| Autor |
Zpráva |
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 11:00
- Nahlásit
Ahojky,
mám na Vás několik otázek
1).Přivezeme si 8.měsíční štěňátko westíka týden bude se mnou doma ale o víkendu nás čeká návštěva rodičů na vysočině. Hlavně kvůli tomu že tam máme veterináře a štěňátko prohlédne a přeočkuje.
Když bude tak malinké nebude mu vadit další změna prostředí , ikdyž na dva dny?a mám ho dát do přepravky ?
2)Pak bych se ráda zeptala na klid po jídle. Četla jsem že po jídle má mít štěňátko klid, ale také že právě po jídle vykonává svou potřebu. Takže nevím zda s ním ven či ne.
3)Jinak bych Vás ráda poprosila o radu se jménem. Měli jsme vybrané jméno Gobi ale zjistila jsem že štěnátko bude z vrhu h. Takže hledá nové jméno nebo spíše přídavné jméno.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 11:04
- Nahlásit
Rossinda
1) podle me mu to vadit nijak nebude, ale mysli na to, ze i v aute plati nejaka pravidla pro prepravu psa tak, at je to bezpecne pro nej i pro lidi, pripadne jestli pojedete vlakem atd... dle toho asi vem v uvahu, zda ti prepravka bude vyhovovat nebo prekazet
2)klid po jidle - asi bych to brala ne prehnany pohyb, nutit ho si treba hned hrat atd, ale na curacku ho klidne vem.
3) muzes ho pojmenovat trebo hobi a cist to gobi, nebo mu muzes rikat gobi prestoze se bude jmenovat treba habakus anebo jak rikas, pridavne jmeno, treba hrdy gobi anebo si jmeno prodlouzit, at zacina od H ale je v nem to tve jmeno, napr Hagobi
|
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 11:16
- Nahlásit
Děkuji za radu , jinak pojedeme autem aby cesta byla co nejkratší jen nevím zda ho učit na postroj do auta nebo do přepravky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 11:20
- Nahlásit
Rossinda
ucit ho muzes na oboji, westik bude dost malej, aby mu prepravka stacila a ted by mohl jeste jako stenatko hodne prospat, klidne bych s nim cestovala i s prepravkou na kline, pokud vas pojede vic, aby z toho nebyl treba vyklepnutej
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 13:14
- Nahlásit
Rossinda
3)Jinak bych Vás ráda poprosila o radu se jménem. Měli jsme vybrané jméno Gobi ale zjistila jsem že štěnátko bude z vrhu h. Takže hledá nové jméno nebo spíše přídavné jméno.
Na tohle se úplně vyprdni, najděte si jméno, které Vám bude vyhovovat a budete jím chtít pejska dalších xxx let titulovat...
My jsme si vybrali štěndo jménem Ariela a přejmenovali jsme si jí na Elizabeth, zkráceně Eli/Eliza... během pár dní na to začala reagovat a ani nenadávala, že by se jí to nelíbilo... )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 20:08
- Nahlásit
Rossinda
Nemyslelas náhodou spíš 8týdenní? Dala bych ho spíš do přepravky, malý štěně, který není ještě ani zvyklý na obojek by z kšírů asi nadšený nebylo, na přepravku ho uč už doma, stejně by na ní takhle malej pes měl být zvyklej.
Po jídle čůrat určitě, běhat může, jen prostě nějak děsně nevyvádět.
Jméno je fuk, většině psů se říká jinak než co maj v papírech, když tak si zadej do vyhledávače psí jména a vyjede ti hafo stránek a můžeš vybírat od H, můžeš dát třeba Hot Gobi
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 21:44
- Nahlásit
Rossinda
jinak pokud od vás ta Vysočina není extrémně daleko (což doufám ne, když tam máte veterináře), tak si myslím, že to je naopak dobře. Teď jeďte ještě autem, bude to prcek, ale pak se nebraňte ani tomu vlaku. My psa brali hned od začátku všude - i více než 150 km vlakem, každý den jezdila s námi MHD do práce atd. Byla to perfektní škola a socializace, ale je fakt, že my si ji brali v 11 týdnech a byl leden (nebyla taková horka).
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 11:04
- Nahlásit
Maya
můžeš dát třeba Hot Gobi
nebo Hodný Gobi
nebo taky jednoduše H-Gobi. /hágobi/
většině psů
my jsme vždycky odvozovali jméno od toho papírového
Dala bych ho spíš do přepravky
taky si to myslim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 20:52
- Nahlásit
kachna_
my jsme vždycky odvozovali jméno od toho papírového
a tak to já taky ale co tak vím, obvyklý to zas tak není, vono teda jako u špiců se dávají obyvkle takový normální jména, u jinejch plemen jsou to někdy spíš jména na zlomení jazyka
|
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 08:32
- Nahlásit
tak jsme vybrali Honeymoon Gobi znamená to líbánky. používat to nebudem ale je to hezké. V jméně mi šlo o to že když půjdu na výstavu nebo tak ,abych používala papírové jméno.
Jinak se omlouvám ze překlep je to opravdu 8.týdenní štěndo.
A co se týče přepravky tak asi vyhrála i štěnátko se asi bude cítit více v bezpečí.Jsme z prahy takže to bude tak hodina jízdy.
Jenom se chci zeptat kdy jste nasazovali obojek, četla jsem že když se nasadí hned při odjezdu od chovatele,veme to štěndo jako součást nového života.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 09:04
- Nahlásit
Rossinda
Je to asi pes od psa, naše chovatelka měla štenda na obojku/barevné mašličce od mala, takže Eliza s obojkem neměla problém. Horší to bylo s vodítkem, do dnes ho máme neustále zapletené mezi nohama a kolikrát je schopná sama sebe svázat do kozelce, když se začne rychle otáčet na místě :-D
|
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 09:22
- Nahlásit
no ErzebethB myslím že s tím vaším hafíkem se asi nenudíte , tohle může být velmi vtipné
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 09:25
- Nahlásit
Rossinda
Jestli budete mít taky takového šílence, tak se budete tlemit každej den a zhubnete 4kg za týden, páč vás nenechá v klidu sednout a najíst se ))
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 17:05
- Nahlásit
Rossinda
to s tím obojkem jsem nečetla, ale na oba mé psy to sedí.
Oba dostali obojek poprvé při odchodu z domu chovatele, a oba ho přijali bez potíží. Bylo tolik vjemů, že neměli čas řešit něco na krku. Oba jeli vlakem.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 22:46
- Nahlásit
Tony
Osobně si myslím, že spousta psů o obojku ani neví - pokud má dobrou velikost, není přetěžkej, nebo se do něj nechytají chlupy, tak ani neví, že ho mají... dokud se teda nesvážou do kozelce vodítkem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 08:41
- Nahlásit
ErzebethB
je schopná sama sebe svázat do kozelce
Hmm, udělat to hysterickej Batopes, tak má celá vesnice o čem vyprávět . Ono stačilo, když jsem v jejích štěněčích letech čistila plynové plotýnky a Batyna se navlíkla hlavou do toho kovovýho rámu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 08:50
- Nahlásit
kachna_
Batyna se navlíkla hlavou do toho kovovýho rámu to mi nedelej, necekany vybuchy smichu v kanclu sou poveleny jen do 8,00 kdy sem v kanclu sama
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 11:48
- Nahlásit
kachna_
já mám náhodné domácí video, jak náš afgán strčil hlavu do odpaďáku (takový ten celo uzavřený, jak se víko nakloní) a vytáhl ji s otevřeným víkem na krku, pak s tím chodil po bytě a vůbec mu nový druh obojku nevadil
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 11:52
- Nahlásit
Tony
o to se ale musis podelit
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 12:25
- Nahlásit
cernej caj
je to ještě na VHS, ale je fakt, že už bych to měla nechat digitalizovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 14:07
- Nahlásit
Tony
v pripade nouze... pust na telce, nahrej na fotak
|
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 17:15
- Nahlásit
No také už se těším na všechny nové úsměvné zážitky a dlouché procházky
Jen nevím jak přežiju první měsíc :-D ,protože bydlíme v 17.patře tak netuším jak donesu rychle hafíka ven aby se mi nepočůral ve výtahu. No vidím to na plnou kapsu kapesníčků kdyby náhodou:-D
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 18:10
- Nahlásit
protože bydlíme v 17.patře
fujtajxl, tam by mě nikdo nedostal ani metr k balkonovým dveřím
Holt ze začátku hodně venčit, máme zkušenost, že první měsíc je to brutal, pak už to ten hafík je schopnej relativně vydržet, když ví, že už to brzo bude
Teda aspoň ta naše vždycky letí jak torpédo a hned první krok na trávě už přidřepuje
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2013 21:14
- Nahlásit
Rossinda
no moje fenka, jakmile se s ní začalo jakkoli manipulovat tak se ji čůrání "zarazilo". Takže když začalá plánovat potřebu (čuchat a tak se jakoby motat) a stihla jsem ji včas odchytit, tak se pak vyčůrala stejně až potom, co jsem ji pustila. Ono to chce hlavně vychytat ty nejčastější okamžiky (po spánku, jídle).
Jinak tady se to všeobecně nedoporučuje, ale my jsme ji měli naučenou na podložku - právě kvůli dlouhé cestě ven - leden a čtvrté patro bez výtahu.
|
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 15:05
- Nahlásit
Ahoj, ráda bych se ještě zeptala zkušených na přezubení. Může se stát že nové zoubky nevyrostou nebo nastanou jiné problémy jako př. křivé zuby?
Chtěla jsem s westíkem chodit na výstavy, ale tohle mě trošku děsí.A navíc bych poprosila o rady jak pečovat v tomto období o pejska, aby ho zoubky nebolely.
děkuji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 15:18
- Nahlásit
Rossinda
Může se stát že nové zoubky nevyrostou nebo nastanou jiné problémy jako př. křivé zuby?
Ano, může.
aby ho zoubky nebolely
Musí mít možnost něco kousat, ať už všelijaké sušené kůže nebo přímo na to určené kousací hračky.
|
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 15:25
- Nahlásit
Maya a myslíš že je v tomto období lepší krmit vařeným masem a konzervou nebo zůstat u granulí.Popřípadě granule namočit? Ono se to asi pak vypozoruje až na chovaní hafana
Ale ráda mám informace
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 19:54
- Nahlásit
Rossinda
Krmení je úplně jedno, si to nesmíš tak brát, oni psi tu výměnu zubů zas až tak neprožívaj.
Jen maj prostě zvýšenou potřebu kousat, tak než aby se si pustil do bot nebo něčeho podobného, tak je lepší mu podstrčit něco k tomu určeného.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 19:56
- Nahlásit
Rossinda
Akorát teda nevím jak u westů, ale obecně u těhle menších psů je potřeba ty zuby kontrolovat, aby mu nezůstaly dvojitý žraločí, tedy druhý s nevypadanýma mlíčňákama, to se pak musej nechat vytrhat. Ale jestli se to stává u westů by ti asi řekl spíš chovatel.
|