to vhodné řešení není
(u takového prcka max půl dne)
to zas není hladovka, zažívací trakt se neuklidní myslím vůbec za takovou dobu
Royal Canin ani žádné jiné zde zmíněné granule bych mu už nikdy nedal
zustal bych u masa a prilohy, pro zacatek bych zkusil kruti prsa s trochou zcela rozvažené ráže...rozvařené do podoby kaše.
jogurt z obchodu bych mu taky nedaval, dokud nevite, co mu vlastne je
smecta je jen na cisteni strev pripadne zpevneni jejich obsahu
da se pouzit take treba zivocisne uhli nebo pripravky jako enterosgel ci gastrogel, ale nedelal bych to, dokud nebude nejaka pravdepodobna diagnoza...pokud ty prujmy nepretrvavaji, tak zase nejak moc bych ho po vysetrenich nehonil,to je taky zatez na organismus
prujem muze mit spoustu pricin, ne vsechny potrebuji stejny postup lecby
|