| Autor |
Zpráva |
klio
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 11:14
- Nahlásit
Dobrý den,
pořídili jsme si 3-měsíční štěně mopse. Zajímala by mě nejlepší taktika, aby si štěně zvyklo spát samo. První noc byla bez problému, další noc už hodně kňučelo a vzhledem k tomu, že nejsme v baráku sami, tak jsme ho i s pelechem přemístili do ložnice, což tedy není ideální stav. Máme ho tedy přemístit zpátky na původní místo a počkat pár dní, než se vykňučí, nebo snad spát ze začátku s ním u jeho místa, popř. vzhledem k jeho věku ještě počkat?
Předem děkuji za vaše odpovědi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 11:24
- Nahlásit
klio
my jsme spali první tři noci se štěndem u jeho bydlíku -( má takový domeček v předsíni, kde má pelíšek a svoje soukromí) plus po každé prochajdě- vyvenčení byla procedura, zlehka utřít tlapky a šup na chvilinku na pelíšek, kde musel chvililinku zůstat, aby si zvyknul a bral to jako běžnou věc. Vzhledem k tomu, že se se štěníkem lítá furt, zvyknul si hnedle, po velké prochajdě tam s sebou plácnul, chviku jsem tam počkala, on usnul a spal tam jako špalík, když jsme ho dávali večer spát, když jsme šli my, taky jsme tam u něj chvilinku počkali, až usalaší a fakt usne. chrápal tam pak pěkně celou noc , jen se budil na čůrání.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 11:30
- Nahlásit
klio
Zkus se vžít do jeho situace. Je to mimino, doteď bylo s mámou v prostředí, které znalo od narození. Najednou je úplně někde jinde, ještě to tam vůbec nezná, necítí se tam bezpečně a navrch se po něm chce, aby bylo poprvé v životě úplně samo? To štěně se o samotě v cizím prostředí instinktivně bojí, že se ztratilo smečce, smečka ho nenajde a ono umře... Jistě, nechat ho vykňučet je taky možnost, ale podle mě by bylo lepší nechat ho na všechno postupně zvyknout, aby se cítilo co možná bezpečně. Nechala bych ho zatím v ložnici, dokud si u vás nezvykne, a teprve pak bych ho postupně stěhovala na definitivní místo. Nebo bych spala prvních pár nocí u něj. Dost pomůže ta látková boudička, jak psala PetraK - pes si zvykne, že spí v boudičce, a ta se pak dá dát kamkoliv, takže i když třeba někam cestujete, má pes pořád pocit, že spí "ve svým"
|
klio
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 11:43
- Nahlásit
OK, s přesunem zkusíme ještě chvíli počkat. Šlo mi primárně o to, abychom "nezaspali" nejvhodnější dobu a aby to pak nebylo ještě těžší, se pro pejska na změnu situace adaptovat.
|
bredis
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2013 00:31
- Nahlásit
klio
hlavně to přemístění moc dlouho neodkládejte nebo to dopadne jako u nás...jedna velká postel dva lidi a tři psi
Nejdřív jsme měli jen jednu fenku a ta s námi spala v posteli. Pak jsme si pořídili po 4 letech další fenku a to se pak už težko odnaučovalo když 4 roky mohla spát v posteli a najednou ne. Tak jsme je tam nechali spát obě....no a po dalších 3 letech jsme si pořídili ještě jednu fenku Ale další už opravdu neplánujem
Je ale pravda, že každá má svůj pelech a když řeknem místo, tak tam automaticky jdou
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 16:21
- Nahlásit
Já jsem štěně vždycky vzala ven, na delší procházku (myslím časově, ne kilometry, pokud by to někoho napadlo ), pohrály jsme si v domě, učily různé věci.. blablabla.. a pak šlo štěňátko spinkat k sobě domů (ano, právě odmítám spát na zemi, přece jenom, v posteli to byly desítky končetin ). Pokud kňučelo, tak kňučelo. Přišla jsem, až když přestalo a hráli jsme si dál. (Buď za chvíli zmlklo nebo uslo.) Chce to ale trpělivost a ne to za pět minut vzdát, protože je "chudáček.." Bude chudáček i za půl roku, nebo to ho budete odnaučovat jak?
|