| Autor |
Zpráva |
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 20:33
- Nahlásit
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu nebo se nechala uklidnit, že to není nějaká fatální chyba.
Moje štěně (jsou mu tři měsíce a je to kavalíří kluk) nějak asi nechce pochopit, že se čůrá venku a ne doma. Navíc se mu venku nelíbí. Chodím s ním hned, jak se probudí, po jídle, po hře (pokud to stihnu vychytat) a k tomu ještě má ráno procházku s manželem, když jde do práce, a odpoledne jdeme všichni. Jenže se venku vyčůrá, vykadí a nabere směr domů. Když se snažím s ním jít někam dál na procházku, sedá si, kňučí a nechce jít. A když se vrátíme z krátkého venčení, tak se klidně během pár minut počůrá doma. Kakání už jsme zvládli, to už doma neudělá, ale ty loužičky prostě ne a ne.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 20:52
- Nahlásit
Je malinkatej, úplné miminko. To není nic divného. Moje fenka se jako malé štěně vysloveně bála na vycházky, vždy jsem jí musela kousek odnést až tam, odkud nevěděla jak zpět, jinak by to otočila domů do "bezpečí". A to čůrání je taky úplně normální věc, chce to jen čas. Venku za každé čůrání chválit jak blázen, doma uklidit a neřešit.
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 20:55
- Nahlásit
Venku fakt hodně chválím a odměňuji pamlskem. Taky se venku snažím, aby se mohl seznamovat s ostatními psy a s lidmi, protože to ho baví, a taky trošku cvičit a hrát si. Snad to opravdu chce jenom čas. Kdy se to asi tak naučí? S tou čistotou?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 21:38
- Nahlásit
Lea de Bahn
Kdy se to asi tak naučí? S tou čistotou?
je to velmi individuální. stejné jako s dětmi. některé se naučí na nočník velmi snadno a u některých - ehm, budu citovat svou mámu - hrozí, že půjdou s plenama snad i k oltáři , tedy ne že bych se počůrávala do plen až do dospělosti , ale prostě proti ségře to bylo dýl no. A máma zvyklá na to, že u ségry to šlo šup, šup, se kapek divila . Navíc je důležité vědět, že štěně plně ovládá svěrače až tak kolem pátého měsíce (zase indivindi). Píšu to, abych téma odlehčila. Nedělejte si s tím opravdu starosti, teď je to mimono, ani ne batole - něco jako kojenec, prostě nemá šanci udržet čistotu, běhejte s ním ven co nejčastěji, po probuzení, po najedení, po hře, časem vypozorujete momenty, kdy to na něj "přijde". Pak ho hned popadnětě a fuč fen, většina štěňat se v náručí nevyčůrá (i když jasně, výjimky existují )
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 21:45
- Nahlásit
Díky moc! Hrozně jste mě uklidnila! Dost lidí mi říká, že už by to měl umět a že dělám něco špatně. Jinak je to chytrý pejsek, tak jsem si říkala, že chyba bude u mě. Ale tak trpělivost to řeší, takže držíme a běháme Mimochodem mám právě taky malého synka, takže i ten nočník je aktuální :-D
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 22:35
- Nahlásit
Lea de Bahn
Dost lidí mi říká, že už by to měl umět a že dělám něco špatně
houby, je to mimino, navíc pro něj je to kapek nepřirozený pochopit, že v bytě se nečůrá. Přirozený od přírody je, že nečůrá se do pelíšku, to ano, ale s bytem je to o něčem jiným, to je naše lidský vnímání a my ho musíme postupně a vlídně naučit, že čůrat se má až tady - tedy venku. Nenervujte se, počítejte s loužičkama a nenechte se tím vyvést z míry, už jen z podstaty věci není štěně schopno do určitého věku prostě udržet ty svěrače.
Mimochodem mám právě taky malého synka, takže i ten nočník je aktuální
no tááák!! tak ani v jednom případku se nenervujte, že sousedovit Toník a Ajax už to umí. Je to individuální , hodně zdaru.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2014 09:35 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Lea de Bahn
Dost lidí mi říká, že už by to měl umě
nevšímej si jich maximálně se voptej jak dlouho to dělali do plen voni
co se nechuti být na cizích místech týká,taky je to běžné..jak tu někdo píše,klidně jí popones,pak nabídni hru,odměnu prostě zábavu ale nesklouzni to fáze,že ti pejska bude líto když je tak neštastný a budeš ho tedy brát na ruku a půjdeš domů když se mu tam nechce být..tim vytvoříš akorát bojácný stvoření a to neni oč stát..hlavně hlídej aby ti ho nějaký pes nenapadl,aby prostě neměl žádné nagativní zážitky
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2014 10:02 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
PetraK
většina štěňat se v náručí nevyčůrá (i když jasně, výjimky existují )
Áno, áno. Pohled na maminku, kterak stojí v noční komplet shora dolů zechcané košili se štěnětem v náručí, se mi nesmazatelně vryl do paměti. Ač už to bude bezmála deset let zpátky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2014 10:15
- Nahlásit
já si zas vzpomínám, jak naše štěně kdysi před lety počůralo známého známých... toho času pana senátora když si ho vzal do náruče, ať se pomazlí takže s tou náručí fakt nevím
moje fenka se plně naučila nečůrat doma řekla bych až tak v půl roce.
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2014 10:51
- Nahlásit
Dnes si snad poprvé užil venčení. Potkali jsme souseda s jeho křížencem. Kluci už se znají, tak jsme je pustili se proběhnout. Vyřádili se oba. Ale ty procházky nám moc nejdou. Takhle zůstat před domem na trávníku, to jo. Budu mít trpělivost. Dnes třeba ještě ani nebyl doma loužička. Snad se to nepokazí.
|
Lulia21
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2014 11:13
- Nahlásit
Dobry den, mam obrovsky problem a potrebovala nyh poradit. Mame doma v byte fenu 8leteho Bisonka a fenu 2leteho krizence Briarda s Kavzakem. Ten velky nam neustale cura na koberec. Zkouseli jsme snad vsechno. Nejdrive curala hodne ted uz jen jednou a na to same misto skoro pokazde. Nejen ze koberec neuveritelne smrdi a mi ho neustale specialnim vysavacem luxujem ale uz nam to na to ani nic nepomaha. Je to neunosne, neda se to vydrzet. Chodime ven s obouma kazde ctyri hodiny. Doma ji pokaram a venku pochvalim ale stejne se kazdou noc v preddini pocura. Nevime si rady. Nemocna neni, prijde mi ze to dela naschval. Prosim poradte mi jak se psem a jestli byste nemeli nejake "babske" rady ohledne cisteni koberce, uz opravdu nic nepomaha...Dekuji mockrat! Lucie
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2014 16:18
- Nahlásit
Lulia21
já bych koberec nahradila linem a psovi na noc zkusila znemožnit vstup do předsíně, jestli si psík nějak nezafixoval, že v noci se b předsíni smí čůrat?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2014 18:37
- Nahlásit
Lulia21
Naschvál to určitě nedělá. Podle mě se to prostě nějak naučila, zafixovala si, že na koberec se čůrá.
Základ je, neumožnit psu udělat chybu. Takže buď dejte koberce pryč, nebo pořiďte klec (i když teda nevím, jestli se na takhle velké psy vůbec rozumná klec dělá) a naučte ji spát v kleci.
Na čištění existují speciální enzymatické prostředky. Ale nezaručuju, že pomůžou (navíc se obávám, že už vám to nejspíš zateklo do podlahy pod kobercem... )
|
Lulia21
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2014 10:38
- Nahlásit
Dekuji mockrat Tak treba vcera vecer jsem sni byla ve 22:30 a dnes v 7:00 rano, vsude nasypala na koberec skorici a nic. Tak ja opravdu nevim. Snad to vydrzi. Nevim proc to dela, dekuji za rady!
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2014 15:36
- Nahlásit
My jsme nasadili nový režim. Když je v bdělém stavu, chodíme každou hodinu na chvilku ven a tam si hrajeme, cvičíme a tak. A zatím máme skóre 3 loužičky doma.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 10:02
- Nahlásit
Lea de Bahn
Když je v bdělém stavu, chodíme každou hodinu na chvilku ven a tam si hrajeme, cvičíme a tak. A zatím máme skóre 3 loužičky doma.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 10:16
- Nahlásit
Lea de Bahn
Super, jen tak dál!
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 10:55
- Nahlásit
No, nakonec bylo konečně skóre 6 loužiček. To je poměrně dost, když chodíme každou hodinu. Ale dneska je to mnohem lepší, zatím ani jedna :-D Určitě to teď zakřiknu.
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2014 16:09
- Nahlásit
Hlásíme úspěchy! Systém venčení po hodině v období bdělosti se nakonec osvědčil a v současné době venčíme už jen každé dvě hodiny a průměrné skóre je jedna loužička denně a to ještě většinou v předsíni na cestě ven, takže je to vlastně moje chyba, že nejsem dost rychlá s oblékáním.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2014 18:58
- Nahlásit
Lea de Bahn
skóre je jedna loužička denně
no skvěký!! Jde vám to moc hezky
a to ještě většinou v předsíni na cestě ven, takže je to vlastně moje chyba, že nejsem dost rychlá s oblékáním.
jo pamatuju se ještě dobře na doby, kdy jsem na pyžamo kolikrát nestihla nic navlíknout a v noci pak překvapovala sousedy svou noční garderóbou ve stylu medvídkový pyžamo a přes to zimní bunda
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2014 21:06
- Nahlásit
Jo, tak nějak mě vídají sousedi celkem pravidelně. Bude ze mě zdatný hasič, v oblékání na čas se zdokonaluju. :-D A ještě k tomu mám apartní balerínky, které jsou tou pravou obuví do sněhu.
|
Nelcza
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:59 - Změnil/a: Nelcza
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho pejska venčíte? Máme 2měsíční čivavu, venku se vyčůrala jen jednou. Byli jsme na procházce i skoro hodinu a čekali až se vyčůrá, ať můžem pochválit a nic. Pořád jen sedí na zemi, tak se ji snažím nějak zabavit, aby nenastydla. Nadruhou stranu si říkám, jestli ji to nerozptyluje od čůrání. Vyčůrala se pak po příchodu domů. Bojím se, ať se nenaučí, že se čůrá doma a venku ne. Jak jí to nějak vysvětlit aby to pochopila? Děkuju
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 10:42
- Nahlásit
Nelcza: my naštěstí nikdy neměli problém, že by se ten náš chlupáč venku nevyčůral. Napadlo mě, jestli ji třeba neseznámit s nějakým jiným pejskem, který by ji "motivoval" jít ven a tak nějak by se "předháněli", kdo se vyčůrá na lepší místo.
My momentálně řešíme, že milostpán je pravidelně venčen, všechno je v pořádku a večer, když potřebuju koupat syna, dojdu s ním těsně předtím, jdu koupat, a když jdu za pár minut z koupelny, najdu v předsíni louži. Už jsem asi paranoidní, ale ten pes mi to snad dělá naschvál!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 14:03 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Lea de Bahn
ten pes mi to snad dělá naschvál!
Tohle je do určité míry možné, i když podvědomě.
Pokud vznik a uklízení loužiček moc řešíte, štěndovi se může rozruch kolem loužičky líbit (a to, i když dostane vylágoš) - je při tom středem pozornosti.
A když jdeš vykoupat synka, štěndovi se nevěnuješ a on chce přilákat pozornost. No a schéma, které se mu nejvíc osvedčilo je... udělat loužičku!
|
Lea de Bahn
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 19:55
- Nahlásit
Walda: taky mě to napadlo. Vymyslela jsem jiný bojový plán: při koupání syna dám štěně na místečko (do přepravky, kde obvykle přes den spí) a zavřu dvířka. Dám mu tam žvýkací kostičku a je klid Štěně má chutnou zábavu a já klid na koupání.
|