Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Stolice - jiná po těstovinách?
Autor Zpráva
Keira
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2012 14:29
- Nahlásit

Dobrý den, ahoj, (omlouvám se, zda je někde tohle téma ještě založené - měla jsem trošinku problém se zadáním tématu do diskuze)

obracím se na Vás s takovou "maličkostí" . . . i když to asi úplně maličkost není, neboť mne to nenechává v klidu.

Stafbulka (3apůl měs.) od nás včera dostala k véče těstovinky s vařenými kuřecími játry a masíkem z kuřecích krků (resp. krky byly tak rozvařené, že jsme je krájeli i s kostičkama na totální drťku) a s mrkví. Nikdy předtím těstoviny neměla, jen rýži takhle s masem a mrkví.

Dneska jsem s ní byla venku a když se vykakala, měla hovinko v takovém slizkém světlém obalu .. vypadalo to jak hlen, vážně celý to hovinko v tom bylo obalené, jakoby ten sliz byla toho hovinka taková slupka.

Ale žádnej průjem, nic. Normálně pije, jí s chutí, je veselá, tak bych neřekla, že by mohla mít nějaké střevní potíže nebo ji bylo nějak špatně, spíš si říkám, zda jen to nové - nepoznané nemohlo udělat v těch jejích střívkách tuhletu "neplechu" . . . nebo myslíte, že je to tím, že prostě jen snědla ty těstoviny + ty kostičky a chrupavky z toho masa? Že by byla převápněná, nebo jak se to říká?

Předem všem velice děkuji za odpovědi!!

A přeji hezký den

Keira
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2012 14:30
- Nahlásit

Ještě podotýkám, že do včerejší večeře dostávala převážně granule s masovou konzervou nebo tu rýži s masem, jak jsem psala

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2012 23:26
- Nahlásit

Mno, já si myslím, že by se páníčci tohohle štěněte měli už konečně rozmyslet, čím budou krmit. Jinak bude těch popisů nejrůznějších tvarů a konzistencí bobků přibývat úměrně s tím, kolik různých večeří ochutná...

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 08:55
- Nahlásit

Mno, a já si zase myslím, že není nic špatnýho zajít si pro radu než to nechat bejt. Koukám, že jste tady všichni stejný - furt akorát každej lamentuje, a má ty nejchytřejší rady, místo aby poradil! Co příspěvek - to pitomej kec - místo rady!!!!!!!!!

Sem už nevstoupim, mějte se tu, jak chcete!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 09:00
- Nahlásit

Keira
každej lamentuje, a má ty nejchytřejší rady, místo aby poradil!
To si trošku odporuje, ne?

Nerozčiluj se, není to zdravé.

Že má pes po jiném žrádle jinej bobek je normální prostě.

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 09:08
- Nahlásit

pawLINka : nerozčiluju se, ale štve mě přesně tahle naše česká vlastnost - na všechno mám odpověď, ale vlastně úplně od věci - hlavně uškodit ostatním! Co třeba místo takových pitomých řečí nějakou pašáckou odpověď? Corgi nenapsal odpověď žádnou, jen pitomej kec na popíchnutí, kterej mě je k naprostýmu ničemu.

Kdybych byla špatná a na svýho psa kašlala, nebo tady prezentovala jak ho mlátim a vychovávám úplně na nic, tak OK, ale že o něj mám strach a ráda bych se se zkušenějšíma poradila, tak to už radši nechám bejt, jelikož nemám absolutně náladu se ptát někoho, kdo o tom ví, a ještě aby se nade mě povyšoval, že bych se jako měla už rozmyslet! Jasně! My se rozmějšlíme!' proto zkoušíme, co pesovi chutná, jak mu dělá nebo nedělá dobře, po čem prahne a co nesnáší. Nebo snad ne?

každej lamentuje, a má ty nejchytřejší rady, místo aby poradil! - jo, na to jśem pak taky koukala, co je to za pitominu

Myslela jsem, že tu může bejt dobrá společnost, ale vážně, . . . chodím sem už asi 14 dní, a zatím mě tu stále nikdo nepřesvědčil,... Možná Vy, pawlinko a ještě někdo, myslím impact se jmenuje, ale nejsem si jistá.

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 09:11
- Nahlásit

Mimoto , lepší se stokrát zeptat, než něco totálně zanedbat, když si tím nejsem jistá.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 09:53
- Nahlásit

Keira
Myslela jsem, že tu může bejt dobrá společnost, ale vážně, . . . chodím sem už asi 14 dní, a zatím mě tu stále nikdo nepřesvědčil,..
Tak ona není povinnost nikoho tě přesvědčovat.

Hele, vyber si jeden styl krmení. Pes může prospívat na dobrých granulích a stejně tak na mase (pokud víš, jak masem krmit). Je zbytečný zkoušet a experimentovat.

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 09:54
- Nahlásit

Keira
Myslela jsem, že tu může bejt dobrá společnost, ale vážně, . . . chodím sem už asi 14 dní, a zatím mě tu stále nikdo nepřesvědčil,...
hele je to jako všude, jsou lidé dobří i zlý, chytří i blbové
nevzdávejto, nějakou dobu se rozkoukávej, a určitě ti tu někdo padne do oka s kým si budeš rozumět, kdo ti tu dobře poradí a třeba i pomůže...tak jako sem tu našla spoustu super lidí s kterejma se vídáme osobně i já

lepší se stokrát zeptat, než něco totálně zanedbat, když si tím nejsem jistá
souhlas

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 10:04
- Nahlásit

Pawli, joujou, není to nikoho povinnost. Ale přeci sem chodíme, protože máme všichni jeden zájem - a to jsou psi. Jo, s tím experimentováním souhlasím! Proto se tu ptám na všechno jak hlupka

Faji : první větu bych použila stejnou jako pro Pawlinku. Nevzdávám, ale taky se v životě nikoho moc nedoprošuju ) Jináč jsem také prvně věřila, že bych tu takhle, stejně jako Ty, padla s někým dooka - ale jak stále říkám a zatím si za tím budu stát - vůbec nemám chuť. Protože je to takovej ten pitomej pocit - na něco se zeptáš - chceš pomoct a čekáš na odpověď - a pak BUM - super odpověď, která mě je k ničemu a ještě přemýšlím nad tím, co z toho kdo má, když napíše něco takovýho ) já se tomu směju, že někdo má čas jen tak tu šťourat, ale i se nad tím musím pozastavit, páč tomuhle prostě nerozumím

Takže Vám oběma děkuji!!!

A když už jsme tedy u toho, které nejlepší konzervy zvolit k TOTW ? Lukullus znáte někdo z Vás? Brit - věříte tomu? Canine Porta? jsem v eshopu, tak vybírám, čím budu doplňovat granule. Čekám teď na tisícero dalších odpovědí, že mám určitě barfovat nebo aspoň vařit.

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 10:15
- Nahlásit

Keira
ale taky se v životě nikoho moc nedoprošuju
eej to já taky nerada

Jináč jsem také prvně věřila, že bych tu takhle, stejně jako Ty, padla s někým dooka - ale jak stále říkám a zatím si za tím budu stát - vůbec nemám chuť.
já se ti ani moc nedivím..je tu jiná atmosféra než v dobách kdy jsem sem přišla já. Na tohle jsem měla větší kliku. Ale chce to čas, hodně číst, a pozorovat cvrkot okolo nevěřím, že by ti z té hromady lidí nevyplynulo pár který si vždycky ráda se zájmem přečteš protože mají co říct a pak třeba i zareaguješ

Ke konzervám se ti moc nevyjádřím, já od nich ustoupila po tom co se mě po jedné (už nevím co to bylo za značku ) jeden pes poblil a druhej posr...
místo toho dám rači maso..to plyšáci ještě NIKDY neodmítli

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 10:24
- Nahlásit

TO bych taky dala, Faji, ale pry se to nema michat - syrovy maso s granuli...?

Budu velmi rada, kdyz mi ted reknes, zda je tedy vubec vhodny plan krmit - do pul roka stenete rano:granule+konzervu (samozrejme ne celou ale umernou cast), v poledne: taky to samy a vecer: bud taky to samy nebo uvarit mnamku (nebo nevarit - syrovy podat, nejaky masicko, s rejzi, nebo testovinou) . . . od pul roka rano granule+konzerva a vecer proste uvarene(nebo zas syrove - podle toho co bude je to spravnej plan stravovani? Muze to tak byt dlouhodobe? Prijde mi, ze cim vic clanku o tom vsem ctu, tim vic se do toho zaplejtam... Dekuji Ti mnohokrát!!!!! :-*

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 10:34 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Keira
Faji, ale pry se to nema michat - syrovy maso s granuli
no jako že hodím do misky maso a zasypu granulema tak to taky fakt nedělám ale jeden den třeba maso a druhej den když jsme na třeba cestách hodím do misky granule...

ale já ti na to dle zodpovědně neodpovím, nejsu votp(b)orník...
to spíš ty lidi co se točí v tématech o krmení...
já se tak nějak držím toho co jim chutná, po čem maj dobrýho booobika, co je nenadejmá, po čem nehubnou ani netloustnou.
A vůbec netvrdím. že je to dobře nebo špatně. Ale můj první psék se dožil skorem 16 let, takže výživově asi až zas tak netrpěl a nebo byl děsně odolnej
a du muším raboootať

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 10:39
- Nahlásit

Keira
pry se to nema michat - syrovy maso s granuli
já ti nevím, jestli je takovej rozdíl smíchat granule s masem nebo s konzervou? nepíše se spíš, že by se granule neměly míchat s ničím jiným (aby se jich víc prodalo)? Ale nevím, ani nevím, jestli je dobrý nebo špatný dávat ráno to, večer to.
Jen jsem chtěla napsat, že za sebe, než konzervu s těmi konzervanty a umělými látkami, radši bych místo ní dala určitě maso. Třeba uvařený. Bude to i kvalitnější.

(A na "barf" se necítíš? Ona to není zas taková věda. Já dávám granule, jen když nestihnu rozmrazit, nebo na dovolené.)

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 10:59
- Nahlásit

Vero, me se barf libi - ale vim, ze bych v nem nebyla dusledna - jsem soudna a nechci zacinat neco, o cem si nejsem jista, zda ted zvladnu vzdy doathnout do konce. Ale vim, ze navecer rada pejskovi pripravim hostinu Rano a v poledne to mam jaktaktak, abych stihla i vstat z postele Na barf bych rada presla treba az casem - pozdeji, az nebude pes muset jist 3x denne

A s tim michanim, fakt jsem cetla na hodne strankach, nemichat granule se syrovym masem...pokud chces, par jich najdu

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 11:07 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Keira
nemichat granule se syrovym masem

já ti to věřím, a asi taky jsem to četla
ale v tom případě nevím no. zkus napsat do tématu o krmení psa klasickou stravou, esi má někdo zkušenosti s mícháním typu ráno granule, večer syrový...

enri
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 12:39
- Nahlásit

Já s tím mám zkušenost. Ráno dáváme granule (dřív Brit, teď TOTW), večer syrové maso s těstovinama nebo vločkama nebo samotné. Ani jeden pes s tím nemá problém. A dobrouš konečně přibral.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 13:20
- Nahlásit

muzes to nechat na kvalitnich granulich s tim, ze prilepsis tim, co bude doma (masiko, ryze, tvaroh, atd) - tak to hodne delam ja, uz od stenete. Davat kazdy zradlo jiny (rano granule, vecer vareny) muze citlivejsim psum delat problemy a jini si toho ani nevsimnou, takze hlavne spis sleduj reakci sveho psa.
Pokud se ti barf libi, pockej si, az ti stene vyroste, az budes krmit 1-2 denne tak je to taky jednodussi.

Ja barf zkousela loni, celkem me to i bavilo, ale bez kuchyne (misto na rozmrazeni, pripravu zeleniny, uvareni prilohy) je to fakt nerealny a mnohem slozitejsi, tak jsem to zatim odlozila s tim, ze v budoucnu se k tomu vratim.

Keira
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 14:23
- Nahlásit

enri - skvely, super, diky moc TOTW jsem pred chvilinkou objednala)

cernej caj - nejlepsi odpoved od Tebe a diky Ti !!! presne takhle jsem to myslela, do punticku

A s tou kuchyni? Ne, ze bychom ji nemeli, ale neni zas tak velika a je to taky jeden z duvodu, proc bych si na barf jeste pockala..

dekuju dekuju, jsem moc rada za Vase odpovedi

Atika
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 15:57
- Nahlásit

Mám psa mladého i starého, oba krmím granulemi (střídám DLG, Lukullus a Candidae) společně se syrovým, vařeným a zeleninou, jak mě zrovna napadne a co je po ruce. Krmím jen 1 x denně (nemám obříky), granulí dám prostě cca poloviční dávku a doplním zeleninou, někdy ovocem a syrovým masem. Víc jim to chutná než samotné granule. Taky jsem slyšela, že se to nemá míchat, ale mí psi se dožívají vysokého věku, nemají trávicí problémy, bobky výstavní. Prostě to vyhovuje, tak to tak dělám. Občas jim klepnu vejce, dám jogurt nebo pacholíka, prostě podle toho co zrovna je. Dřív jsem víc vařila, ale syrové jim chutná stejně jako vařené a je to bez práce. Kupuji většinou hrubomleté hovězí, hovězí s droby, kuřata a dávám postupně co zrovna rozmrazím. Ono myslím není třeba v tom hledat zas tak moc vědu, u sebe taky neřešíme jestli máme ten den přesně správnou dávku všeho, co bychom mít měli.

danajasa
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 17:10
- Nahlásit

Verojá ti nevím, jestli je takovej rozdíl smíchat granule s masem nebo s konzervou? nepíše se spíš, že by se granule neměly míchat s ničím jiným (aby se jich víc prodalo)? Ale nevím, ani nevím, jestli je dobrý nebo špatný dávat ráno to, večer to.
Tam de spíš vo to že vono má každý jinou dobu trávení a jiný trávící enzymy,takže cytlivý psy z toho maj pak v žaludku a ve stevech sajgon bo jedna věc už třá hnije a druhá ju pořád drží v trávícím traktu.Teda tak sem to pochytila na pednášce vod odborníka Jinak třá pakůn nemůže těstoviny vůbec páč za ním je pak kalamita

Dáška
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 18:09 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Čau, my krmíme vším co nestíháme ráno kvůli práci, tak už i zasypem maso granulema (které jsme nekrmili asi 6-7 let), ale teď brzo vstáváme a jsme ráno zombíky, takže se s tím ne.erem psí žaludek na to neříká nic, žádný problém (psi 14, 13 a 6 let).
Rozhodně je dobré štěndo naučit na různé druhy potravy, abys pak nedopadla jako ti umělci, co podle reklamy krmí JEN A POUZE granulema a pak jim někdo dá na prochajdě piškot a mají z toho průjem tři dny
Myslím, že ráno granule a večer maso není vůbec problém, vycházej z toho, že divocí psi v přírodě likvidují i zdechliny a máš jasno

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 19:09
- Nahlásit

Člověk tu jeden den není a nestačí se divit Tak pitomý kecy, no, dobrá, budu se snažit to napravit. Nemyslím si, že je úplně rozumné dát tříměsíčnímu štěněti, které je zvyklé na rýži s vařeným masem, těstoviny (= srajda) s játry (= srajda), i když k nim byly vařené krky i s kostmi (= ucpávka). Pokud už se rozhodnu z nějakého důvodu střídat druhy krmení, tak střídám to, na co je štěně zvyklé, s jedním novým druhem a koukám, co ze psa vyleze zadním koncem. Pokud má střeva "otužilá", snese v podstatě cokoliv - míchání granulí se syrovým (tchánovci tak běžně krmí), vařeného, syrového, konzerv atd. Pokud má střeva třeba jako můj pes, nebude to tak jednoduché a jakákoliv změna se projeví průjmem. U nás to vyřešil přechod na barf - na granulích stačilo, aby na procházce našel kus rohlíku, a hned bylo zle...

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:43
- Nahlásit

Dáška vycházej z toho, že divocí psi v přírodě likvidují i zdechliny a máš jasno

Šíš neblázni já třeba mamuta s koprovfkou nedám prapředek neprapředek a z banánu taky nejásám,přece jen je to už pár milionů let co sme mamuta neměli

Dáška
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:46 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

danajasa
já třeba mamuta s koprovfkou nedám prapředek neprapředek
No ty ne, ale náš Čenda uleželého krtka dá s přehledem :-P

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 18:06
- Nahlásit

DáškaČenda uleželého krtka dá s přehledemKrtek v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství To bude kus od kusu a určitě jsou geny kerý snesou víc a jiný mín

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 08:30
- Nahlásit

corgi
tak obcas nema nikdo dobrej den, za me byl ten tvuj prispevek pravdivej a chvalyhodnej, ale zas nekomu to muze pripadat az moc "hr" hlavne kdyz se treba v problematice jeste neorientuje, nezna jednotlivy natury (aspon dle prispevku) atd.

treba me veterinar striktne zakazal prikrmovat cimkoli ke granulim, ze granule maj vsecko... pritom bych zrovna tam cekala vic selskyho rozumu...

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 09:42
- Nahlásit

cernej caj
pritom bych zrovna tam cekala vic selskyho rozumu...
Já už selskej rozum neočekávám nikde. Mám v živé paměti, jak se tu někdy minulý týden probíralo odčervení těsně před nebo po očkování - že někomu vet doporučil to provést takhle najednou. A ptát se na výživu veterinářů, to je past, vždycky doporučí tu značku, jejíž plakát jim visí na zdi - z pochopitelných důvodů, které jim nemůžeme zazlívat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 09:53
- Nahlásit

corgi
na výživu veterinářů, to je past, vždycky doporučí tu značku, jejíž plakát jim visí na zdi
jojo, o tom žádná. ale trocha tvarohu asi pozici tý značky na plakátě neovlivní... to už je pak o lidech

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání