| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:48
- Nahlásit
Zdravím,
potřebovala bych ujasnit, jak to je s očkováním a odčervováním u štěňat....
Všude čtu tuto informaci:
Očkovací schéma u štěňat je u většiny druhů vakcín následující:
Štěňata se očkují poprvé v 6. týdnu života, pak v 9. týdnu a nakonec ve 12. týdnu. Štěně by mělo být u chovatele odčervováno pravidelně v zhruba dvoutýdenních intervalech, poprvé ve 2 týdnech věku, dále ve 4, v 6 a 8, odčervení v 8 týdnech věku již většinou probíhá u nového majitele. Tomu doporučuji pak zhruba do půl roku věku štěně preventivně odčervovat jednou měsíčně.
Což samozřejmě dodržíme, ale jedná se mi teď o to, že se všude píše, abychom nebrali psa do absolvování všech (kterých všech?) očkování a odčervení na frekventovaná místa... jsem zmatená z toho, co vše tedy pejsek musí absolvovat, abych ho mohla vzít např. na návštěvu k prarodičům přítele, kteří mají asi 5 let starého psa (plně očkovaný s pravidelným docházením k veterináři)?
Stačí jen ty první dvě očkování, nebo musí zůstat doma až do naočkování proti vzteklině, borelioze a dalším?
Díky za odpověď, strávila jsem s tím dneska asi hodinu hledání a nějak jsem pořád nepochopila, kdy přesně
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 20:05
- Nahlásit
ErzebethB
Já chodila se štěnětem ven vždycky už od prvního dne. Podle mě je nesrovnatelně větší riziko, že člověk prošvihne nejdůležitější období pro socializaci, než že štěně něco chytne. S očkovanými (a pohodovými) psy ho seznamuj co nejdřív, a taky s městem, auty, lidmi, dopravními prostředky...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 20:15
- Nahlásit
ErzebethB
Socializace je nejdůležitější, takže štěně určitě brát sebou všude, vyhnout se jedině hromadným psím akcím a potencionálně neočkovaným psům, teda psům bezďáků a tak, u nás je naprostá většina psů očkovaná a žádná nákaza nehrozí, tohle co cituješ jsou zastaralý informace, bohužel i někteří veti to lidem říkaj, lidi zavřou na x týdnů psa doma a pak se diví, že maj celoživotního psychotika, kterej řve na všechno a všeho se bojí, protože tu socializaci pak už nedoženeš.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 20:17
- Nahlásit
Jop, taky jsem si to říkala... Potřebovala jsem to ale asi potvrdit. Den po příjezdu s ni půjdeme na 2. Štěněcí očkování a prsi vesele do světa...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2013 10:59
- Nahlásit
Maya
zastaralý informace, bohužel i někteří veti to lidem říkaj, lidi zavřou na x týdnů psa doma a pak se diví, že maj celoživotního psychotika, kterej řve na všechno a všeho se bojí, protože tu socializaci pak už nedoženeš.
Toho se právě bojím )) Jsem ráda, že jste mne trošku uklidnili.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:55
- Nahlásit
ErzebethB
V klidu, však se podívej kolik chodí štěńat po ulicích a fakt všichni nepomřou nejhorší jsou ty hromadný psí akce, tak obvykle někdo přitáhne psincák, což by u štěněte nebylo dobrý, ale na ulice a do města a tak určitě brát všude.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2013 16:53
- Nahlásit
Maya
U nás těch psů právě tolik není a nebo to je samej stařík (bydlíme v baráku se samejma důchodcema) a tak jsem štěně viděla naposled v lesoparku někdy loni v létě ... a když nad tím tak přemýšlím, tak je to bomba nápad vzít našeho hafana do zooparku... bude valit bulvy, až se na nej požene zpoza plotu poník D
|