| Autor |
Zpráva |
Katule
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2013 22:42
- Nahlásit
Dočetla jsem se že Norvič se často nevyskytuje .. rozhodujeme se teď s mamkou mezi tímto plemenem a westíkem .. ale nevíme kolik přibližně Norvič stojí .. a jestli pouští chlupy .. pouští norwich ? Předem děkuji
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2013 22:51
- Nahlásit
na cenu stačí trochu googlit. Ad línání - drsnorstý teriiér s typickou srstí by neměl línat žádný, musíš ale počítat s pravidelným trimováním.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2013 22:53
- Nahlásit
případně tady googlit (včetně přibližné ceny WHWT)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 13:25
- Nahlásit
Katule
já se jen tak zeptám-rozhodující zda si plemeno pořídíte je to, zda pouští, nebo nepouští chlupy ?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 13:58
- Nahlásit
PetraK
Mno, já to tak pochopila no...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:16
- Nahlásit
ssshhhhh
asi jo no smutný podle čeho lidi vybírají psa. a Psíček musí škytat.
pak jedině naháče.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:21
- Nahlásit
PetraK
mi přijde, že chtěj teriéra a aby nepouštěl chlupy. Bych to zas hned neviděla tak černě ;)
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:26
- Nahlásit
birmaPetraKPsíček musí škytat.
mi přijde, že chtěj teriéra a aby nepouštěl chlupy. Bych to zas hned neviděla tak černě ;) Tak vono už představa,že je děsí chlupy je dost vypovídající,jak se popasujou z tím,že budou mít teriéra čili lovecký plemeno kerý potřebuje trojnásobek vybití energije než třá pekinéz nebo mops,takže eště by měl bejt dotaz-psa co nepotřebuje venčit a nezdemoluje byt během hodiny na kůlničku na dříví jo a možná štěkat by neměl
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:30
- Nahlásit
birma
mi přijde, že chtěj teriéra a aby nepouštěl chlupy. Bych to zas hned neviděla tak černě
Já bych to viděla teda dost černě, když vedle psala, že by chtěla norwiče bez PP a hlavně levně...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:31
- Nahlásit
danajasa
Tak vono už představa,že je děsí chlupy je dost vypovídající
No nevim, já teď třá mám prakticky nelínacího psa a během ani ne půl roka jsem si to zamilovala a už nechci nikdy jinak. Mi dycky děsně vadilo, že když pohladíš krátkosrstýho psa mokrou rukou, tak ji máš plnou chlupů, který z ní skoro nejdou sundat. Xkrát se mi zabodnul chlup zespodu do chodidla a já ho pak lovila pinzetou, abych, mohla zase chodit, chuchvalce chlupů všude (ty teda pravda teď zajišťujou kočky)
Dokud jsem měla línacího psa, tak mi to tak nepřišlo, ale když to zpětně srovnám, tak je to fakt nebe a dudy. A rozhodně to neznamená, že bych ho omezovala v pohybu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:32
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Já bych to viděla teda dost černě, když vedle psala, že by chtěla norwiče bez PP a hlavně levně...
to jo, ale to je jiný důvod pro vidění to černě, než když někdo řeší, že nechce, aby pes línal. To beru jako oprávněný požadavek, stejně jako někdo jiný chce, aby byl pes černý/malý/se stojacíma ušima....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:35
- Nahlásit
birma
to jo, ale to je jiný důvod pro vidění to černě, než když někdo řeší, že nechce, aby pes línal. To beru jako oprávněný požadavek, stejně jako někdo jiný chce, aby byl pes černý/malý/se stojacíma ušima....
Jooo, já vim, jak to myslíš, taky mě serou chlupy, ale právě jsem četla víc jejích příspěvků a ani jeden nebyl zrovna todleto... ))))
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 14:48
- Nahlásit
birma. Mi dycky děsně vadilo, že když pohladíš krátkosrstýho psa mokrou rukou, tak ji máš plnou chlupů, který z ní skoro nejdou sundat Jéžíš ted jsi mi vnukla myšlenku-hledám muže musí bejt plešatý odmítám čistit vlasy a vousy z vodpadu a bohatý nehodlám za něj zbytečně utrácet
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 15:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
Bych to zas hned neviděla tak černě ;)
no já to tak beru v kontextu s tím ostatním. prostě jediný co vidím je zájem o věci vnější,
Lucie Kratochvílová
, taky mě serou chlupy
dost slabý slovo. Teď mám doma ty závěje ještě větší. Zametá se ráno, odpoledne se luxuje a je to k čemu? k... k ničemu jak doluxuju, vyleze jeden nebo druhej pes, voklepe se .......... a já je kopnu to řiti, páč jsem celá vopocená z uklízení - zbytečnýho uklízení
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 16:13
- Nahlásit
PetraK
To je strašný U nás pelichá hodně jenom Aneta, a to celej rok - je hladkosrstá, váží 10 kilo i s klíčem vod hajzlu a vydá asik za dvě vižly Brita (čévéčko s malinou vořech.. ) pelichá jenom na jaře, než ji vyčešu podsadu po zimě, což je tak 3x velký česání po 2 hodinách v rozestupu 3 týdnů, Beníček ňuňu plyšáček nepelichá vůbec, páč je stříhací ))))))
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 16:36
- Nahlásit
PetraK
Zametá se ráno, odpoledne se luxuje a je to k čemu?
No a neni to nádhera? Psí chlupy v nose, ve vypraným prádle, v lednici? A co nezajistí psi, zaručeně pomůže kočka.
No a ty psí deky z kterých ty chlupy prostě nejdou dolu nikdy úplně, radost pro pračku.
Milášci jsou prostě všude. Poté co jsme ztratili srst zimní asi před měsícem začali jsme ztrácet tu letní a chlupatět jak koule aby na jaře bylo zase co začít pouštět. A to češu co to jde no.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2013 16:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
je hladkosrstá, váží 10 kilo i s klíčem vod hajzlu a vydá asik za dvě vižly
Heheee, to je hezký. A ty krátký zapichovátka jsou teda peklo.
|