| Autor |
Zpráva |
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 12:41
- Nahlásit
ahoj, nevíte jak je to s podkusem ? Na výstavě nám řekli, že má momentálně podkus. Bývá to od narození nebo se to mohlo stát vývojem ?
http://jpeg.cz/images/2012/09/23/jrC7N.jpg
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 13:27 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
BarbaraBii
Nevím, jak je štěně staré, ale podle zubů můžu hádat. Toto bych vůbec neřešila do ukončení vývoje spodní čelisti. Pokud se budou normálně vyvíjet špičáky - tedy budou "do sebe zapadat" - a pes bude čelist používat - tedy kousat (nemyšleno chrumkat granule), s velkou pravděpodobností se tohle spraví. Pro dobro duše je možné dávat homeopatika a vytahovat čelist za zuby (dle Müllerové, můj nápad to není), ale to je podle mě na tenhle stav trochu moc.
Edit: Ta čelist se nevytahuje z pantů, ale odtahujou se od sebe spodní špičáky, nějak blbě jsem to napsala a teď na to koukám
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 13:33
- Nahlásit
Tady jsou ta homeopatika přímo od Müllerové, ale samozřejmě je třeba to probrat s vetem ohledně ředění a dávkování:
http://trojskykun.com/vet/prezubeni.html
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 13:36
- Nahlásit
jsou jí 4 měsíce
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 19:07
- Nahlásit
Ve měsících je nesmysl trápit se drobným podkusem. Počkej, až přezubí a definitivně jí doroste čelist a pak uvidíš. I jedna z mých fen měla v době přezubování krátce mírný podkus, přitom předtím i potom měla skus naprosto perfektní.
|
alinko78
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:17
- Nahlásit
@BarbaraBii musím souhlasit s jira_hera protože u tak malého štěňátka se to říct nedá, až pak po té když dorostou dospělé zuby.
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:34
- Nahlásit
a kdy to půjde už tak poznat ?
|
solanka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:48
- Nahlásit
Mám to celkem čerstvé - má nová budoucí naděje / vlastní odchov, nejkrásnější a nejchytřejší štěňátko / přesně od té chvíle, kdy jsem mu řekla že si ho nechám - si vyrobilo parádní podkus, který mu vydržel až do doby, kdy narostly - a hlavně úplně dorostly - druhé zuby / což bylo od cca 10ti týdnů do skoro půl roku / radši jsem mu do té držtičky koukala co nejmíň, bylo to o nervy.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 20:12
- Nahlásit
BarbaraBii
Az prezubi, az dospeje, u nekterych jedincu celisti dorustaji treba az nekde do 7 mesicu, u velkych az treba do roka - do ty doby se nestresuj a nestresuj ani stene neustalym otviranim tlamky. Pokud by mela fenka mirny podkus, budes ji mit min rada, nebo to nejak zkazi tvuj vztah k ni?
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 20:58
- Nahlásit
Fifi
neotvírám jí tlamičku Mě ani nedošlo, že něco takového má dokud nám na výstavě tohle neřekli a nevypadli jsme hned první a jako jediní se známkou nadějní Prostě mě to zarazilo jestli to třeba nemohla mít i při předání ...
Nezkází to vztah jen by nás pak mrzelo, že bychom nemohli na výstavy a popřípadně nemít štěňátka....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 21:03
- Nahlásit
BarbaraBii
Prostě mě to zarazilo jestli to třeba nemohla mít i při předání ...
Tak to by mel chovatel tak nejak automaticky ukazat sam, ze nema stendo podkus, kylu atp, pripadne by to melo byt ve smlouve zakotveny. A majitel by si mel toto take u stenda zkontrolovat, i kdyz vim, ze ne kazdeho to napadne.
Neztracej nadeji, opravdu se tohle muze dorovnat.
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 08:01
- Nahlásit
ve smlouvě to zakotvené mám, sice jsme se na zoubky dívali a jelikož jsme laici tak jsme to ani vidět nemuseli, nevíme ..
No doufáme, že to bude v pořádku ...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 09:13
- Nahlásit
BarbaraBiisice jsme se na zoubky dívali a jelikož jsme laici tak jsme to ani vidět nemuseli, nevíme ..
tak ono mohlo mít v době odběru ten skus v pořádku. Opravdu je teď ještě dělat brzy závěry
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 16:34
- Nahlásit
BarbaraBii
dokud nám na výstavě tohle neřekli a nevypadli jsme hned první a jako jediní se známkou nadějní
Šmarjápano, kdo dal štěněti nadějnou za tohle? Nebyl to pan Václavík?
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 17:39
- Nahlásit
nn Heidi Poschacher, jinak posudek jsme měli krásný a říkala, že je jí to líto nebyla od nás ale ze zahraničí..
|