| Autor |
Zpráva |
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 19:59
- Nahlásit
Zdravím, měla bych dotaz. Jak učit štěníka, že po jídle má odpočívat? Mám osmitýdenní štěně borderky. Před jídlem jdeme ven, kde blbneme, pak ještě blbneme doma. Člověk by řekl, že bude mít dost, ale po jídle stejně pořád řádí. Když si lehnu s ním a snažím se ho uklidnit, tak do mě kouše.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 20:38
- Nahlásit
BubbaJay
Jak učit štěníka, že po jídle má odpočívat?
Nijak, 8tydenni prckove bezne skotaci a dovadej. Ven s prckem zkus jit i po zradle, to vetsinou mivaji nejvic energie.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 20:57
- Nahlásit
Nenapadá mě nic jiného, než zavřít do kennelky - ale myslím, že pokud to není nějaké přehnané převalování a seskakování, tak to snad ani není třeba tlumit. Nám zůstala velká aktivita po jídle do dospělosti, před jídlem jsou excitovaní, po jídle šťastní, mají chuť si spolu hrát. Sice máme zvýšené riziko torze, ale neomezuju je, nezavírám, pohrajou si a pak jdou spát.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 21:25
- Nahlásit
corgi
Nám zůstala velká aktivita po jídle do dospělosti
u nás taky tak. Jak si nacpe pupek, je okamžitě aktivista. Již celých dlouhých osm let se po jídle mění v hopíka
|
bredis
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 21:28
- Nahlásit
To přestane věkem. Taky doma máme takového "poblázněnce". Když se nabaštila, tak si chtěla taky hrát. Přešlo ji to asi kolem 1 roku.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 21:48
- Nahlásit
Hm, tak to u nás platí striktní zákaz volovin po krmení. Kdyby to někdo nedodržoval, bude zpacifikován, případně zavřen do klece. Ale staří už jsou naučení a nováčci si zvyknou velmi rychle.
Si teď připadám poněkud divně. Ale fakt musej ležet a chrnět, po jídle.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 21:52
- Nahlásit
corgi
Nám zůstala velká aktivita po jídle do dospělosti, před jídlem jsou excitovaní, po jídle šťastní, mají chuť si spolu hrát. Sice máme zvýšené riziko torze, ale neomezuju je, nezavírám, pohrajou si a pak jdou spát.
U nás je to podobný,ovšem, bohužel,jen ti velcí co by měli odpočívat nejvíc a riziko je u nich největší,kraví po žrádle nejvíc....alespoň sem dala striktní zákaz 2 hodiny né ven,doma to ořvu!!!!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 22:13
- Nahlásit
impact Jebloň
Kdybych viděla, že fakt hodně blbnou, válí se po sobě, lítají a skáčou, tak se asi tak snažím je nějak zklidňovat. Ale on Ríša je holt "Sir", nechá Bětku, aby ho párkrát někam kousla a jde spát, takže jí nezbude nic než jít taky
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 22:44
- Nahlásit
Buď lítá s hračkou nebo nahání mě. Skákat ho nenechávám kvůli kyčlím. Právě jsem měla obavu ze zdravotních potíží, ale jak to tak čtu, tak ho nechám být
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 22:47
- Nahlásit
corgi
Nám zůstala velká aktivita po jídle do dospělosti, před jídlem jsou excitovaní, po jídle šťastní, mají chuť si spolu hrát. Sice máme zvýšené riziko torze, ale neomezuju je, nezavírám, pohrajou si a pak jdou spát.
Tak nejak, taky nezaviram a netrvam na striktním klidu po zradle, taky je nenecham metat kozelce, ale bezny hupsani treba u plotu se kona, nebo se o neco mezi sebou potahaji.
Predstava, ze bych je kvuli tomu zavirala nekde do klece, coby 2mesicni - to vubec - po zradle se prece kadi a cura? Takze se musi ven vyvencit a tak.
Pochopim to u plemene, ktery je fakt v hodne rizikovy skupine - ale ani tam se torze u 8tydennich stenat snad nekona? Fakt nevim, ptam se, jestli treba 3mesicni stene muze mit torzi.
U borderek je nejaky zvyseny riziko torze, nebo proc se vlastne BubbaJay ptas? 8tydenni stene zere snad jeste aspon 3-4x denne, kdyby se mel po kazdym zradle dodrzovat klid, to by bylo hodne vyklidnene stene.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2013 09:15
- Nahlásit
Fifi
zere snad jeste aspon 3-4x denne, kdyby se mel po kazdym zradle dodrzovat klid, to by bylo hodne vyklidnene stene
No právě, kdyby chtěl někdo dodržet protitorzní opatření a klidovat 1hod před a 2hod po jídle, tak by chudák štěně celý den muselo jen ležet a koukat Netuším, jestli je reálná torze u takového prcka, každopádně mám pocit, že když byl Ríša mimino, jednou po jídle nějak víc frapoval než jindy a úplně normálně se poblil
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2013 13:06
- Nahlásit
Fifi
Je to můj první pes, tak mám nejspíš jen zbytečně velkou starost Předtím jsem měla na hlídání dva psy a ti po jídle zalehli a spali. Asi nějaká výjimka
|
lucil
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 15:32
- Nahlásit
Tak ten náš mrňous také po jídle nespí, spíš naopak, skáče co to jde, uklidňovat se ho nesnažím, on se za chvíli unaví a sám zalehne
|