| Autor |
Zpráva |
polinka29
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 08:58
- Nahlásit
Nevíte jaké štěně bych mohla koupit své 1,5 staré feně (mix:bígla a jezevčíka). Moje fena je šíleně ráda ve společnosti psů. Mám byt 3+1 a za městem ještě velkou zahradi, kde by si mohli hrát. na svůj věk je velice hravá. Je jedináček tak trošku zameškala štěněčí život.Nevím jestli kluka nebo holku a jaké plemeno klidně i křížence, ale spáše něco menšího (pod 50 cm).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 09:04
- Nahlásit
pokud mas fenu, je lepsi dalsi fena, at nemusis hlidat a oddelovat v obdobi harani.
zvaz, co pozadujes po pejskovi povahove a jake naroky na pohyb jsi ochotna/schopna zvladnout, ackoli s mixem jezevcika a bigla ste venku asi pomerne dost. Pokud netrvas na konkretni rase kvuli povaze/vystavam/chovu tak nejake stendo s utulku by urcite bylo super volba, ale je tam riziko, ze nikdy nevis, co z toho vyroste (muze to byt vetsi, nez jsi cekala)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:45
- Nahlásit
cernej caj
pokud mas fenu, je lepsi dalsi fena, at nemusis hlidat a oddelovat v obdobi harani.
Nebo kastrovaného psa.
Takovýho mám k adopci. Má asi 3 roky. Ale nemá rád chlapy.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:57
- Nahlásit
Vlčáčková
Jakože kastrovaného psa v době hárání nebude muset oddělovat, jo? Tak to je omyl, bude muset. protože jí fenu klidně nakryje a pokud by se tak stalo v době nepřítomnosti majitelky, může dojít i ke zranění aktérů, že.
|
polinka29
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:58 - Změnil/a: polinka29
- Nahlásit
Díky za nabídku vlčáková, ale nemám ráda moc chlupaté psy, mám po 3-denní návštěvě kolie jsou chlupy absolutně všude. A ještě bych asi měla dodat že TA MOJE FENA JE VYKASTROVANÁ trošku jsem to zapomněla napsat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 12:01
- Nahlásit
polinka29
No a co se mrknout do útulku u vás ve městě? Případně pokud bys chtěla nějaké konkrétní "plemeno" - http://russell-rescue.cz/plemena-v-nouzi/ ?
|
polinka29
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 12:05
- Nahlásit
Dík za tip na stránku. Bohužel u nás ve městě žádný útulek není
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 12:15
- Nahlásit
polinka29
A odkud jsi? Tak v okolních městech určitě bude, ne?
|
polinka29
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 13:04 - Změnil/a: polinka29
- Nahlásit
Ano asi 20km od města je útulek. Já bych spíše potřebovala vědět jak starého psa či fenu mám k Ammie (moje fenka) koupit. Jako jestli starého nebo mladšího či staršího. Opravdu nechci aby se ti dva poprali apod...Ammie je hodná, přátelská, chytrá a doost veselá a dobře naladěná, ale občas je melancholická (svěsí čumák k zemi a kňučí ikdyž jsem metr od ní). Taky vím že když nejsem doma tak se cítí odstrčená. To je taky jeden z hlavních důvodů proč chci dalšího.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2013 14:54
- Nahlásit
polinka29
To Ti ale nikdo neporadí. Každý pes je jiný. A ani ze štěněte Ti nemusí vyrůst to, co předpokládáš - nekonfliktní, nedominantní pejsek, spolupracující s původním domácím psem. Prostě se Ti může stát, že pes dospěje a bude se se druhým psem rvát.
Stejně tak se mohou dva pejsci kolektivně cítit odstrčení. A oba mohou doma dělat brajgl, než přijdeš.
Je samozřejmě pravděpodobnější, že štěňátko vychováš k obrazu svému, ale jisté to rozhodně není. Stejně tak se může stát, že starý pes se může bezvadně zařadit do Vaší domácnosti.
To je prostě kromě výchovy i na osobnosti daného psíka.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2013 16:45
- Nahlásit
Ke kastrované fence bych vzala určitě psího kluka, odbouráš možnost rvaček v budoucnu, ke kterým mezi dvěma fenkami může dojít. Hledala bych taky v útulku nebo v darovacích a asi bych koukala hlavně na povahu (aby měl rád společnost psů, hygienické návyky když je to do bytu, velikost přibližně podobná tvé feně a věkem buď odrostlé štěndo nebo mladý pes, starý pes by si s feňulí asi zas tak moc nehrál). Je fajn když se ti psík i líbí, ale povaha je nejdůležitější. Koukni na blízké útulky a případně na darovací na bazoš, jsou jich tam stovky.
|
polinka29
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 18:51
- Nahlásit
tak už mám favorita je to greyhound ale stejně bych se vás chtěla zeptat jestli mohou být takoví psy spolu a jestli nevadí velké výškové rozdíly 30 cm X 60 cm
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 23:56
- Nahlásit
polinka29
tak už mám favorita je to greyhound ale stejně bych se vás chtěla zeptat jestli mohou být takoví psy spolu a jestli nevadí velké výškové rozdíly 30 cm X 60 cm
výškový rozdíl určitě nevadí, spíš jestli tobě nevadí, že budou mít oba nejspíš jiný styl hry, fenka mu nebude stačit a greye nejspíš nebudeš moct pustit z vodítka mimo oplocená místa
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 09:46
- Nahlásit
polinka29
Vem svého nynějšího do útulku a mrkněte se po nějakém kámošovi spolu... ti psi by si měli od začátku padnout do oka....
Osobně bych řekla, že je dobrý podobný vzrůst a v případě fenky, bych volila zase fenku. Pokud máš doma dominantní ženskou, volila bych nějakou submisivní, aby se ti pak "nehádali" a naopak.
Starší pes je sice fajn, jelikož mu dáš domov a on bude mít poklidné stáří, ale starší psi za sebou většinou už mají nějaké zkušenosti a s tím i naučené zvyky, které se špatně odbourávají, pokud se ti to nebude líbit...
|
polinka29
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:46
- Nahlásit
Děkuji za příspěvky moc jste mi pomohli jinak moje fenka je klidná a hodná vůbec není dominantní či agresivní každému se hned podřídí
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:42
- Nahlásit
Tím lepší máš výběr, jelikož dva submisivní psi se snesou líp než dva dominanti a dobře se ti bude vybírat )))
|