| Autor |
Zpráva |
bado
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:22
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá podle váhy a staří odhadnout velikost-hmotnost v dospělosti. Jedná se o pejska z útulku neurčité rasy , momentálně má cca 6 měsíců a 16Kg.
http://imageshack.us/photo/my-images/254/img201305 24154353.jpg/?sa=0
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 11:31
- Nahlásit
Řekla bych, že v dospělosti by mohl mít okolo 25kg a velikost tak vlčák, možná menší?
U kříženců se to strašně špatně odhaduje... měli jsme na zahradě křížence vlčáka s rotvajlerem a byl z něho 35cm postavou vlčák a barevností rotvajler... jen ta vejška... sousedi si z nás dělali prču, že jsme ho vyprali na 60° )
|
bado
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 12:13 - Změnil/a: bado
- Nahlásit
Děkuji, já jen kvůli dávkování granulí, všude se píše dávkování podle hmotnosti v dospělosti. Zdá se, že nějak moc přibírá. Když jsme ho v dubnu brali z útulku tak byl kost a kůže (8kg), teď je sice taky hubený, ale během cca 6 týdnů co jej máme přibral 8Kg. Což se mi zdá dost, tak jsem zvědavý co za obludu to bude. Nedá se nějak odhadnout do kolika měsíců ještě poroste?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 17:14
- Nahlásit
My to dělali s tim krizencem vlcakotlerem tak ze jsme mu nechávali misku s granulema (cca pulku misky a průběžně jsme dosypavali (aby nepraskl, kdyby to někdy sezral celé). Když se pes nauci ze ma jídlo porad, nebude mít pocit, že tu misku do sebe musí celou otočit hned a půjde se najíst jen když bude mít hlad.
U krizencu je to trošku složitější, ale nebála bych se toho ze přibírá, některé útulky nemají možnost psy krmit tak jak by měli, nebo to neumyslne co úmyslně šidí... Takže si to vynahrazuje, to přejde když si zvykne ze mu to co dostane chutná a je to pravidelně.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 17:18
- Nahlásit
Menší a střední rady psů rostou cca rok, než se jim růst zarazí, velké rasy az rok a půl, nebo víc....
Co se týče toho pribirani, tak bych se opravdu nebála... Dokud bude štíhlý s dobře zaklenutym briskem a hrudnikem, je to ok.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 17:28
- Nahlásit
ErzebethB
My to dělali s tim krizencem vlcakotlerem tak ze jsme mu nechávali misku s granulema (cca pulku misky a průběžně jsme dosypavali
nechávat misku stále se hodně nedoporučuje
bado
kvůli dávkování granulí, všude se píše dávkování podle hmotnosti v dospělosti.
dbej na to, aby měl hmatná žebra a přitom z něj netrčely kosti. Zároveň štíhlý je lepší než oplácaný krmení upravuj podle toho v jaké bude kondici, tabulky jsou stejně jen orientační
teď je sice taky hubený, ale během cca 6 týdnů co jej máme přibral 8Kg.
mně po příjezdu z útulku nabral pes 6 kg za měsíc a to je to dospělé zvíře, které neroste. To co píšeš je sice velký rozdíl, ale nedělala bych si s tím hlavu, pokud z něj není špekounek (a na fotce tak nevypadá)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 17:44
- Nahlásit
Vím, že se to nedoporučuje, ale asi je to o psovi, pokud je to nenazranec, je miska stále problém. Nas mel misku furt a jedl jen ráno s námi při snídani (v dospělosti), pak už celý den nee... Ale je to o zvyku
|
bado
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 18:01 - Změnil/a: bado
- Nahlásit
Tak špekoun určitě není, jen mi nějak nesedělo to dávkování doporučené na granulích., protože jsem na hodnotách daleko větších. Určitě u nás netrpí hlady, pořád mu někdo něco podstrkuje, a má kvalitní granule. Už jí v pohodě, když jsme ho dovezli tak pár dní hltal,ani nekousál div se neudusil. Teď když zjistil,žemu jídlo nikdo neveme tak už žere klidně. Má 3x denně a vychází to odhadem tak na 350+, gramů.
Ještě -neodhadne někdo co by to mohlo být za rodiče? Typoval kousek labradora, má mezi prsty blány.
http://badoch.rajce.idnes.cz/rajce_foto
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 18:19
- Nahlásit
ErzebethB
Když se pes nauci ze ma jídlo porad, nebude mít pocit, že tu misku do sebe musí celou otočit hned a půjde se najíst jen když bude mít hlad.
já dělám to stejné, miska je k dispozici stále s granulema a psiska žerou docela minimálně, kolikrát zůstanou granule do druhého dne, dosypávám až úplně zmizí. Vím, že to tak nemá být, že člověk pak není tím, kdo rozdává žrádlo a rozhoduje co, kdy a kolik tam bude, ale tím, že to takhle dělám, tak nikdo se nepřežere, protože ví, že mají kdykoliv a ani netloustnou, někdy mám dokonce pocit, že jsou hubenější, hlavně v létě teda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 18:19
- Nahlásit
bado
s tabulkama si vážně hlavu nelam, strašně záleží na metabolismu a aktivitě každého psa.
Jenom příklad od mých psů (krmím masem) - první pes měl na nějakých +- 50-55 kg váhy 3/4 kila masa denně, současný pes má cca 28 kg a děnně přes 1/2 kila masa + hromadu pamlsků
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 09:38
- Nahlásit
Eninka
Vím, že to tak nemá být, že člověk pak není tím, kdo rozdává žrádlo a rozhoduje co, kdy a kolik tam bude
Je to člověk od člověka a pes od psa.. neexistuje přesné pravidlo, jak se k psovi chovat, aby.... Každý pes i člověk je jiný, je to jen o tom vztahu, jaký si mezi sebou vytvoříte... důležité je, aby i když je žrádlo pořád, nebo se mu dávají dávky, aby si pes na žrádlo nechal sáhnout a neměl pocit, že je něco špatně, když chodíte okolo něj, když zrovna obědvá )
A z mých zkušeností - i když je žrádlo na fleku pořád a vy nááááhodou zapomenete dosypat a jdete do práce, tak že pes se ozve, že jí má prázdnou... buď jí packou otáčí a tím nadělá takovej kravál, že vás to nenechá jen tak dál dělat svou věc, nebo si jí pro jistotu v hubě přinese až k vám s pohledem - nezapomněls na něco?!
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 09:40 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
bado
Ještě -neodhadne někdo co by to mohlo být za rodiče? Typoval kousek labradora, má mezi prsty blány.
řekla bych labrador s nějakým oříškem... ale je pěknej :o))
|
tesssa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2013 00:34
- Nahlásit
Zdravim, tak já měla křížence něm. ovčáka s rotvajlerem a bylo to docela tele - 45Kg, statnej, silnej, ostrej hlídač ale na ,,své,, byl mazlík ...bohužel jsem o něj přišla...teď mám z útulku křížence údajně bernského salašnického...no nevím, v kohoutku má něco kolem80 cm, váží 42kg a to je mu teprv 9 měsíců... je neuvěřitelně mrštnej a rychlej...dost si zažil, takže na něj musím opatrně, ale už mi začíná pomalu důvěřovat
|