| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:50
- Nahlásit
Zajímalo by mě, jak je to u štěňat s odčervením. Někde jsem četla, že se má provádět co 14 dní. Ale do kdy to má být co 14 dní?
|
haha
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 16:18
- Nahlásit
no já jsem odčervila štěně když jsem ho přinesla domů a pak ještě jednou za 14 dní ,tak je to asi myšleno, kdybys psa odčervovala jednou za 14 dní tak ho pravděpodobně zabiješ.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 16:35
- Nahlásit
haha
Já dostala od veta pastu na odčervení a odčervovala jsem feňuil (tuším do pul roku) každej měsíc (ale nepamatuju si to přesně, protože v očkováku mám napsaný jen odčervení 7.1. a pak 21. 1. a dál už jsme odčervovali doma sami...
suesie
Určitě bych zavolala vetovi
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 16:43
- Nahlásit
Náš pejsa byl odčervený 2 x u chovatelky, 2 x jsme ho odčervovali mi. A pak by měl být odčervený každý půl rol.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 06:21
- Nahlásit
Asi tak do dvou let věku by se mělo odčervovat 4x ročně, potom prý stačí 2x (říkají někteří veti), ale já odčervuju pořád 4x. U chovné feny je to dost důležité. Spoustu zdravot. problémů i úhyny u štěňat způsobuje začervení. Je to docela věda. Ale kdo máte jen jednoho psa, tak asi po těch 2 letech by to 2x ročně mohlo stačit. Ale stejně sledujte hovínka, jestli se tam něco nekroutí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:29
- Nahlásit
Tak my odčervujem každý půl rok na radu veteho.
|
Meta
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:39
- Nahlásit
Naše štěně se u chovatelky odčervovalo po 14 dnech, nám veterinář řekl že úplně stačí po 3 týdnech a do půl roku budeme nyní odčervovat po měsíci. Později 2x ročně. Ale stejně by mě zajímalo, zda ta frekvence u štěňat není dost zátěžová? Že by těch červů žilo kolem až tolik? Je to možné?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:43
- Nahlásit
Pokud si dobře pamatuju, tak štěně jsem já odčervovala 2x a pak v půl roce.
Kamarádka neodčervuje vůbec, ale nosí hov.. do labvetu na rozbor.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:56
- Nahlásit
Moji štěňoušci mají 14 dní, zrovna je jdu vážit a odčervovat.Já je odčervuju 3× ve 2,4 a 6 týdnech a potom páníčky dál odkazuji na domluvu s veterinářem. Svoje fenky odčervuju pravidelně 2×ročně a na začátku březosti a 14 dní po porodu společně se štěňátky.
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=477
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:00
- Nahlásit
Meta
U těch štěňat je to proto, že prakticky každé štěně přichází na svět zaškrkavčené v důsledku vývojového cyklu škrkavek, které se v matce v době březosti aktivují... je to fakt složitý, někdo počítačově zdatnější sem třeba hodí nějaký odkaz. Zkrátka opakované odčervení malých štěňat je menší zlo a menší zátěž než problémy, které může způsobit masivní začervení.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:36
- Nahlásit
Tohle je psáno na krabičce odčervovací pasty:
Program odčervení: Štěňata do 8 týdnů věku:První aplikace ve věku 2 týdnů a následovně ve 4., 6. a 8. týdnu. Štěňata od 8.týdne věku: 1×měsíčně, t.j. 3., 4., 5. a 6. měsíc věku. Feny 1×v době připuštění, týden před porodem. Kojící feny: ve 2, 4, 6 a 8 týdnech a po odstavu společně se štěňaty. Dospělí psi: doporučuje se pravidelně 2×ročně od stáří 6 měsíců. Pokud jsou zjevné příznaky začervení nebo je stanovena přítomnost oblých červů nebo měchovců, doporučuje se přípravek aplikovat dvakrát v odstupu dvou týdnů.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:44
- Nahlásit
Terka
Ještě se doporučuje načasovat to tak, aby odčervení bylo cca 1-2 týdny před očkováním.
Já si to všechno píšu do očkováků, kdy jsem koho a čím odčervovala.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:46
- Nahlásit
Mě vet říkal, že když máme psa doma, (v našem případě i v posteli) a máme děti, že můžeme odčervovat 2x za půl roku.
Myslíte, že ne?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:48
- Nahlásit
Martina
Chceš na ní jednou chovat?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:49
- Nahlásit
Ketrin
Ne.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:54
- Nahlásit
Tak to možná bude 2x do roka stačit. U feny do chovu je na místě větší opatrnost. Stejně sleduj bobky, stačí aby jednou někde venku něco zhltla a může mít hned třeba tasemnici.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:08
- Nahlásit
Ketrin
Díky.
|