Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Koupě štěněte
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 21:13
- Nahlásit

Ahoj myslíte že je na psa málo času když:
7:30 odcházíme z domu(předtím bych psa vyvenčila)
14:45 přijdu domů
17:00 odjíždím na trénink(pondělí, úterý, čtvrtek)
19:45 se vracím
když bych se ty časy mezi strávila s pejskem.
A když už by to stačilo jaké plemeno psa by se hodilo?
Byl by po celý rok na zahradě a lepší by bylo malé až střední plemeno.

jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 21:24
- Nahlásit

Prosím pokuste se aspoň trochu mi poradit se psi jsem úplný začátečník

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 21:30
- Nahlásit

jitus
takhle by to i stačilo, ale uvědom si, že asi nebudeš mít stejně času i za 5, 10 nebo 15 let. Taky potřebuješ odpočívat, jíst, bavit se... Přijde mi nereálná představa, že bys byla akorát ve škole (??) se psem a na trénincích. Pokud by byl pes v domě, tak by to nebyl problém, protože by byl s tebou v kontaktu i při tvých odpočinkových aktivitách doma. Pokud má být trvale venku, tak si to opravdu pořádně rozmysli a vyber si spíš samostatnějšího psa, kterému nebude samota tolik vadit.
Mám pocit, že holky od špiců psaly, že jsou dost samostatní a pobyt venku s možností hlídat jim vyloženě vyhovuje. Zkus se zeptat na špicím fóru

jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 21:36
- Nahlásit

jo děkuju moc

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 21:48
- Nahlásit

birma
no ale tipla bych si, že jitus bude ještě dívče školou povinné, upřímně, jak -náctiletou mě teda špic svojí povahou (vyjma veselosti) a vzhledem moc nebral . I když možná malý nebo střední špic...

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 21:56
- Nahlásit

kachna_
no ale tipla bych si, že jitus bude ještě dívče školou povinné
taky bych si tipla. Ale fakt mě kromě špice nenapadá moc maximálně středně velkých psů, kterým by nevadilo, že jsou celý den venku a z toho většnu dne sami... Třeba by šli ještě seveřani, ale to už mi přijde hodně nevhodný pes pro mladou holku...

jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:10
- Nahlásit

myslíte že by se hodil i boloňský psík nebo plemena jemu podobné?

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:15
- Nahlásit

jitus
obecně jsou společenská plemena jako je boloňáček víc závislá na pánovi, takže ty si s ním užiješ víc zábavy, ale pejskovi na zahradě dobře rozhodně nebude.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:28
- Nahlásit

jitus
Boloňák a podobná společenská plemena na zahradě být nemůžou, nemají na to srst. Špic ano, ale popravdě taky potřebuje kontakt s rodinou a to tam s ním na té zahradě budeš i když bude lejt nebo mrznout? Pokud by mohl alespoň na chvíli každý den do domu, tak to by bylo bez problému.

jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:36
- Nahlásit

Jo mohl by ale jen když budu doma.

jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:37
- Nahlásit

Když nebudu doma byl by v kotci ale až přijdu domů může se pohybovat volně všude

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:42
- Nahlásit

jitus
Hm, tak to nevím, aby byl většinu dne v kotci, to teda konkrétně špic by asi nesl blbě, protože by nemohl hlídat, není to kotcovej pes, mohlo by se stát, že by ti tam v jednom kuse řval.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:43
- Nahlásit

jitus
Když nebudu doma byl by v kotci ale až přijdu domů může se pohybovat volně všude
tak to už zní líp
ještě si promysli, jestli se chceš s pejskem věnovat i nějakému sportu, nebo bude "jenom" společník.
Napadá mě ještě třeba malý knírač

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:52
- Nahlásit

birma
No nevím, vzhledem k tomu, že nejspíš ten pes v tom kotci bude i v noci, tak mi to vychází že tam bude nějakých 18 hodin denně, to podle mě ponese blbě každej pes. Já osobně bych si do takových podmínek psa nepořídila.

jitus
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 23:06
- Nahlásit

jo děkuju moc

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 23:08
- Nahlásit

Maya
No nevím, vzhledem k tomu, že nejspíš ten pes v tom kotci bude i v noci, tak mi to vychází že tam bude nějakých 18 hodin denně, to podle mě ponese blbě každej pes. Já osobně bych si do takových podmínek psa nepořídila.
Mně to zase zní líp, než představa psa, kterej má k dispozici sice celou zahradu, ale panička je nemocná, na výletě, unavená, venku prší, sněží, mrzne... a tak je tam už tejden prakticky sám. Navíc jitus psala, že ty tréninky má 3x týdně, takže víkend + 2 všední dny by na tom pes byl líp.
Ale souhlasím s tebou, že bych to hodně zvažovala. Zase na druhou stranu, když vezmeš, kolik času tráví v kotci třeba ti psi, co jsou trvale na cvičácích a vytáhnou se jenom na cvičení. Čímž teda nechci argumentovat ve stylu "ale tihle psi jsou na tom hůř, tak já si psa můžu v klidu pořídit a on by měl bejt šťastnej", je to jenom něco, co mi v týhle souvislosti proběhlo hlavou...

birma
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 00:00
- Nahlásit

jitus
ještě mě k tomu napadá - pokud se nepleteme a jsi vážně školou povinná a rodiče nejsou představou psa nadšeni, zvaž opravdu všechno, co mu budeš muset (a chtít) obětovat, pokud k němu budeš chtít být fér.
Když to vezmu za sebe (prvního psa jsem si přivezla nedlouho po 17. narozeninách a bylo jasné, že mamku budu moct zapojit opravdu jen v případě krize) - nemohla jsem už na žádné školní akce (přišla jsem tak třeba o sportovní kurz, ale odpadla i možnost mejdanů u spolužáků, kam se jelo odpoledne a návrat byl druhý den), jakoukoliv hospodu nebo jinou akci jsem zvažovala tak, jestli tam pes může (a případně pak máme spolu kde přespat) a pokud ne, tak jestli mi stačí odejít nejdřív v 8 večer a vrátit se nejpozdějc v 5-6 ráno, nebo jestli stihnu být doma před půlnocí. Zároveň tohle složitější plánování bylo jedním z důvodů, proč se mi rozpadl první vážnější vztah (a ani se nedivím, kluci v tomhle věku chtěj něco jinýho, než spekulovat kam se dá jít, aby si mohla drahá polovička vzít svého miláčka sebou). Byla jsem unavená a usínala jsem ve škole. Naprosto odpadla možnost jít na školu jinam, než do mého města, protože se psem by mě na koleje nevzali a na privát jsme neměli peníze. A je toho víc. Je to prostě závazek na mnoho let...

jitus
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 09:46
- Nahlásit

Teď jsem se ptala mamky a mohl by u toho mět ohrádku asi 5x3m

danajasa
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 20:14
- Nahlásit

jitus Hele tak zajděte mrknout do ůtulku poblíž,myslim,že nějaký pes bude vděčný i za ohrádku 5X3m mýsto pobytu nonstop v ůtulkovým malokotečku a bez možnosti výběhu aspon na tu zahrádku a máš reálnou šanci,že už bude umět chodit na vodítku a základní povely a navíc bude nejvděčnější pes na celým širým světě páč bude mít konečně svoji rodinu Písni okres a holky ti sem dají odkazy na smutný na zahradu vhodný pejsky,kerý sice nejsou královny krásy,ale můžou bejt královnou tvýho srdce

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 22:59
- Nahlásit

jitus
Tak to už je slušný, ta ohrádka se zdá dost velká, ale nevím kolik ti je, fakt si přečti a dost se zamysli nad tím, co psala birma, ono je to hodně lákavý pořídit si psa, když je člověku náct, ale jestli je předpoklad, že půjdeš někam na vejšku, pojedeš do zahraničí atd., tak pes je pak jenom komplikace a podle toho co píšeš, rodiče zřejmě se o psa starat nebudou, když nemůže být ani volně na zahradě když nebudeš doma, i když pravda, spousta takových rodičů změnila názor, když byl pes pak doma, ale na to se asi spoléhat nedá.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 23:40
- Nahlásit

Žádnej pes nezvládá být sám 18 hodin denně - každému z toho po nějaké době může šibnout - bude se cítit sám, opuštěný, bude se bát, nebo se může stát agresivním, dle mého je to způsob jak toho psa dokonale potrestat ačkoli to myslíš dobře.... Pokud vyloženě toužíš po zvířátku, poohlídni se po kočce.... Ty jsou samostatné a de facto Tě vůbec nepotřebují, celej den zvládnout být samy. A pokud si vybereš i nějaké přítulnější plemeno, tak se nechá chovat, mazlit a pokud budeš trpělivá, tak jí můžeš i spoustu věcí naučit )

jitus
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 11:55
- Nahlásit

uh. Hradiste

jitus
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 12:03
- Nahlásit

uh. Hradiste

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 14:08
- Nahlásit

ErzebethB

Žádnej pes nezvládá být sám 18 hodin denně - každému z toho po nějaké době může šibnout - bude se cítit sám, opuštěný, bude se bát, nebo se může stát agresivním, dle mého je to způsob jak toho psa dokonale potrestat ačkoli to myslíš dobře

Tak to se na mě nezlobte, ale to je blbost.
A doporučovat někomu, kdo chce psa kočku je celkem mimo. Proč ne rovnou králíka... pfffft

danajasa

myslim,že nějaký pes bude vděčný i za ohrádku 5X3m mýsto pobytu nonstop v ůtulkovým malokotečku a bez možnosti výběhu aspon na tu zahrádku a máš reálnou šanci,že už bude umět chodit na vodítku a základní povely a navíc bude nejvděčnější pes na celým širým světě páč bude mít konečně svoji rodinu

PŘESNĚ TAK! Naprostý souhlas. A že jsou jich útulky plné.

Jinak co se jitus týče. Měla by si opravdu promyslet, co vše může v životě přijít (láska, škola, stěhování) a zda je ochotna podřídit svůj život psovi. Všeobecně platí, že si většinou psa "pořizují" spíš rodiče, znám hodně takových co jim pes zůstal "na krku" poté co teenager změnil zájmy. Kolikrát pak rodiče psa mají tak trochu na místo dítěte co se vrhlo do života.
Netvrdím, že je to zrovna případ jitus, jsou i zodpovědní teenageři a starat se o zvíře je pro mladé učení se zodpovědnosti.
Takže pokud nejsou rodiče vyloženě proti a jsou ochotni vzít psíka v mrazech dovnitř třeba do chodby (ono to málokomu vydrží, že pes bude jen venku), stačí zajet to místního útulku a něco si vybrat. Jinak holky tady říkaly, že písnou nějaké odkazy, tak šup.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 15:19
- Nahlásit

danajasa
Hele tak zajděte mrknout do ůtulku poblíž,myslim,že nějaký pes bude vděčný i za ohrádku 5X3m mýsto pobytu nonstop v ůtulkovým malokotečku a bez možnosti výběhu aspon na tu zahrádku a máš reálnou šanci,že už bude umět chodit na vodítku a základní povely a navíc bude nejvděčnější pes na celým širým světě páč bude mít konečně svoji rodinu
rozhodně bych útulkový psy neidealizovala, může to tak dopadnout, ale je velká pravděpodobnost, že s ním bude opravdu hooodně práce a nevím, nakolik je to to pravé pro slečnu, které je náct a má to být její první pes...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 16:33
- Nahlásit

birma

Tak samozřejmě vybírat, jak jí pejsek skočí do náruče, viděla bych to jako výhru. Asi bych nevolila vyděšenýho.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 18:00
- Nahlásit

ssshhhhh
Asi bych nevolila vyděšenýho.
to nemusí být jedinej problém. Nechci lidi odrazovat od útulkáčů, jen to chce opravdu dobře vybírat...

Yanes
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 19:49
- Nahlásit

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ... kupujeme domů štěně a má odlišně zbarvená očka, jedno černé druhé domodra. Majitelé říkají, že se to u štěnat občas stane, ale že se to postupem času srovná. Nerad bych aby to byla vada zraku. Prosím o Vaše názory a rady, děkuji.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 19:55
- Nahlásit

Yanes
některá plemena mají různě zbarvené oči. Ale pokud to má být čistokrevný pes a k těmto plemenům nepatří, tak by mi to přišlo divné (i když bych se nebála vady zraku, spíš toho, že dědeček nebo babička nepatřili k onomu mnou vybranému plemeni)

Yanes
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 20:01
- Nahlásit

Je to bez PP plemeno Lhasa Apso, majitelé (chovatelé ještě NO) řekli, že toto odlišení se již nesrovná, ostatní štěnata mají očka stejná (černá). Byli jsme ujištěni že to oční vada není. Byla by zaznamenaná v očkovacím průkazu? Asi ne, že.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání