ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 09:25
- Nahlásit
Zdravím,
opět se na Vás obracím s dotazem.
Před třemi týdny jsme si přivezli štěndo, kterému jsme pořídili pelíšek, cca týden, co jsme jí měli doma v něm normálně spala, tahala si tam hračky, tahala si tam mlsky, nebo granule, které si tam v klidu zbaštila a pak z ničeho nic se tam vyčůrala. Když to bylo prvně, tak jsem ho bez komentáře strčila do pračky, vyprala jsem ho a dala jsem jí ho po usušení zpět. Do dvou dnů se to opakovalo znovu, zase si ho počůrala, takže zase - vyprala jsem ho a dala zpátky.... Včera už to bylo po 5., kdy tam udělala louži, takže jsem jí ho vzala a nevím, zda to má cenu jí ho vracet....
Stalo se Vám to někomu? Holky ze špiců psaly, že jim to štěnda dělala taky a že v dospělosti přestala, ale já bych jí docela ráda naučila, že pelíšek je její místo, kam bych jí ráda i na povel odesílala, když žebrá, nebo zkrátka aby měla kde spát... teď chrápe, kde si ustele, páč nemá pelíšek.... někdy na sedačce, někdy na kusovým koberci pod naší postelí, nebo ještě lépe v polici v šatně...
Nebo se Vám někomu podařilo to nějak odnaučit?
Díky za odpovědi
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 16:14
- Nahlásit
S čůráním nevím, nikdy mi to žádný pes nedělal ._o ale odesílání na místo jsem naučila jednoduše, krok od pelíšku, hodím do něj pamlsek, řeknu povel a postupně prodlužuju čas a vzdálenost.. : ) třeba ji to fakt přejde, když se tam naučí spát. Chodí dostatečně ven? Taky možná už ten pelech i přes vyprání páchne její močí, tak ho doznačkovává dál..?
|