| Autor |
Zpráva |
emm13
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 20:50
- Nahlásit
Dobrý den. Už nějakou dobu usiluji já i moje rodina o koupi pejska, ale stále si nějak nemůžu vybrat. Je mi sedmnáct a psa bych měla převážně na starost já, tudíž jsem začátečník. V naší rodině jsem zažila pouze americkou akitu, ale bohužel jsem s ní vyrůstala, tudíž možnost s ní pracovat jsem neměla. Dostala jsem podmínku, aby byl pes malé, nebo i střední velikosti. Jinak, pokusím se 'poprat' se vším, školu mám tak do tří, zbytek dne bych se psovi věnovala, plus ještě víkendy. Oba rodiče jsou doma kolem dvanácté. Máme dvorek s menší zahradou. Nějaký ten sport plánuji jen rekreačně, jelikož začínám. Pes by tedy měl být zvyklý na pobyt venku. Prostě a jednoduše sháním parťáka a nejlepšího přítele, kterého by zvládl i začátečník. Předem děkuji za nějaké tipy Snad jsem nic důležitého nevynechala. PS: Plemenům typu jorkšír, čivava a labrador se raději vyhýbám, neberte to prosím zle
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 22:20
- Nahlásit
emm13
Tak měla bys asi ještě dodat jaký typ psa se ti líbí, přece jen člověk si nekoupí plemeno, které se mu vyloženě nelíbí a taky jestli ten pes bude venku i bydlet.
|
emm13
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 23:27
- Nahlásit
Zas tolik na vzhledu nelpím, jen mám ráda, když to není plemeno až příliš oblíbené, co na ulici potkávám docela dost často... A ano, venku by bydlet měl.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 23:36
- Nahlásit
emm13
co třeba choďák?
Jen bych být tebou zvážila, kolik času budeš mít po škole, jestli plánuješ vysokou a kde a další věci. Zrovna v tomhle věku mi to pořízení psa nepřijde úplně nejšťastnější, protože člověk vůbec netuší, co a jak bude dál, kde bude žít a kolik bude mít času (psa jsem si pořizovala taky v sedmnácti, tak vím, co všechno jsem pak musela řešit )
|
emm13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2014 10:28
- Nahlásit
Ten by nebyl špatný
No taky nad tím přemýšlím, ale vím že ať se rozhodnu jakkoliv, vím že mi se psem táta rád pomůže, když nebudu mít čas. Do města to mám půl hodinky a tam taky plánuji vysokou Ale člověk nikdy neví, co se do budoucna stane
|
smekve
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2014 08:35
- Nahlásit
Zdravím všechny. Chceme si s přítelem pořídit psa. Žijeme v bytě 3+1. Já pracuji od 6 do 4, víkendy volné. Líbí se nám maďarský ohař nebo irský setr. Jaký je Váš názor na tyto plemena? A jestli se dá řící, který z nich je méně aktivní? Já bych osobně více toho maďárka, jen se bojím, že bude neutahatelný. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Případně kolik času denně potřebuje (ráno, odpoledne, večer) A co setr? Je na tom o něco lépe třeba ve srovnání se zlatým retrívrem? Předem moc děkujeme za odpověď! V+M
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2014 10:53
- Nahlásit
Tak vono to nejsou motorky ani čerpalda, takže dost záleží na konkrétním jedinci. Je to dost podobný jako u lidí. Na jedný straně vrcholový sportovec, na straně druhý pivní skaut, který nevyjde ani do druhýho patra aniž by se nezadýchal. Přitom jsou oba klidně třeba černoši.
|
Ani
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2014 13:09
- Nahlásit
Ahoj. Nevím co máš sice proti Labroušům (Labradorům), ale já mám jednoho doma a je to prostě zázračný pes. Možná je hodně populární a vidím ho skoro všude, ale můj pes je prostě jedinečný a každý pes je jiný. Nikdo není stejný, jak si myslíš.
Mě napadá jedině Border Kolie, ale byla by na Tebe možná až moc temperamentní, ale to je každý pes.
|
iva
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 10:18
- Nahlásit
Pokud má pes bydlet venku,byť předpokládám v zateplené boudě, mělo by to být plemeno, které to v pohodě zvládne. Vybírala bych např. z těchto plemen: špic, dlouhosrstá kolie, šeltie, střední knírač, polský nížinný ovčák, velškorgi apod.
|