| Autor |
Zpráva |
jasminek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:01
- Nahlásit
Ahoj,chci vás poprosit o zkušenosti.Před týdnem jsem musela nechat uspat svojí milovanou,desetiletou rotvajlerku a smutním...Jsem bez ní jak duše bez těla a brečim a brečim.Moc bych chtěla štěně,aby alespoň trochu ty chmury rozehnalo,ale mám desetiměsíčního klučíka a strach jestli se to dá zvládnout.Psa bych měla v bytě,máme sice zahradu,ale prostě ho chci mít u sebeMáte někdo zkušenosti s výchovou štěnda a batolete najednou?Dá se to zvládnout nebo je to úplná šílenost?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:10
- Nahlásit
jasminek
Dá se to zvládnout nebo je to úplná šílenost?
dá se to zvládnout,neboj..
|
jasminek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:31
- Nahlásit
Děkuju za uklidnění Jen jsem byla zvyklá na naprosto spolehlivýho a poslušnýho psa a popravdě si to štěněcí období před deseti lety asi dost idealizuju ...Ale myslim,že přesně tohle jsem potřebovala slyšet
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:53
- Nahlásit
da se to zvladnout i v panelaku. pokud mas k dispozici zahradu tak nevidim vubec zadny problem
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 11:11 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Dá, ale měla bys mít v záloze někoho, kdo ti pejska aspoň vyvenčí, pokud bude jakýkoliv problém s mimčem (nemoc apod.).
(teda nevím, jak to máte s tou zahradou, jestli jste v domku nebo zahrada daleko. Jestli domek, tak bych to neřešila vůbec, to je pohoda)
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:35
- Nahlásit
No já budu trochu odporovat. Mám 18-ti měsíčního chlapečka a do štěněte bych nešla.
1) malý je terorista - na psa si lehá, zkouší ho cvičit a neustále mi ukazuje, kde má pes oči uši a nos apod. tzn že psa otravuje
2) jak to uděláte s cvičením čistoty, je jasné že když bude dítě spát budete se psem na zahradě, ale co když spát nebude než oblečete dítě a vypustítě psa na zahradu bude už loužička
3) nedovedu si představit procházku kdy mám v jedné ruce vodítko se vzpuzejícím se štěnětem a druhou držite dítko co se sotva učí chodit (samo s kočárkem to jde, ale bez něj hrůza)
osobně bych počkala i když po štěněti toužíte, ono kousající štěňatko a batole které ještě nechápe, že některé věci nesmí dělat je docela záhul na nervy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:20
- Nahlásit
LucieS
(teda nevím, jak to máte s tou zahradou, jestli jste v domku nebo zahrada daleko. Jestli domek, tak bych to neřešila vůbec, to je pohoda)
souhlas
Apollo
kousající štěňatko a batole které ještě nechápe, že některé věci nesmí dělat je docela záhul na nervy
neměla jsem s tím problém, než se štěně naučilo, že kousat smí jen nás a ne dítě, trvalo mu to měsíc
psa otravuje
naše děti psy neotravují, ani jedno. Kačenka je sem tam hladí, ale vcelku se spíš ignorují
nedovedu si představit procházku kdy mám v jedné ruce vodítko se vzpuzejícím se štěnětem a druhou držite dítko co se sotva učí chodit
no, tohle doporučuju cvičit s dítětem v krosně nebo šátku, s kočárkem blbý, s dítětem o nervy
jak to uděláte s cvičením čistoty, je jasné že když bude dítě spát budete se psem na zahradě, ale co když spát nebude než oblečete dítě a vypustítě psa na zahradu bude už loužička
z vlastní zkušenosti doporučuju pořídit si štěně na začátku léta, kdy je to s oblíkáním snazší.
docela záhul na nervy
no ale zase vrazit dítě manželovi a vypadnout se psem do přírody je balzám, tak se to pěkně vyrovná
jasminek
horší je to s učením. Zrovna v pondělí jsme cvičili sedni a nejdřív seděl pes, potom velký a potom malý dítě, všechny tři čekaje odměnu
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:34
- Nahlásit
kachna_
Souhlasím s tím že je to kus od kusu, synek psovi neubližuje, ale někdy (hlavně tak kolem jeho roku) ho nepěkně tahal a štípal a řekněme si to narovinu jednoho psa naučit kousat do dospělého naučíš rychle jiného pomaleji, u vás to šlo rychle ale to neznamená, že to pujde rychle a jednoduše všude. A takové kousnutí od štěněte kolikrát pěkně zabolí i dospělého a ne tak malé mimino. Synek psa zbožňuje, když jdeme z procházky neříká, že jdeme domů ale jdeme za Polím.
Také můj manžel dělá dvanáctky, takže o nějakém vražení dítěte manželovi si můžu nechat zdát jenom tak o víkendu Hlavně zadavatelka neuvedla jeslti by ji mohl v případě potřeby někdo vypomoct. Protože my měli na podzim anginu a museli jsme sedět měsíc doma na zadku .....
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:49
- Nahlásit
A hlavně jenom zadavatelka ví jaké dítě má doma jestli jako já malého "všechcizkusit" a "všudevylézt", "brzysezmrzačím" nebo třeba kliďase kterého kam posadí tam ho najde. (tohle závidím kamarádce ona má holčičku a věci zopakuje max.2x a malá poslechne já doma opakuju i 12x a nic a nátlak na něj neplatí vůbec )
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:52
- Nahlásit
kachna_
jak to uděláte s cvičením čistoty, je jasné že když bude dítě spát budete se psem na zahradě, ale co když spát nebude než oblečete dítě a vypustítě psa na zahradu bude už loužička
z vlastní zkušenosti doporučuju pořídit si štěně na začátku léta, kdy je to s oblíkáním snazší.
No anebo naučit štěndo od začátku spát a odpočívat v kleci/přepravce/látkovém domečku... Když bude štěndo potřebovat ven, tak se začne mlít a kňourat, a v tu chvíli mám furt minimálně deset minut na to, abych se v klidu oblíkla a teprve mu otevřela kenelu a vytáhla z pelechu ven Pod sebe si drtivá většina štěňat nenačůrá...
Ale bejby zatím nevlastním, takže to prosím neberte úplně za bernou minci...
|
jasminek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 15:38
- Nahlásit
Tak manžel pomůže to zas jo,pohlídá a tak...Ale právě mi jde o to soužití těch dvou v bytě,to je ten důvod proč hned nejdu a nevezmu si štěně Vycházky a venčení bych měla vyřešený,to by problém nebyl,ale šlo mi o to,jestli se člověk nezblázní než aspoň jeden z těch dvou trošku pochopí nějaký pravidla...Jak píšu,je to už dávno co jsem měla štěně...
|
jasminek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 16:05
- Nahlásit
On byl samozřejmě zvyklej na tu rotvajlerku a víceméně si jí nevšímal,ale ani ona jeho...
|
evca
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 17:20
- Nahlásit
jasminek
Určitě se to zládnout dá a šílenost to není. Jestli mohu poradit ze zkušenosti, pořiď si stafforda,k dětem úplně suprový,bez problémový pes, malého bude milovat a opatrovat...úplně nejlepší chůva je fenka stafíka,je to plemeno které děti zbožňuje.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:07
- Nahlásit
jestli se člověk nezblázní než aspoň jeden z těch dvou trošku pochopí nějaký pravidla
Tak já myslím, že aby se člověk nezbláznil, pořídíš klec, dáš do ní pelech a pokud zrovna nebudeš mít čas je oba hlídat a kontrolovat, tak štěně zavřeš buď do klece nebe vykopneš na zahradu a je to.
Dej si dva měsíce na hledání chovatele, mezitím se udělá trochu teplo a už to bude dobrý.
(a vybírala bych takového chovatele, který má štěňata doma a má malé děti, získáš náskok)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 22:40
- Nahlásit
jasminek
Dvakrát jsem si pořídila k miminu štěně, dvakrát to bylo v pohodě a bez problémů. Poprvé to byla kombinace - dítě 6 měsíců x stará fena cca 13 let x štěně šeltie. Osmé patro paneláku, s manželovou pomocí se vůbec nedalo počítat. Zvládla jsem to s prstem v nose. Když jsem viděla, že chce štěně čůrat narazila jsem holce na hlavu čepičku, drapla ji na ruku, štěně na druhou a vyklusali jsme před barák.
Podruhé to byla kombinace - starší holka 4 roky x mladší holka 1 rok x šeltie - 3,5 roku x štěně pumi (takže od začátku žádný mazlík, ale pěkný drsoň). Rozvedená, na celou smečku sama. Taky to šlo.
Pro případ, že by některé dítě napadlo nějak terorizovat psa brala jsem psy všude s sebou. Prostě šli na záchod, či do koupelny se mnou . V mé přítomnosti jsem neměla problém holky uhlídat. Jednou, dvakrát dostaly na zadek, aby nelezly psům do misky, nebo jim necpaly prsty do uší a byl klid.
Akorát jsem se musela smířit s tím, že batole se enormně zajímalo o psí hračky a Hessi si nejlíp vyhrála s chrastítkem. Ze začátku mi to přišlo takové nehygienické, ale časem jsem rezignovala
|
jasminek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 09:36
- Nahlásit
Holky děkuju za názory půjdu do toho,je tu bez psa strašně smutno... Dám si teda nějakej čas na hledání toho pravýho a počkám na jaro,ale už teď se strašně těšim
|