Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Co dělat, aby psa bavilo agility?
Autor Zpráva
JaSam
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 12:38 - Změnil/a: JaSam
- Nahlásit

Zdravím,

mám 3 letého psa border kolie a asi od roku a půl s ním dělám agility.

Nejdřív jsme chodili na cvičák, kde se agility cvičilo jen jako spestření k poslušnosti. Nás to ale chytlo, tak jsme začali docházet na jiný cvičák na "opravdové" agility tréninky. Psa to tam bavilo, šlo mu to, ale pak ho to bavit přestalo (zdrhal, čuchal si, nesoustředil se.....) Tenkrát jsem ještě o agility nic nevěděla, tak mi náročné tréninky dvakrát týdně, plus cvičení na zahradě nepřišli moc. Pak jsme opět začali docházet na původní cvičák, jelikož tam zavedli "pořádné" tréninky agility. Ze začátku tam byl můj pes v pohodě, teď ale začal zase blbnout Já mám pocit, že se bojí, že ho zase přetrénujeme, protože na zahradě a i na pár závodech, co jsme byi, byl v pohodě, bavilo ho to. Jak mu pomoct, aby ho agi bavilo, nebo ho mám přestat dělat uplně? Ještě máme jeden problém-moc nebere ho hračka Prosím poraďte, budu vám vděčná

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:45
- Nahlásit

JaSam
No tak předně by to asi mělo bavit paničku! Hodně tam jde o emoce, nevědomou řeč těla - pes třeba shodí skočku, tebe to zamrzí, nevědomky vydáš signál mimikou obličeje nebo tělem a znechucení je na světě. Celkově bych změnila přístup, snažila se vrátit svoje chování do doby, kdy to všechno bylo jenom pro zábavu. Nemít žádné ambice, prostě si to jenom užívat. Zkusit novou motivaci - různé pamlsky (proč motivovat hračkou, když jí ten pes nechce? Moji psi na míček zvysoka kašlou a je mi jedno, že všichni ostatní na cvičáku míčkujou...), zkusit začít s klikrem (ten je hodně o pozitivních emocích, mohl by pomoct.

JaSam
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 10:47
- Nahlásit

Děkuji za odpověď. S těmi emocemi máte asi pravdu, já to asi dávám na jevo dost . Vaše rady vyzkouším, ještě jednou díky

MarťaB
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2013 16:13
- Nahlásit

Souhlasím, mně jedna fena odmítala běhat úplně, když viděla, že něco spletla (dobře, spletla jsem to já a ona to udělala špatně kvůli mému chybnému vedení) a mně to zamrzelo.
Taky souhlasím, že pes se sice rozehrát dá, ale proč běhat na hračku, když chce pamlsky. Možná taky netrénovat komplikované a technické tratě, ale to, co ho baví, to, co má rád a postupně k tomu přidávat složitější a pro něj neoblíbenější prvky.
Začni podle Komenského od jednodužšího: ) a postupně mu přidávej. I složitzější tratě ti možná dá, ale bez radosti.. takže cvič ze začátku to, co ho ještě baví. A na výborné pamlsky (a ten pes taky neumře hlady, pokud mu den před tréninkem snížíš nebo vynecháš krmnou dávku).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání