| Autor |
Zpráva |
Ludia
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2013 16:17
- Nahlásit
Ahoj pejskaři, možná můj dotaz nebude pro vás žádnou novinkou, ale zeptat jsem se musela. Máte někdo zkušenost s nežravou šeltičkou? Cca pře 14 dny jsem si přivezli štěňoucha. Nevím jestli je vybíravec nebo mu nechutná nebo co, ale potřebuju to nějak vyřešit. Jsem zastáncem granulí a jediné, co jsem do budnoucna ochotná dělat je vlhčit a občas vařit maso. Od maminky si přivezl Visán Imagine, ale ty mu na začátku moc nelezly, pak jsem byli v obchodě a mohl se utlouct po K-9, teď když úplně přešel a dostal samotnou K-9 tak ji úplně odmítnul, ale Imagine pro změnu zase sežral. Ne že by úplně nežral, ale davka 150 g/ den prostě nemá šanci sežrat. Vzít misku trochu pomáhá. Minimálně na tolik, že toho dost sežere na dané nakrmení, ale ne to co by měl. Tvaroh zabral asi 2 dny. Poradí někdo značku, nebo jak na něj. Nechci moc aby měl hlad, nepřijde mi to u štěněte dobré. Krmím 3x/den. Chovatelka dávala pouze suché granule.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2013 16:26
- Nahlásit
Zapomněla jsem dodat dávala suché granule, cca 3x za den, ale přístup k misce měl po celý den... Takže mezi krmeníni asi dojídal, to co zbylo třeba od rána a tak.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2013 20:59 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Ludia
Máte někdo zkušenost s nežravou šeltičkou?
ne
Jsem zastáncem granulí
a co zkoušet různé značky? Já bych klidně dávala dvě značky, jestli to štěněti vyhovuje
edit. teda dvě značky přibližně stejné kvality
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2013 21:48
- Nahlásit
Nemám moje šeltie má jídlo jako koníčka
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2013 21:58
- Nahlásit
Všechny moje šeltie mají jako jídlo jako životní cíl, poslání, koníčka, vášeň...
Ludia
Pokud trváš na granulích tak je zkus zalívat vývarem, nebo bílým jogurtem (skutečným jogurtem, ne chemickým sajrajtem typu dobré mámy a pod).
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 00:52
- Nahlásit
No asi moc nepomůžu, když se přidám k holkám a napíšu, že pro moji šeltii je jídlo smysl života.
Ale držím palce ať mu zachutná.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 13:19
- Nahlásit
No já mám pocit, že jeho cílem jídlo rozhodně není, vždyť je tooolik zajímavějších věcí. A myslím, že se i rád podělí. Hlavně když už se mi povede ho trochu nalákat k misce a pustí se do jídla, tak se někde něco šustne a on to hned musí jít zkontrolovat . Asi zkusím míchání dvou druhů granulí a ten vývar. Jinak dobrou mámu nekupuju ani pro sebe, takže nehrozí . Už jsem objevila i obchod s krmným masem, tak se tam v pondělí zastavím. I když máte doma žravce, děkuji za reakce Snad se to otočí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 13:36
- Nahlásit
Ludia
ještě mě napadá- nekrmíš prostě moc? že by to štěně bylo přežrané a už nechtělo. Znám několik lidí, kteří neustále řeší, že pes nežere a pokaždé jsem našla zádrhel právě v tomhle.
Nechala bych mu misku na deset minut, pak sebrat a hotovo, do dalšího krmení šlus. Mezitím nic (a tím myslím skutečně nic). Žádné piškoty, pamlsky, kousky člověčího jídla, protože tak smutně kouká....pokud po dvou dnech takového režimu nebude pořád ještě žrát tak bych to začala řešit, ale dřív ne.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 14:01
- Nahlásit
No, denně by měl mít 150 g granulí, ale to mi nesežere ani náhodou, jsem ráda, že dá aspoň těch 100. Člověčí jídlo nedostává vůbec a on ani nežebrá a i kdyby, ignoruju ho. Jako pamlsek je piškot, ale těch dostane max 4 za den, takže nemyslím, že by se z nich přežral. Můžu tedy ještě zkusit úplně bazpamlskový den, ale nemyslím, že problém bude tady. prostě mu to asi stačí
A postup nechat misku a pak sebrat taky moc nezafungoval, sežral, ale zase ne všechno.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 14:22
- Nahlásit
Ludia
Znám jednu irskou setřici, která taky nežere a nežere. Ani když dostala hladovku, že by potom futrovala. Mě napadlo akorát to, že by třeba měla nějaký zdravotní problém...? Řekla jsi to veterinářovi?
Šeltka, co ji mám doma, ta taky akorát kouká, kde co sežrat.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 14:28
- Nahlásit
Ale on nevypadá, že by měl problém je živý, dovádí a občas teda něco sežere, jen ne tolik kolik by měl.... U veta jsem byli minuly týden na očkování a řekla, že štěně je v pořádku, že je zdravé a není hubené. On totiž tak i vypadá a dokonce i přibral. Po týdnu u nás měl 0,5 kg nahoru. Tak asi mu to málo stačí, nebo je na travní dietě. Nevím.... Pořád si říkám, že dokud nehubne a nevypadá nezdravě, tak bych to asi neměla řešit...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 14:33
- Nahlásit
Ludia
Mě jednou tloustlo jedno štěně. Myslela jsem, že je nemocné. Pak jsem zjistila, že to pidištěně v noci vždycky přelezlo ohrádku, udělalo díru do pytle granulý ZEZADU, nažralo se a ráno nás všechna štěňata vítala v ohrádce. Takže dostávalo dávky jako všichni a navrch se dopapávalo po nocích. Nedělá ten Váš taky něco takového?
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 15:39
- Nahlásit
Vlčáčková
Myslím, že ne. Zatím netloustne a granule má schované ve skříni, do které by se snad dostat neměl a i kdyby, vržou na ní dvířka, takže by mě to asi probralo. Páč co ho máme doma reaguju na kde jaké šustnutí, páč ho pořád hlídám, kdy půjde ven kromě toho, že za poslední dny vydrží spát od půlnoci až do 6.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 15:41
- Nahlásit
Vlčáčková
Myslím, že tajně se určitě nikde nedocpává
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 18:15
- Nahlásit
Ludia
ještě mě napadlo, aby se z toho "nucení" do jídla nestal takový rituál (to jsem měla s prvním psem). Ten jeden čas nežral, možná i proto, že ho bavilo, když ho přemlouvám...
A po pamlskách jde? Co když mu nabídneš místo piškotu něco jiného?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 19:54
- Nahlásit
Ludia
nezrava seltie je celkem rarita bych rekla nicmene - ja nemam seltii, ale pomahalo mi trochu krmit z ruky. Jinak sem mela taky total nezravce a zacal mi zrat az snad kolem roku. Pokud zere aspon 2/3 denni davky a pokud se ti zda, ze rozumne prospiva, tak bych to asi moc neresila a spis sledovala
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2013 20:07
- Nahlásit
cernej caj
Znala jsem kozu, kterou taky museli krmit z ruky.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2013 13:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Z ruky rozhodně ne, co pak s ním...
cernej caj
Asi jo... No já se snažím ho moc nenutit, většinou mu to oznámím předložím misku, když nedožere tak se ho zeptám jestli už vážně nebude a miska jde pryč. Je fakt, že na začátku nedojídal podstatně víc. Teď dostává míň, páč se mi nechce pokaždé ty rozmočené granule vyhazovat. Někdy se stane, že ještě hledá, tak dostane ještě trochu... Ale žádná sláva. Sežere cca 2/3 to by tak odpovídalo. No a asi to má dědičné, maminka to pry taky moc s jídlem nepřeháněla.... Slečna mi říkala, že ji nedokázala přenastavit na režim žereš x krát za den, takže má granule k dispozici celý den....
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2013 13:33
- Nahlásit
Tony
Chvilku jsem mu místo piškotu dávala granule, vydrželo mu to cca 2 dny, pak už se mu nezamlouvaly takové pamlsky
Joooo a dost jede po kočičích granulích. Vedle nás to někdo sype kočkám pod sloup a jakmile se dostane ven, maže tam. Naštěstí o tom vím, takže jich asi nestihne spořádat hodně. Že by to nebyla nežravost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2013 14:56
- Nahlásit
Ludia
no to bude spis asi moznost zezrat to nekomu cizimu, to je klasika to i ta moje nezravkyne cmuchala po cizich miskach
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2013 17:29
- Nahlásit
Myslím, že to bude spíš těma kočičíma granulema...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2013 18:24
- Nahlásit
Ludia
Ale kočičí granule pro psy prý nejsou moc dobré a můžou uškodit. Údajně.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2013 23:58
- Nahlásit
Vlčáčková
Kočičí granule psům neškodí vůbec. Jen na nich psi můžou tloustnout, protože jsou mnohem výživnější. Ale naopak psí granule nejsou zpravidla vhodné pro kočky, protože drtivá většina psích granulí je obilný šrot a neobsahuje dost taurinu, který kočky potřebují. Je jen několik málo psích granulí, které jsou tak kvalitní, že je můžou i kočky (například Orijen).
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 02:59
- Nahlásit
lamalucni
No, vidíš. A já zase slyšela, že kočky mají koncentrovanější žrádlo a proto to je pro psa špatně. Zatímco kočkám psí žrádlo nevadí.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 14:54
- Nahlásit
Vlčáčková
lamalucni
To vím, že kočičí granule psům neškodí a myslím, že po těchto by možná ani neztloustnul, myslím, že to bude nějaká levnější varianta z hyper super.... Páč to tam těm kočkám beztak sype nějaká babička Stejně je má zakázané. Jinak když už jsem u toho jaké granule by jste mi doporučili pro toho mého nežravce?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2013 15:05
- Nahlásit
Ludia
Já jsem pro kterékoliv z opravdu kvalitních granulí, s vysokým obsahem masa a pokud možno bezobilné. Rozhodně bych se obloukem vyhnula granulím s kukuřicí a pšenicí. Jestli je čubina nimra, tak je možné třeba po pytli střídat příchutě nebo i značky, to jí jen prospěje - nebude mít zažívání "zlenivělé" pořád absolutně stejným složením.
Tak namátkou: Orijen, bezobilná řada Acany, Canine Caviar, Artemis, Taste of the Wild, Essential Petfoods, bezobilná varianta Dog Lovers Gold, Canidae, Earthborn Holistic (hlavně receptura Primitive Natural)... atd. atd., možností je spousta.
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2013 16:11
- Nahlásit
Žeréééé Snad mu to vydrží.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2013 12:26
- Nahlásit
Ludia
A co tedy žere?
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2013 18:45
- Nahlásit
Vlčáčková
Granule, suché
Až se divím, že mu to jede. Ale chtěla bych jinou značku, tak to teď kutím a jde mi z toho hlava kolem, páč je toho stráááášně moc. Teď váhám mezi Brit Care, NutraGold a teď na výstavě se mi dostal do ruky vzorek Granatapet. Mám i vzorek Nativie, ta mu jede taky, a dost, ale v porovnání se jmenovanými je to vážně nic moc...
|