Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / zábava a hra
Autor Zpráva
Donati
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 15:00
- Nahlásit

Před lety jsme dávali štěněti NO na hraní celou čerstvou vepřovou kost. Jen okousal zbytky masa, šlachy a chrupavky a pak jsme kost vyhodili.Byla to pro štěně dlouhotrvající zábava a téměř nic nám doma nezničilo. Jen si nepamatuji věk štěněte.Teď máme doma opět štěně NO, ptala jsem se na to veterináře a on to nedoporučuje kvůli syrovému masu. Tady jsem si ale četla, že někdo dokonce syrovým masem krmí.Jaké máte zkušenosti?

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 15:02
- Nahlásit

Donati

já krmím syrovým, přemraženým masem a myslím, že kosti s masem a jejich okusování jsou pro štěňata dobrá zábava.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 16:24
- Nahlásit

Donati
Krmím syrovým od štěněte, už druhého psa - oba byli převážně na syrovém už od odstavu u chovatelky. A není žádný problém, psiska jsou úplně zdravá, RTG kyčlí i loktů u starší fenky 0/0 (druhý je ještě štěník, na RTG teprve půjdeme).
Akorát bych teda NO radši nedávala vepřovou kost, leda úplně malému štěněti - je dost malá, větší pes ji sežere celou a pak může mít zácpu. Já kupuju u řezníka hovězí kosti.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 17:27
- Nahlásit

Donati
někdo dokonce syrovým masem krmí
V přírodě dokonce některá zvířata jedí syrové maso celý život!!!
Nedalo mi to, musela jsem se zasmát
K těm kostem - rozhodně je zdravější velká syrová kost na ohryz, než všechny ty různobarevné všelijak vytvarované výrobky, které jsou "zaručeně bez chemie". Pravdou je, že vepřová možná bude pro NO malá, hrozilo by, že ji zdolá, sežere a zacpe se, pokud nebude na kosti zvyklý. Koupila bych kosti hovězí, jak píše lamalucni

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 17:34
- Nahlásit

Donati
Jaké máte zkušenosti?
dobrý

lamalucni
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 17:37
- Nahlásit

corgi
V přírodě dokonce některá zvířata jedí syrové maso celý život!!!
no a představ si, jak ti chudáci vlci a tygři musejí hromadně hynout na nevyváženost minerálů a vitamínů, když nemají ty vědecky vypočítaný granule...

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 17:41
- Nahlásit

lamalucni
Vždycky, když někomu povím, že krmím psy a kočky syrovým, a dotyčný se diví, tak se ho ptám, jestli si kočka myš předem uvaří, než jí sežere

vlk
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 21:30
- Nahlásit

corgi
jestli si kočka myš předem uvaří,
.... naše kočka si je suší..... když jich má moc, nanosí je v létě na střechu dřevníku a tam je na slunci usuší a když je nouze, jde si je sežrat.....

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 21:41
- Nahlásit

vlk

tam je na slunci usuší a když je nouze, jde si je sežrat.....

nebyla tvá kočka v minulým životě otcem Školastikem?

vlk
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 21:49
- Nahlásit

Eninka
nebyla tvá kočka v minulým životě otcem Školastikem?
vím já čím byla..... ale otec Školastikus tlačil kobylky, né ????

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 22:02
- Nahlásit

vlk

otec Školastikus tlačil kobylky

no to jó, ale nejdřív si je taky usušil

vlk
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 22:12
- Nahlásit

Eninka
vona byla nejspíš Brůs Líí ..... umí kočičí Fu a nebojí se ani našeho kavkazana..... než se Ašopes vzpamatuje chytne kopačku do ksichtu a kočka je v čudu.....

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 22:17
- Nahlásit

vlk

než se Ašopes vzpamatuje chytne kopačku do ksichtu a kočka je v čudu

to naše mrška kočičí provokovávala naše NO tím, že jej tahala za ocas a skákala po zádech apod. a když už se fena fakt nas**la, kočka ti vyběhla po zádech na rameno a řechtala se psovi s tím, že na ni nepůjde, což měla pravdu a ona to věděla že mi pes neskočí na hlavu aby si ji podal. Ještě měla jeden fórek, seděla na větvi stromu a když šel někdo pod stromem, člověk nebo pes, skočila dotyčnému ze stromu na krk, to ses tak lekla, že to bylo děsný, protože nikdo nečeká, že útok přijde zeshora

vlk
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 22:28
- Nahlásit

Eninka
tak to naše se zase schová pod autem a když jde někdo kolem, vyletí a chytne za nohu.... to je taky někdy k pos...í když to člověk nečeká.....

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 22:41
- Nahlásit

vlk

schová pod autem a když jde někdo kolem, vyletí a chytne za nohu

tak takhle vtipnou jsem měla jednu fretku, číhala pod sedačkou a jakmile uviděla nohy (exmanžel, tchýně, návštěva), zahryzla se ze zálohy do achilovky a nepustila, byla jako pitbul. Byla postrachem všech, kdo sedl u nás na křeslo či sedačku, takže kdo nedal nohy nahoru, málem o ně přišel

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2013 07:43
- Nahlásit

Donati
ady jsem si ale četla, že někdo dokonce syrovým masem krmí.
sorry ale taky mě to pobavilo ..zkušenosti jen ty nejlepší

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2013 09:45
- Nahlásit

lamalucni

. Já kupuju u řezníka hovězí kosti.

pravda, já vepřový taky moc nedávám -krom syrových nožiček. Nejlepší jsou hovězí

vlk

než se Ašopes vzpamatuje chytne kopačku do ksichtu a kočka je v čudu...

no jo, ale to není fér, Ašokpéf je velkej péf, má tudíž velkej reflexní voblouk, trvá to dlouho než mu dojde něco z hlavy do paty a zpátky!! To je vod kočky nefér

vlk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2013 09:53
- Nahlásit

PetraK
Ašokpéf je velkej péf, má tudíž velkej reflexní voblouk, trvá to dlouho než mu dojde něco z hlavy do paty a zpátky!! To je vod kočky nefér
...no von to Bigšok bere spíš tak, že kolem něj letěl votravnej hmyz....takže se ožene packou a dál neřeší....taky, kerej pes přežije nálety tří šib, tak už přežije fšecko....

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:13
- Nahlásit

vlk

.taky, kerej pes přežije nálety tří šib, tak už přežije fšecko..

to je pravda, ten když jde na samostatnou prochajdu, to musej pro něj bejt nervový Lurdy hotový

vlk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:19
- Nahlásit

PetraK
ten když jde na samostatnou prochajdu, to musej pro něj bejt nervový Lurdy hotový
na prochajdě si ho šiby moc nevšímaj, to si každej vočmuchává, co ho zajímá a na psiska, který ma vedle sebe skoro pořád néni čas...

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:40
- Nahlásit

vlk

na prochajdě si ho šiby moc nevšímaj,

musí být nadšenej, že konečně nemá brablence v kožuchu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání