| Autor |
Zpráva |
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 11:04
- Nahlásit
Zdravím,
úspěšně jsme s jorkšírkou absolvovali základní kombinovanou vakcínu a oficiálně už nás čeká jen vzteklina za pár měsíců.
Veterinář ale zmínil nejméně další tři doporučené očkování (borelioza, psincový kašel a ???)
Co si o tom myslíte? Jakou máte zkušenost? Očkujete tím své psy nebo je to víceméně přehnané a zbytečné? Příp. za jakých podmínek má dané očkování větší význam? Názory co čtu a slyším jsou protichůdné, tak nevím, jestli ji tím zatěžovat.
Díky, Hanka
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 11:20
- Nahlásit
hanitchka
My měli psincák už v základní kombinaci. Existuje ještě vakcína proti více kmenům psincáku, která se stříká do nosu - nevím, zda to má velký smysl u zdravého mladého psa, který psincák za týden či dva bez problému "vyleží"...
Já kromě základního očkování nechávám očkovat ještě tetanus, a to pokud možno před začátkem přezubování. Po našich procházkových trasách se pohybuje poměrně hodně koní a štěňata pochopitelně ochutnají bobky, což může být při přezubování a otevřených ranách v tlam nebezpečné... no a navíc kamarádky pes na tetanus umřel
Boreliózu neočkuju, nevěřím, že je očkování účinné. Ale někdo jiný na něj zase přísahá - je to věc názoru
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 11:25
- Nahlásit
lamalucni
Existuje ještě vakcína proti více kmenům psincáku, která se stříká do nosu
Mluvil také o aplikaci do nosu, má tedy patrně na mysli tuto...
Na koně se ptal, ty jsem negovala, v dědině nejsou a po Brně se jich taky moc nepohybuje, takže tetanus vyloučil.
No a s tou účinností borelky právě taky bojuju...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 12:12
- Nahlásit
hanitchka
tetanus vyloučil
no ten pes moji kamarádky se nakazil při zranění v bahně v potoce, s koňmi to nemělo co do činění... ano, je to poměrně vzácná choroba, ale když už ji pes chytí, tak je ve víc než polovině případů smrtelná...
|
Karolina77
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 10:13
- Nahlásit
Po té co jsem si mezi psy zavlekla psincák, očkuji-jeto levnější než pak léčba. Jelikož bydlíme v hodně zaklíšťované oblasti, očkuji i borelku. Velcí psi s tím nikdy neměli problém, ale jorkšíra měla šílenou reakci. 3 dny téměř nemohla chodit, bolel ji každý pohyb. Kdybych bydlela jinde tak bych si u ní příště borelku rozmyslela. Na to malé tělíčko se mi to zdá moc velkej sajrajt. (Ostatní vakcíny snáší jorka v pohodě)
|