| Autor |
Zpráva |
Kokrčech
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 17:05
- Nahlásit
Dobrý den,
Chtěl bych psa střední velikosti = v kohoutku nejméně 35 cm do městského bytu 3+kk. Společníka s PP.
Na psa mám alespoň 6 hodin denně, je možno chodit na procházky dlouhé tak 5 km.
Jsem se psy začátečník, ale máme tu dobrý cvičák. Peněz mám hodně.
Žiji sám a nikdy neplánují rodinu, i přesto by ale pes měl být přátelský k lidem a dětem.
Pes by měl být krátkosrstý, padající chlupy tolik nevadí.
Moc děkuji za odpovědi, Kokrčech
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:45
- Nahlásit
Kokrčech
No je tak z fleku mě napadá třeba boxer, český strakatý, krátkorstá kolie. Spíš taky nahoď jaký pes se ti líbí, krátkorstých psů jsou mraky. A je ti doufám jasný, že krátký chlupy se uklízejí mnoooohem hůř než dlouhý, teda spíš že na rozdíl od těch delších jsou v podstatě neukliditelný.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:47
- Nahlásit
Kokrčech
Já bych do výběru přihodila ještě labradora. A pokud máš rád velké výzvy a bavilo by tě dát si tu práci a naučit zdrhacího psa nezdrhat, tak bígla
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:50
- Nahlásit
Maya
krátký chlupy se uklízejí mnoooohem hůř než dlouhý, teda spíš že na rozdíl od těch delších jsou v podstatě neukliditelný.
přesně!
lamalucni
naučit zdrhacího psa nezdrhat, tak bígla
|
Kokrčech
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:50
- Nahlásit
Maya
Tak moje oblíbená barva je bílá, takže by ten pes měl mít na sobě bílou barvu.
lamalucni
Labradora nechci, protože já radši psy, co nejsou superpopulární a to labík je
O bíglovi budu uvažovat.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:52
- Nahlásit
já bych byla pro tu krátkosrstou kolii Krásná, cvičitelná, elegantní a bílou má na sobě taky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:56
- Nahlásit
podle mě hrozně záleží na tom, co s tim psem chceš dělat. Jestli ten cvičák zmiňuješ jen proto, že ti tam pomůžou se základní výchovou, nebo máš chuť se aktivně věnovat psím sportům. Jestli ty procházky chceš trávit v klidu třeba se psem na vodítku nebo pobíhat po lese a stále vymýšlet nějakou akci
Protože jinak jak jsi to popsal, to je ideál pro snad každého psa Mně třeba dneska uchvátil na fotkách bílý vipet, ale stejně tak můžeš uvažovat o bulíkovi, argentině nebo dalmatinovi
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 18:59
- Nahlásit
Tak já bych asi argentinu začátečníkovi nedoporučovala, ale to je spíš individuální. Vipet je krásnej.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 19:00
- Nahlásit
Bohatý lidi mají i na corgiho
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 19:05
- Nahlásit
ssshhhhh
podle mě záleží spíš na chuti se vzdělávat a zjišťovat si informace než na tom, jestli je ten pes první nebo desátý v řadě, protože mnoha lidem, co už měli desítky psů bych nedala do ruky ani plyšáka a naopak
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 19:35
- Nahlásit
Anebo stafbulík. Jestli teda nevadí, že ta přátelskost k lidem bude občas takového stupně, že hrozí láskyplně vyražené zuby
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2014 21:48
- Nahlásit
lamalucni
Zase ale třeba dodat, že u stafbula a podobných plemen je potřeba počítat pravděpodobně s potížema se psama, což ve městě žádná sranda, tak jestli to chce Kokrčech řešit nebo ne.
Jinak spousta plemen má na sobě bílou, čistě bílé psy znám jen chlupaté. Zas u bílého psa u určitých plemen nutno ohlídat si hluchotu.
|
iva
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2014 21:01
- Nahlásit
Tak těmto požadavkům odpovídá německý pinč, kohoutková výška 45 - 50 cm, hladkosrstý pes, určený k bydlení v bytě, velmi učenlivý, kontaktní, sportovec, hlídač i mazel. Je to původní plemeno, ze kterého byl vyšlechtěn trpasličí pinč i dobrman. A naštěstí to není módní plemeno, takže jsou poměrně zdraví a dlouhověcí. NP se s radostí bude se svým pánem věnovat jakýmkoliv psím aktivitám, je vytrvalý, obratný, temperamentní.
|