| Autor |
Zpráva |
Libor11
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:40
- Nahlásit
Zdravím,
chci se zeptat, jak moc je důležité, aby se po odčervení štěněte hned následně (2.-3. den po) došlo na očkování?
Při prvním očkování se nám to takto podařilo, ale teď mě čeká odčervení dnes a na dalším očkování máme být už za 10 dní, tudíž nestihneme odčervit. Je to problém?
Díky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:55
- Nahlásit
Libor11
no já nevim,ale zatim skoro každej vet mi řekl,že pauza mezi oběma akcemi tak 14 dní..je toho na jednou docela dost..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:29
- Nahlásit
Libor11
Očkovat a odčervovat takhle brzo po sobě se nemá, kterej idiot vám to takhle poradil? 10denní pauza je tak akorát.
|
Libor11
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:32
- Nahlásit
Maya
Chovatel od kterého psa máme a následně i veterinář. Oba se na tom nezávisle na sobě shodli.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:42
- Nahlásit
My jsme u štěnda dostali stejný pokyn. Že má být pár dní před očkováním odčerven. Teď u dospělého psa už to neřeší a odčervujeme nezávisle na očkování.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:56
- Nahlásit
Libor11
No tvoje věc, já bych od takového veterináře zdrhla, od chovatele se zdrhnout nemůže. Každopádně buď rád, že ti to pes přežil a hlavu si s tím nedělej, pauza 10 dní je naprosto běžná a normální, tak to totiž dělá většina.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:19
- Nahlásit
Nechápu, kam na to chovatel i vet chodí. Je to hloupost.
Odčervení i očkování je samo o sobě dost velký zásah do organismu a čím dál od sebe to bude, tím líp.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 15:49
- Nahlásit
Ježišmarjá, eště by se mohlo to několikatýdenní štěně nakapat sajrajtem proti klíšťatům zároveň s tím odčervením a očkováním, aby to byla jó prda. Kam na to ti veterináři chodí???
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 17:57
- Nahlásit
corgi
Kam na to ti veterináři chodí???
tuhle jsem zažila, jak veterinářka doporučila majitelce tříměsíčního drbajícího se štěněte prednison (samo bez toho aby štěně vůbec viděla)
A také od ní vím, že vlčí špic musí denně naběhat aspoň 20 km a co se pes nenaučí do roka, už se nenaučí.
Libor11
u očkování je důležitá co nejlepší kondice očkovaného, aby vakcina dobře účinkovala, odčervení=oslabení
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2012 20:05
- Nahlásit
corgi
Tak třeba lidskému mláděti píchnou do jedné nohy 6 nemocí, do druhé 13 a ještě dostane živou vakcínu do pusy (když je hodně "akční" pediatr, a že jich je).
A když to chce člověk jinak, je za potížistu, který ohrožuje svoje dítě...
OT, ale nedalo mi to.
|