Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Přezubování
Autor Zpráva
krisikowa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2013 11:30
- Nahlásit

Stává se, že při přezubování štěně nejí? Mně nejedlo den, včera do ní jen nějaká šílená ženská nacpala ve vlaku dva rohlíky s párkem (neumím posílat lidi do háje, asi se to budu muset naučit), od té doby nic. Pokoušela jsem se jí dávat granule z ruky, ale buď je hned pustila na zem, nebo jen očichala. Teď se do nich naštěstí dala - rozsekala jsem je v mixéru skoro na prach. Je to normální, nebo to mám řešit s doktorem?

cilam
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2013 11:56
- Nahlásit

Tak v první řadě jí může dost dobře být blbě z těch párků, fakt nenechat krmit takovým hnusem a naučit se říkat ne! A v druhé řadě bych zkontrolovala dutinu ústní, jestli nejsou vidět otoky nebo něco, co by ji bolelo a proto nejí. Granule kdyžtak zkusit namočit, pač evidentně jíst chce, když pomletý vzala. Kdyby jooo nejedla, pomlela bych maso se zeleninkou, to je jiná mňamka než suchý granule. A přetahovat, dát kostičky na kousání,...

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2013 12:08
- Nahlásit

krisikowa
a namočený granule ti nežere? Jinak myslím, že odmítání při rychlém přezubování, zejména u tvrdých granulí normální být může, jestli je to tvůj případ to ale těžko říct
dva rohlíky s párkem
buď poslat do háje, nebo zakomponovat do krmný dávky

krisikowa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2013 13:35
- Nahlásit

Ona míň jedla už před těma párkama, takže si nemyslím, že to bude tím, že je jí blbě. Když něco krájím v kuchyni, tak vyskakuje. S rajčetem se hrála, i kdžy ho normálně sní, dnes ho snědla až po překrojení.

Děkuji za rady, vyzkouším.

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2013 14:01
- Nahlásit

Můj odchov když přezuboval, tak podle nové paničky to jelo tak rychle, že v jednu chvíli doslova neměl čím kousat. Granule vůbec nechtěl, leda rozmáčené na kaši. Prostě když ho bolí celá huba, tak mu to jídlo tak nejede, no
Doporučuju všechny hračky, u kterých to je možné, dát do mrazáku před hraním - bude si dásně masírovat a zároveň chladit. Pokud není vyloženě vychrtlina, moc bych to neřešila, rozmáčela bych granule - nechce, nechce. Když už by to bylo nutné, udělala bych nějakou kaši rýže + zelenina + maso a zkusila tohle.

hlavkova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 07:49
- Nahlásit

K této diskuzi: mě s také přezubuje štěně a také mi jí míň. Doháním to třeba kouskem sýra, piškotem, vařeným masem.

Jinak jsme se chtěla zeptat já: mám jorka, běžný problém této rasy je, že mají problém s ozubováním. Takže fence vyrostly 4 horní stálé zuby za mléčnými. Ty mléčné se lehce kývou, ale tím, že psi koušou stranou většinou, tak i když jí dávám ohlodávat opravdu tvrdé věci, tak j nechtějí vypadnout. Pomáhá jí vyklat zuby i rukama. Bojím se, že se ty stálé zuby uhnízdní za těmi mléčnými a bude mít špatný skus, i když mléčné časem vypadnou.

Je lepší vyhledat veterinu ihned a nebo vyčkat? Má s tím někdo zkušenost?

Lucyetka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2014 21:28
- Nahlásit

Dobrý večer chtěla jsem se zeptat,pořídili jsme si s přítelem pejska zlatého retrívra jsou mu 3 měsíce,je to sice hravé štěně ale hrozně se bojí cizích lidí,hlasitých zvuků atd...je hrozně žravej ale poslední dobou moc nejí nevím čím to je,granule ty nesežere(dřív se jich mohl užrat) maximálně sní kapsičku,může to být že se ozubuje? A další věc čím ho máme dokrmovat aby sostatečně rost a neměl problémy s klouby atd?Předem děkuji za odpovědi

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání