| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:27
- Nahlásit
Terrafly
Myslím, že vám může být jedno, zda jí nechám lovit.
Jo, jasně...
Nechápu, o co ti na téhle "diskuzi" jde?
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:30
- Nahlásit
čsv? na můj vkus skoro až moc a jak chceš bez donucování být se psem, který dělá "vše" opačně, než ty chceš, už jen ze sportu? to bude jen ve výběhu? protože donucování je jakékoli prosazení vlastního názoru. Když se jim něoc nelíbí, jdou do agrese, právě oproti SV
SV je prostě jiný pes, je bázlivý, u většiny je nemožné s ním fungovat jinde než doma, nejsou agresivní, ale jak jsou plaší, tak zdrhaj (jedu čubu, co znám osobně to stálo sražení autem a to ona je ta světlá výjimka a není tak plachá jako ostatní), jsou VELICE navázaní na svojí "smečku". A další - proč se ptáš tady, kde tu zatím odpovídali lidi, co ani žádného čsv neznají (samozřejmě ne všichni asi), a proč se radši nezeptáš na wolfdogu?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:30
- Nahlásit
Terrafly
Je vhodná fenka ČSV pro člověka, který -
ne
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:32
- Nahlásit
"Myslím, že vám může být jedno, zda jí nechám lovit."
no to ani ne, už jen proto, ženevím, kde jste a kde je riziko nas*ání myslivců na nejvyšší mez a tím i ohrožení našich psů )nehledě na to, že čsv nebývaj zrovna bezproblémoví k ostatním psům
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:35
- Nahlásit
Erája
Ve výběhu nebude.
Takže myslíš, že vhodnější je Saarloosův? O wolfdogu nevím. Zkusím to tam tedy.
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:41
- Nahlásit
nemyslím oboje jsou velice velice specifická plemena, o kterých si nemůžeš udělat představu, dokud jich pár neuvidíš a a nepoznáš osobně trochu hloubš. tvoje představy mi přijdou - asi nejvhodnější slovo je pubertálně romantické. Což nevidím jako chybu, mimochodem taky jsem tím trpěla :-D dokud jsem nepoznala tyto jedince osobně :-D vystřízlivěla jsem nadosmrti. Tito psi vyžadují velice specifickou povahu člověka, realistu, bez předsudků (což je tvuj přístup ke košíku a jiným pomůckám). Počti si na wolfdogu, jeď se podívat na klubovku, bonitaci, na nějaký čévéčkářský tábor a pak se rozhodni. Jo a rozhodně nedej na texty v inzerci, tak jsou nesmysly stejně jako v atlasu plemen.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:44
- Nahlásit
TerraflyŠíš dofám,že nejste někde pár km okolo moravy-páč tady pse myslivci střílej ined po vyběhnutí za čímkolif,pak tu lidi děsně ječej dyž nemá pes náhubek ined si je fotí a posílaj terstní voznámení vo vobecném ohrožení(večinou jim to i výjde bo vlk na volno rovná se chce misežrat mou karkulku-boženku jarušku venouška či jné pachole)načež jiný vobčan dovleče mega ůčet za porvanýho psa se slovy to byl jasně ten váš tudle ho maminka karkulky jarušky vyfotia jak lítá na volno a páč se myslivcům eště nepoved zastřelit byl to jasně von mám 6svědků.Přeju hodně štěstí v životě,páč esli nebydlíte na Aljašce tak to béte mít docela těžký
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:49
- Nahlásit
danajasa
Neee, od moravy jsme dost daleko.
Erája
No asi dám na mozek a opravdu si vyberu jiné plemeno. Když tak čtu, asi nejsou nejvhodnější. :/
Jaké velké plemeno by jsi mi ty osobně poradila?
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:58
- Nahlásit
Asi mě nebudeš mít ráda, ale NO vlkošeda. Ideální "samospolupracující" pes, u kterýho by ses bez těch, podle tebe, donucovacích prostředků mohla obejít za určitých okolností. bude s ním taky práce, ale je reálné to zvládnout. Pak staroněmeckého ovčáka, ti jsou ale většinou dlouhosrstí a jsou menší. Pak trošku hysteričtější (v porovnání s NO) BŠO, ale pořádně vybírat chovku. Seveřany vůbec, to by ti doma nepřežilo ani to prase (dost pravděpodobně). Nebo pokud bys nechtěla štěně a tak velkýho spa, jako je čsv či NO, BŠO, tak konkrtétně dvě čuby holandského ovčáka (jen tyhle dvě, jinak HO je ještě větší lovec než čsv a bez "donucovacích prostředků" se u něj neobejdeš a co se týče ostatních psů, tak je taky složitější) nebo prostě nějakého vořecha, u kterýho si otipuješ povahu, páč je už dospělej.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:01
- Nahlásit
Erája
vlkošeda
jo to bude super! hlavně doufám,že bydlí daleko ode mne páč vlkošedi bejvaj celkem dosti namachrovaný zhusta a absence "donucovacích prosředků" v podobě Dělej si co chceš,přece tě nebudu omezovat ty můj broučku,mívá poměrně fatální důsledky v závěru i pro psa
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:05
- Nahlásit
Erája
proč máš pocit, že vlkošed je ideální? Proč jí nedoporučíš něco, co fakt jde dobře zvládnout? Třeba ze společenských plemen? A menší velikost, když vidíš, co píše?
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:06
- Nahlásit
Davídková - souhlas, vlkošeda jsem dala jen kvůli barvě, aby si nepředstavila hned lochnesku rexe. A popravdě jsem si představila ty vesnické NO co jsou po útulcích. S tvou představou vlkošeda samozřejmě souhasím! A omluvuju se.
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:10
- Nahlásit
Gerda, protože akceptuju požadavky, větší pes přírodního vzhledu, když už povaha je s nabízenýma podmínkama neslučitelná - třeba tím BŠO bych se nebála. Vlkošeda jsem vysvětlila. A kdybych to brala doslova, tak doporučím jedině plyšáka
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:23
- Nahlásit
Erája
třeba tím BŠO bych se nebála.
to já jo. Taky je to povaha náročná na výchovu, aby k něčemu byl, musíš se mu celkem dost věnovat, dát do něj celkem dost. Většího psa bych člověku, co tohhle a takhle píše, pokud to neni jenom provokace, nedoporučila nikdy.
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:25
- Nahlásit
Erája
Koukla jsem na všechny. Jediný ten BŠO a staroněmecký. Ale u staroněmeckého - to je ten choďák? Když jsem to zadala tak vyjel choďák.
Nějak nevím, jaký rozdíl je mezi normálním NO a vlkošedým. V jiné barvě, a i v chování?
davidkova renata
Nejsem typ, který nechává psy dělat naprosto co chtějí. To, že bych nepoužívala donucováky neznamená, že by nebyl vychovaný. Neznáte mě, já jsem dost přísná co se výchovy i výcviku /ale nepotřebuji stroj, který udělá co mu řeknu a jinak se nehne/ týče!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:34
- Nahlásit
Hrozně mi celý to téma a příspěvky Terrafly připomínají mé romantické představy o hečbekovi.
Terrafly
Opravdu důrazně ti doporučuju se dobře seznámit s majiteli ČSVček. A ne jen s jedním, ale ideálně na nějaké akce, kde potkáš povícero těchto psů. Tyhle "primitivní" plemena, ač tuším ČSV do této kategorie přímo nespadá, jsou poměrně hodně jiné. Osobně si myslím - jednoho jedince, jen k pánovi, ne do smečky a do bytu s jinými zvířaty ano. Za předpokladu, že budeš jen a jen jeho.. Jinak bych do toho nešla. Ono to vystřízlivění po dvou třech letech už tak romantické nebude.
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:40
- Nahlásit
impact
Právě teď rozmýšlím zda do toho vůbec jít a raději se nezajímat o plemeno, se kterým si budu více jistá, že ho zvládnu. Možná později si ho pořídím, ale nyní asi ne.
Přemýšlím o normálním německém ovčákovi. Je to dobrá volba, nebo také ne?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:44
- Nahlásit
Terrafly
A co s tím psem chceš dělat?
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:48 - Změnil/a: Terrafly
- Nahlásit
Gerda
Chodit na dlouhé vycházky, jezdit u kola, plavat, když už jsem od ČSV tak chci psa i na volno, který poslouchá na zavolání. Ovšem chci také aby byl na mě hodně závislý a hlavně chci mazlíčka, se kterým si lehnu před televizi a budu ho moci ňuchňat. Také chci hravého psa.
Nemám v plánu chodit na výstavy ani štěňata nechci. Jedině fenku.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:55
- Nahlásit
Terrafly
střední nebo malý pudl? Lvíček? Bišonek? grifonek? Ti můžou jezdit na kole i s tebou, z kola tě nestáhnou, dáš je do košíku, v lese můžou vedle kola běžet....
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:58 - Změnil/a: Terrafly
- Nahlásit
Gerda
Právě chci psa velkého. Potřebuji takového, který mě ohlídá. Myslím, že ten NO je v tomhle ohledu dobrý. A nechci psa, kterého musím stříhat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:01
- Nahlásit
Terrafly
Neni to pravidlo, že tě ohlídá.
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:02
- Nahlásit
Gerda
Ale budí respekt a i to se cení Má dobrý vztah se zvířaty, váhu mají fenky do 30 Kg a to je přesně pro mě.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:31
- Nahlásit
Terrafly
Praha-východ taky ne, doufám!
|
brita_472
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:54
- Nahlásit
Terrafly
myslim, ze byste se nemela nechat zviklat, poridte si plemeno jake chcete, vsecko je o pristupu a Vas mi prijde dobrej. Fena vlcocha je skvela mela jsem jednu a bez problemu. Nemeckej bude poslusnejsi to je jasne, ale jestli mate pevny nervy, tak proc ne vlka
|
brita_472
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:57
- Nahlásit
bych chtela videt bisona, nebo malyho pudla behat u kola, by me asi nestihal. vlci jsou na to super. a nemecky taky. nebo ohari.
Terrafly
drzim palce, urcite si vyberete spravne
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 16:11
- Nahlásit
brita_472
Jsem ráda, že alespoň někdo tady ke mě má normální a slušný přístup.
Právě mi máme křížence labradora × NO a je to skvělej pes. Není můj, není nijak skvěle vycvičenej, ale nás miluje a myslím, že by položil i život. Takže se teď rozhoduji zda NO nebo jiné.
Také bych chtěla vidět bišona nebo pudla u kola. Sotva u kola stíhá i JRT, kterého má kamarádka a to je rychlostně úplně jiná liga. Děkuji za palce, vážím si toho!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 16:29
- Nahlásit
Terrafly
Tak nelezte na diskuzi, pokud potřebujete pouze souhlasné příspěvky. Většina (kromě mě samozřejmě) vám tu slušně psala...
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 16:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Takže vám tento příspěvek:
Praha-východ taky ne, doufám!
Připadá normální? Nepotřebuji souhlasné. Chtěla jsem jen vědět zda obstojím se zvířaty a současnými zkušenosti, nepotřebovala jsem vědět, že půlka z vás by ČSV nechtěla. Upřímně, konkrétně vaše příspěvky o vás říkají naprosto všechno! Kdybych chtěla jenom lichotky na mou osobu nikdy bych nebyla tím čím jsem a rozhodně bych neměla prase jako mazlíka! A ano vy jste ta co začala, třeba ten smajlík hned a víte co -
|