| Autor |
Zpráva |
Lexter
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 19:32
- Nahlásit
Zdravím,
budu se stěhovat do baráčku na vesnici a na tak velký dům a fakt že pracuji doma mi jeden vlčák přijde málo :P. Je to křženec Belgičáka a Zlaťáka. Menší problém by mohl být, že projevuje docela dominantní povahu. Mě osobně to vyhovuje, chci z něj hlídače. Je sice v pubertě a to je každý pes pakem, přesto se snažím vybírat podle toho kámoše.
Zároveň mě vždy lákala představa chůze po městě, kdy po jednom boku mám většího ovčáka a po druhá max 3 kg pesana . Kontrasty mě baví.
Přemýšlel jsem o maltézákovi, jsou to veselý psi. Ale nemám s nimi zkušenosti a v okolí ani žádný není. Vždy jsem choval pouze křížence ovčáků. Co byste doporučili vy? Mělo by to být malé plemeno.
Nechci buldočky, pinče, teriéry .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 23:19
- Nahlásit
Lexter
Tak malých plemen je spousta, asi bys měl upřesnit minimálně jakou si představuješ srst a péči o ní. Maltézák se stříhá, má srst jako jork až na zem, takže na běžný provoz se srst musí balíčkovat a nebo ostříhat nakrátko a pokud chceš, aby pěkně vypadal, tak to znamená denně se o tu srst starat. Známí kdysi měli psa maltézáka a byl to skvělý psík i když pravda měl dost svojí hlavu, ale ta péče o srst u těhle plemen není jednoduchá, prototo taky tolik jorků, bišonů apod. končí ostříhaných na koště.
|
Lexter
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 23:55 - Změnil/a: Lexter
- Nahlásit
Maya
My to u psů máme jednoduché, sem tam vykartáčovat, sem tam ty smraďochy umejt.
Co se týče péče o srst. Rozhodně bych nechtěl psa, jež by měl vlasy až na zem a šlapal si po nich, ale maltézáci jsou sestříhaní i na styl chlup sem chlup tam. Takový jako vzatý zubatými nůžkami a to by mi sedlo. Rozhodně nejsem typ, co by seděl a česal, česal a česal. Raději trandit venku, tak aby mi maltézák neumřel po pěti kilometrech .
Inu, tak do 4 kg, péče o srst je mi celkem jedno, ostříhám, vytrimuji. Na druhou stranu chápu, že maltézák chce asi něco více.
Veselá povaha, dobrá učenlivost.
prototo taky tolik jorků, bišonů apod. končí ostříhaných na koště.
Mě osobně takový setřih vyhovuje. Ať mi to nikdo nemá za zlé, ale jako člověka odkojeného ovčáky mě iritují ty chodící podušky.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 01:02
- Nahlásit
Lexter
Co pudlíka? Je to chytrý pes, je malý a sestříhaný na koště vypadá dobře.
Ale osobně bych se bála, že velký malému ublíží. Ne třeba agresí, ale rozdílem váhy. Vzala bych k maliňákovýmu kříženci něco většího než 4 kg.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 05:40
- Nahlásit
Lexterbudu se stěhovat do baráčku na vesnici a na tak velký dům
Myslím,že po pár týdnech na vesnici zejména na jaře si budeš moc vybírat ze zástupů početných vrhů voříšku podle stupně civilizovanosti obce Kdyš budeš milej na okolí tak se ti do rána za plotem i náký voběví samy plus pár desítek kotat jako bonus
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 09:55
- Nahlásit
Vlčáčková
A tak hodně záleží jaký je ten pes rapl, vím o malých špicech, co žijou s vlkodavem, samojedama, pastevcema ,ti psi si obvykle zvyknou, jako nehoda se stát může, ale člověk zase nemůže přemejšlet pořád jen co by kdyby.
Lexter
Tak pokud ti nevadí ti ostříhaní, tak je to asi jedno co si pořídíš, oni ostříhaní vypadají všichni stejně a povahou se taky moc neliší. Z těch nestříhacích a více bezúdržbových mě napadá papilon, brabantík, špic.
|
Lexter
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:50
- Nahlásit
danajasa
Toho se docela děsím, pes mi musí sednout jak povahou tak i exteriérem .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 12:52
- Nahlásit
Lexter
Tak danajasa dost přehání, štěňata a koťata se topěj a ne házej sousedům přes plot.
|