| Autor |
Zpráva |
Hotaro
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:15
- Nahlásit
Dobrý den, uvažuji o koupi štěněte mopse a na internetu často narážím na inzeráty, kde nabízejí štěňata s PP jen za 3500 Kč. Už i ta cena je podezřelá a po kontaktování mi od prodávajícího přijde email, že se nachází v zahraničí a štěňata do ČR zasílají. Z emailu je patrné, že je překládaný do češtiny, protože věty často nedávají smysl. Chtěla bych se zeptat na vaše názory a zkušenosti s tímto. Děkuji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:51
- Nahlásit
Hotaro
Obvykle to je podvod, který končí tím, že chtějí zaslat dopředu peníze na dopravu a nemáš pak ani štěně ani peníze.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:53
- Nahlásit
Nevim, neznám, rozhodně nebrat!!! Když štěně s PP, tak rozhodně chtějte vidět rodiče nebo alespoň matku a v jakém prostředí žijí! Po internetu bych si psa teda fakt neobjednala!
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:53
- Nahlásit
Maya
To zní pravděpodobně.
|
solanka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:45
- Nahlásit
Podobné inzeráty nabízející prakticky všechno možné / koně, psy, papoušky atd. / atraktivní a za nízké ceny jsou na různých inzercích. O žádná zvířata tam nejde, jde jen o to jak ze zájemce vytáhnout buď peníze, nebo údaje k platební kartě. Na ,,vymakaný´´postup jsem narazila někde v papouščí diskuzi, je to dost složité - na mě - ale cíl je jednoznačný a žádný mopslík z toho nekouká!!!
|
Hotaro
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:14 - Změnil/a: Hotaro
- Nahlásit
Moc děkuji za odpovědi, protože podobných inzerátu jsem našla plno a zajímalo mě jestli se s tím už někdo setkal. Zrovna dnes jsem odepisovala na inzerát, kde měli napsáno, že jsou z Brna, když jsem jim napsala, že bych se na ně ráda přijela podívat napsali mi, že jsou momentálně v Dánsku a že jim mám napsat, kterého jsem si podle fotky vybrala a oni mi ho sem pošlou.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:30
- Nahlásit
Hotaro
A to se prezentuje jako chovatelská stanice? Nebo vy si neberete psa s PP?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 15:35 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Hotaro
Nehledej v inzerátech, ale na webech chovatelských stanic a chovatelských klubů. Dobří chovatelé často ani neinzerují jinde než na svém webu a stránkách klubu - prostě nemají důvod inzerovat někde na bazoši. Mopsi se sdružují pod dvěma chovatelskými kluby: http://www.mopsklub.cz a http://www.msbmk.cz/cz/ - tam najdeš i seznam chovatelských stanic, plánované vrhy a spoustu dalších informací.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 23:21
- Nahlásit
Hotaro
Ukradnou Ti peníze, toť vše. Ty případy jsou známé, navyšují cenu za dopravu atd. Pes nikdy nepřijde.
|