| Autor |
Zpráva |
Katule
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 08:36 - Změnil/a: Katule
- Nahlásit
A jsme zase u toho .. pejska či fenku ? pes je sice tvrdohlavější atd. ale je hravý a nejsem si jistá jestli jsou feny u Westíka také tolik hravé jako psi .. A u fenek tohoo plemene jesli hárají 1x-2x do roka a jestli je to tak hrozné (bydlím na venkově).. nemáte s tím někdo zkušenosti -?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:44
- Nahlásit
Katule
pes je sice tvrdohlavější atd. ale je hravý
Jo, taky rvavý. A když okolo hárají feny (což může být klidně většinu roku), není s ním žádná sranda. Třeba já mám psa naprostého flegmatika, hravá je naopak fena.
u fenek tohoo plemene jesli hárají 1x-2x do roka a jestli je to tak hrozné (bydlím na venkově)
Každá fena hárá jinak, i v rámci plemene. Třeba se poštěstí a zrovna si pořídíte takovou, která to bude mít jak z učebnice přesně 2x do roka. Třeba budete mít smůlu a bude hárat po 4 měsících a bude jí to trvat měsíc (jako té mojí). To pak na venkově není vůbec žádná legrace, lidi na vesnici většinou na nějaké řádné zajištění svých psů kašlou. Takže dennodenně nápadníci před vraty, naprosto neodbytní, někteří velmi vynalézaví v překonávání plotů, zdí a vrat. Fena tímpádem po celou dobu zavřená, na nutných procházkách panička vybavená nejmíň klackem.
Za mě pokud se nechcete vážně věnovat chovu, tak fenku lépe vykastrovanou.
|
Katule
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 18:32
- Nahlásit
corgi: Takže je fena hravá ? .. Ano ... a kolik to ,,vybrání'' tak přřibližně stojí ?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 18:54
- Nahlásit
Katule
Takže je fena hravá ?
Myslím si, že mnohem důležitější je v tomhle směru pečlivý výběr konkrétního štěněte - v jednom vrhu se můžou sejít morousové, zvídavci, torpéda...
kolik to ,,vybrání'' tak přřibližně stojí ?
Jako kastrace? Záleží na konkrétním pracovišti, velikosti plemene, zvoleném typu narkózy...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 19:26
- Nahlásit
Není pes jako pes...
Mám dvě feny a jednoho kluka WHWT
Kluk je naprosto bezproblémový, psů si absolutně nevšímá, do rvaček nejde (jen moc nemusí jorky, protože bráchův jork už mu dal 5 x sodu), co se týče hárání, tak mi neblázní, kamarádka má australačku a s tou chodíme venčit, i když je v tom nejlepším a pes si ji nevšímá... včera taky, byli jsme na semináři a vezla nás kamarádka, co ji hárala bordera, pes absolutně v klidu, pak jak si k ni čuchl, tak se chtěl dvořit, ale normálně jsem si ho odvolala... ale on je asi takový zázrak
Můj první westík (kluk) byl pravý opak, několikrát ho psi napadli a už pak se psy nebyl vůbec kamarád, snesl jen ty, co znal, na ostatní vyjížděl, když nějaká fena hárala, tak musel být na vodítku a chtěl se k ní nermomocí dostat...
Za sebe musím přiznat, že mi sedí více pes, zdají se mi víc mazlivější, i když se to říká o fenách.
Co se týče fen, hravá je ta starší, to je doopravdy takový ďáblík, mladší fena si nehraje vůbec s hračkami, ale zase je neoblíbenější ze smečky, oba si s ní velmi rádi hrají. Neodvážnější, co se týče psů, je ta mladší fena, je provokatérka, strašně ráda si hraje se psy, ale takovým drsnějším způsobem a nebojí se zahnat třeba rhodéského ridgebacka (už se nám stalo, že se pes RR vrhal na moje a starší fena a pes byli připos.aní a mladší fena ho šla dořvat co si to dovolují....
Jinak se se týče hárání ti neporadím, svoje holky mám vykastrované.
Spousta westíků (kluků) jsou fakt zmetci uvrčení, ale myslím, že je vše o výchově, krapet tvrdohlavější asi jsou, ale s tvrdohlavostí asi budeš muset počítat, protože je to teriér, a ještě navíc, pokud to bude tvůj první, druhý pes...
Ale moje příští volba určitě bude pes... Ale to se musí rozhodnout každý za sebe, co mu více vyhovuje.
|
Katule
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 20:33
- Nahlásit
Ano děkuji :33
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2013 11:50
- Nahlásit
Monty
můžu mít dotaz ? Uvažuji o štěndu pro mamku, neboť nás po 16,5 letech opustila naše westí dáma, ale já už jsem z toho naprosto zoufalá. Přehled o westících už nemám totálně žádný, vím jen, že se vyrojily docela potíže s kožními problémy a alergiemi ale moooc prosím o radu. Jakou CHS bys doporučila ? Já už hledám třetí den a jsem z toho zoufalá, vůbec nevím ani netuším v jakém rozmezí se v současnosti pohybuje cena, nemám přehled o chovatelských stanicích, nevím kdo chová na kšeft a kdo má pár psíků, vůbec se neorientuji. Tenkrát byla například cena kolem těch 25.000,- naprosto běžná (což v současné době asi fakt nedám) - teďka už nevím ani to. Pleas poraď
|