| Autor |
Zpráva |
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 20:01
- Nahlásit
Ahojte, máme 3 měs. štěně Border Kolie, krmíme ji Acanou, ale celkově se do granulí moc nemá. Chovatelka nám poradila, že můžeme do granulí denně přimíchat lžíčku až 2 tvarohu denně, ať jí více chutná.
Co si o tom myslíte ?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 20:26
- Nahlásit
BarbaraBii
Klidně, proč ne. Tvaroh, bílý jogurt, trochu mletého masa... vůbec bych se toho nebála. A ty dvě lžičky u takhle velkého štěnda klidně velké, polívkové. Nebo trošku pokapat granule olejem z rybiček (jen malinko, na ovonění), zalít masovým vývarem...
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 20:53
- Nahlásit
lamalucni
aha, takže vůbec nevadí, že bude mít každý den granulky s tvarohem?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 23:03
- Nahlásit
BarbaraBii
ale celkově se do granulí moc nemá
Co si o tom myslíte ?
já si myslím, zkus si jen tak pročíst téma Krmení psa kasickou stravou, třeba tě to inspiruje.
psisko by to nejspíš ocenilo, když se nemá do umělohmotných granclí.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 08:12
- Nahlásit
BarbaraBii
Souhlasím s Vero, štěníkovi by pestrá strava rozhodně prospěla. Zmíněné téma je děsně obsáhlé a nepřehledné, ale zkus mrknout na tyhle stránky: http://www.manwe.eu/ (po pravé straně pod hlavičkou BARF).
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 10:48
- Nahlásit
BarbaraBii
Taky jsem tu kdysi pokládala několik dotazů na granule, jaké krmit a že mi pes nechce skoro žádné žrát a jestli můžu přidat to či ono, aby aspoň trochu pes žal. Vždycky někdo přišel a napsal, tak ho krm masem, když nechce ten hnus žrát, ty bys to žrala? Hrozně mě takový rady rozčilovaly! ale nakonec jsem ten barf nastudovala a zjistila, že měli pravdu. Krmím masem a granulema bych už nekrmila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 10:57
- Nahlásit
My máme taky doma nežravce granulí, tvarohem, rybičkama, olejem, mletým masem atd se opravdu neboj štěněti přilepšovat mě to radil selskej rozum, rodiče i chovatelka, jen veterinář byl zhrozen nad tím, že bychom snad do perfektně vyváženého průmyslového krmiva chtěli přidávat ještě něco navíc a důrazně nám to vymlouval
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 11:20
- Nahlásit
BarbaraBii
My jsme štěňátka tvarohem s piškotama přikrmovaly, když se Bekynce trošku zanítily struky. A taky masem s mrkví. Nevidím důvod, proč to pesano v množství nějaké lžíce nedat. Naše štěniska dostávala celou mističku. A jak po tom pěkně přibrala (na to bacha).
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 12:04 - Změnil/a: BarbaraBii
- Nahlásit
děkuju za super rady.
Každopádně Barf je super, hóodně o tom přemýšlím, načteno mám taky celkem dost. Už jenom z toho důvodu, že sestra jede na barfu pro fretky ... Granule jsou spíš taková pohodová záležitost, nasypat dát tvaroh nechat zbaštit.
Spíš mě štve, že máme 18 kg Acany
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 12:48
- Nahlásit
BarbaraBii
však to můžeš dokrmit, než se začneš poohlížet po jiným způsobu nebo prodat
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 13:27
- Nahlásit
BarbaraBii
to skrmíš příležitostně nebo na dovolené...
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 15:49
- Nahlásit
cernej caj
jasný )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 00:30
- Nahlásit
BarbaraBii
Daruj to nějakému útulku. Odkud jsi?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 09:21 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
BarbaraBii
Spousta lidí krmí na střídačku - třeba ráno granule a večer maso. Jsou teda údajně i psi, kteří jakmile ochutnají maso, tak už granuli nevezmou do huby, ale já jsem spíš potkala takové, kteří po přechodu na maso nad občasnou miskou granulí jásají "hele, zase něco jinýho!"
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 11:32
- Nahlásit
Vlčáčková
Ostrava. Ano, to byla hned druhá možnost pokud nikdo nekoupí
lamalucni
jj to vím. Jeden kamarád tak krmí .. Prý máme vyzkoušet ještě více druhů granulí ... No uvidíme
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 19:54
- Nahlásit
BarbaraBii
Ostrava. Ano, to byla hned druhá možnost pokud nikdo nekoupí
Tak doporučuji http://www.pejsci-hermanice.webnode.cz/
Ač avizují konec činnosti, pesů je tam stále přehršle.
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 23:49
- Nahlásit
Vlčáčková
oki, díky
|