| Autor |
Zpráva |
FerryLewis
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2014 10:45
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, co je vhodnější pro naše štěňátko labradorského retrívra. Zda klasický obojek či kšíry. Někde jsem četl, že kšíry nejsou příliš vhodné, že jim škodí. Tak žádám o radu zkušenější. Předem děkuji za odpověď.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2014 12:52
- Nahlásit
FerryLewis
Tak kšíry mu určitě neublíží, když budou mít správnou velikost, ale na psa velikosti labradora bych kšíry nedávala, však i štěně je kus psa a ne nějaký pidipsisko.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2014 13:48
- Nahlásit
FerryLewis
Na běžný provoz určitě obojek. Ale kšíry nejsou vůbec od věci, pokud jdete někam, kde je tak strašně moc vzruchů, že se štěndo nedokáže vůbec soustředit a celou dobu tahá - mezi spoustu psů, davy lidí, do zverimexu mezi voňavé pamlsky... To by se jednak na obojku zbytečně škrtilo a za druhé by si upevňovalo a zafixovávalo tahání na obojku, takže je fajn přepnout ho na kšíry, na kterých tahat může
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2014 14:54
- Nahlásit
Taky jsem pro obojek, ale zároveň zvyknout i na kšíry. Když jsem u své goldenky na starý kolena potřebovala přejít na kšíry, neudělala v nich z nezvyku jediný krok.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2014 16:19
- Nahlásit
Moji psi, velcí i malí, byli zvyklí na kšíry i obojek, ale většinou nosili a nosí kšíry.
Když byl velkej pes hodně mladej a jankovitej, měl občas tendenci táhnout a byl hodně silnej a temperamentní. S kšírama jsem ho mnohem snáz korigovala a neměla jsem z toho vykloubený rameno, jako když měl obojek. S kšírama byl taky mnohem víc pohodě a nereagoval panicky na tlak protitlakem.
Takže ze své zkušenosti vím, že kšíry rozhodně nejsou vhodný jen pro malý psiska... A nemám zkušenost, že by s kšírama psi měli větší tendenci táhnout - naopak...
Ale jak už bylo výše napsáno, je dobré psa naučit na obojí...
Někde jsem četl, že kšíry nejsou příliš vhodné, že jim škodí
Kšíry sami o sobě rozhodně neškodí, ze zdravotního hlediska jsou podle mne i lepší než obojek.
Škodí jedině to, když někdo neučí svýho psa chodit u nohy a pes s kšírama lítá jako jójo na flexině... Což by ovšem bylo úplně stejný i kdyby měl obojek.
|
FerryLewis
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2014 00:33 - Změnil/a: FerryLewis
- Nahlásit
Všem děkuji za Vaše rady a zkušenosti. Určitě je využiji a naučím ho si navyknout na obojí.
Moc děkuji )
|