| Autor |
Zpráva |
PajuleKos
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:21
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak odnaučit dvouměsíční štěně labradorského retrívra kousat do rukou. Nepomáhá ani přísně řečené "fu!j". Přitom do věcí (jako skříně, věci, boty) jinak vůbec nekouše. Takže hraček má asi dost. Kouše i do nohou a do obličeje. Taky když kouše do rukou a já řeknu "fuj!", začne na mě vrčet a kousat ještě agresivněji. Nikdy jsem ji neuhodila. Dělá to pořád - i když má plnou misku, čistou vodu, je po vyvenčení. Věnuji se jí skoro celý den, hraji si s ní vždy když je vzhůru. Je to zlobivé zlatíčko. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Jak jí to mám odnaučit?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:26
- Nahlásit
PajuleKos
Neboj se, je to naprosto normální, máme 3měsíční piraňu a jsme na tom úplně stejně...
Hraje si, nemá to co dělat s tím, že by měla hlad, nebo byla agresivní, ale zkrátka ještě neví, co a jak může, nemůže a je pro ní normální si hrát tímto způsobem.
Chce to pomalu začít s tím, že když už to prekročí mez, co jsi schopná akceptovat, tak se zvedni a odejdi, nebo zkus pro začátek kníknout AU! ale pokud máte takovou flegmu jako my, tak jí to bude jedno a bude vesele pokračovat... U nás se osvědčilo jí při hlazení (nejlepší je po probuzení, to ještě není tak rychlá) hodně chválit a jakmile otevře tlamičku, že chce kousnout, tak buď odejít, nebo říct fůj/ne/nesmíš nebo jednoduše nekousej (a to používat vždy dobudoucna), ono jí to časem docvakne, že takto se hrát nedá... Ale jak říkám, je to úplně normální a časem se to naučí ovládat =))
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:47
- Nahlásit
PajuleKos
Nemáš zlobivé ani agresivní štěně. Máš zdravé aktivní štěně. A tohle je prostě normální štěněčí způsob hry. Chce to zatnout zuby, tohle jehličkovité období přežít (neptej se, jak při každém štěněti vypadaly moje ruce ) a postupně naučit prcka kousat jemně a s citem. Na některého zabere vypísknutí "Au!", na jiného spíš přestat se úplně hýbat (nepohyblivý cíl není zábavný, proto vám nekouše skříně) či vyměnit svou ruku za hračku, hadr... A taky není od věci najít štěndu další štěňata či pohodové dospěláky na společná hraní a venčení, aby se mohli vzájemně pořádně pohryzat po štěněčím
|
PajuleKos
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:57
- Nahlásit
Tak to jsem ráda, že je to v pořádku a hlavně, že nedělám nic špatně. Děkuji za rady
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 16:23
- Nahlásit
Pokud štěně ruku nechce pustit, tak ji nevytahuj ale naopak zatlač do tlamy - akce vyvolává reakci opačného směru - štěně otevře tlamu a pustí a ty mu nabídni něco jiného.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 16:55
- Nahlásit
Neumi
To vyzkouším i sama, i když většinou chápe, kdy je toho hodně, tak miluje achilovky...
|