Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Recepty na pamlsky
Autor Zpráva
Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 15:18
- Nahlásit

Ahojky,
chtela bych se zeptat jestli neznate nejake recepty na pamlsky .Budu moc rada,kdyz se o nejaky podelite.
PS.: PetraK: Kup jedny kuřecí játra, jedny vločky, šupni to do robota s jedním vajíčkem, přisyp kapek majoránky, stroužek česneku, udělej bzzzzzzzzzzzzzzzzm a celou tu kejdu nalej na plech vyložený pečícím papírem. Strč do rozpálený trouby a tak za 15 mínut máš celej plech levnejch játrovejch dobrůtek bez chemickej blbostí a pes ti urve ručku i bez přetahování (a občas i nějakej ten cizí )

Doufam,ze si meho prispevku jeste vsimnes .Uz sem to zkousela 2x,ale zase kdyz to bylo hotove tak to z toho peciciho papiru neslo sundat .Jde to jen trochu,ale porad tam mala vrstva zustane.Stane se neco kdyz ji tam necham?A sundavas to z toho papiru hned a nebo az kdyz to ztvrdne??

Tohle jsem jeste psala v Zabavení psa/štěněte přes den,ale asi by ses toho uz nevsimla .Snad mi poradis proc to nejde odlepit nebo co delam spatne .

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 16:21
- Nahlásit

Kajry
Do játroví dávám mnohem víc vajíček. Minule jsem pekla a neměla peč. papír, tak jsem jen vymastila a vysypala plech a taky to šlo. Krájím ještě teplé, sundavám taky (takovou tou placatou "lžící" na dorty) - samozřejmě na plechu zbylo, ale rozhodně ne vrstva, jak píšeš.

Jinak spousta receptů je v Novosádové (BARF), něco málo v Sehnerce, ale ta všechno bůhvíproč opékala na tuku.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 16:24
- Nahlásit

K narozeninám většinou dělám sulcový dort, ale letos měl řezník zavřeno, tak jsem dělala sladký inspirovaný Novosádovou. Mouka, vločky, voda, olej, vajíčko, med. Upekla, rozkrájela jako játroví. Zde fotorecept

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 16:45
- Nahlásit

Kajry
zase kdyz to bylo hotove tak to z toho peciciho papiru neslo sundat .Jde to jen trochu,ale porad tam mala vrstva zustane
to je divný, já už ho dělala mockrát a ještě nikdy tam nic nezůstalo, dávám ale tak 5-8 vajec na kilo jater a suším to při nízký teplotě tak 1.5-2 hodiny

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:01
- Nahlásit

Kajry
Uz sem to zkousela 2x,ale zase kdyz to bylo hotove tak to z toho peciciho papiru neslo sundat To je divné, to se mi snad nikdy nestalo. Já dávám navíc do játrovek i olej. Olivový, sezamový, slunečnicový... co je zrovna po ruce. Ne moc, odhadem třeba tak 5 lžic.
Mám odzkoušeno, že se tato směs dá dělat i z jiného masa, místo jater jsem dělala třeba i z kapra, kuřete, s přidáním drštěk. Jde přidat i krapet zeleniny najemno - mrkev, špenát atd. Lněné semínko, sezam, bylinky. Fantazii se meze nekladou.
Když jsem měla fenu na dietě tak jsem to prostě udělala z kuřecích prs, rozmixované rýže, mrkve... a šlo to.
Místo umletých vloček jde dát i mouka - pohanková, kukuřičná, celozrnná ... nebo jí nahradit část vloček.
Přebytky dávám do mražáku a pak jen postupně odsypávám.

S oblibou suším i maso (v sušičce). Nejlepší zkušenost mám s plícemi, jsou vzdušné, dobře se suší. Nejsou tučné, takže si můžu vzít plátek bez obav z umaštění v pohodě i přímo do kapsy. Dobře se to láme.
Dá se sušit i jiné druhy - kuřeci prsa, hovězí srdce ...

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:04
- Nahlásit

kejtlin
a suším to při nízký teplotě tak 1.5-2 hodiny není to moc? Já to peču tak odhadem 30 minut. Je pravda, že chci, aby to bylo vždy spíše měkčí, dobře se to krájelo a psů snadno polykalo.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:07
- Nahlásit

Evey
aby to bylo vždy spíše měkčí, dobře se to krájelo a psů snadno polykalo.

jj ale já dělám minimálně z kila jater, spíš vždycky z kila a půl tak mám silnější vrstvu.Mám je vždycky pružný a dobře se to krájí

Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:29
- Nahlásit

kejtlin
Kdyz 5-8 vajec tak musim pridat i vice jater a ostatnich ingredienci?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:35
- Nahlásit

Kajry
Kdyz 5-8 vajec tak musim pridat i vice jater a ostatnich ingredienci?

netřeba

Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:37 - Změnil/a: Kajry
- Nahlásit

A neni tech vajicek moc? :O Kdyz PetraK psala 1?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:47
- Nahlásit

Kajry
mám vlastní slepice, takže neřeším a taky mám hodně psů tak potřebuju hodně hmoty
v původním receptu na netu je ale psáno na půl kila jater 4-6 vajec myslím, schválně koukni už si to nepamatuju

Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:54
- Nahlásit

kejtlin
Nemuzu ten recept najit

Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:08
- Nahlásit

kejtlin
Tak akorat jsem vsude nasla,ze davaj 2 vajicka

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:16
- Nahlásit

http://recepty.chytrazena.cz/hledat-recept/

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:17
- Nahlásit

Ofic. recept z Internetu:
Játrové řezy

Přísady: 450g jater, 5 velkých vajec, špetka majoránky, 3-4 stroužky česneku, 450-500g ovesných vloček

Vše semlít dohromady a upéct.

Moje postřehy a vychytávky:
- nic nevážím
- předem si připravím ovesné vločky,mám takový ten tyčový mixér s přídavnou nádobkou se sekacím nožem (jestli nemáš, tak lze i na obyč ručním mlýnku na maso, ale bolí z toho ručičky...)... takže tam vločky nasypu a nadrtím je do podoby mouky, udělám si klidně i víc, nasypu do sáčku a schovám na příště
- sem tam dám přidám i jiný druh vloček - ječné, špaldové, pohankové...
- pak si do té nádobky dám játra a vejce (těch dávám klidně i míň, na 0,5 kg jater si myslím, že stačí i 3, víc vajec dávám jen když mám obavy, že by mě to nedrželo po upečení pospolu)
- plus přidám třeba olivový olej
- rozšlehám to na kaši do které přimíchám ty nasekané vločky, dávám dle oka, aby to mělo takovou polotekutou konzistenci, třeba jako piškotové těsto
- česnek nedávám
- ale dávám třeba spirulinu, někde jsem četla, že jsou dobré i sušené kopřivy, napadl mě třeba i špenát, mrkev atd...
- upeču (na pečícím papíru ), nedělám to moc vysušené, aby je to neškrábalo při hltání a dobře se to krájelo
- v lednici si nechám množství na 2-3 dny, zbytek dám do mražáku

Tak snad jsem to moc složitě nepopsala, je to fakt jednoduché..

Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:27
- Nahlásit

Evey
Dekuju mockrat ).A jinak nevadi,ze to co sem mu vcera upekla a je tam porad mala vrstva pec. papiru??

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:33
- Nahlásit

Kajry
je tam porad mala vrstva pec. papiru Jako, že zůstal ten pečící papír i na tom co jsi rozkrájela? Sundat to nejde? Nemyslím si, že by mu to mělo způsobit nějaké obtíže, ale svému psovi bych to asi nedávala.

laguna
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:46
- Nahlásit

dělam to z kila jater dávám tam 2 dvě vejce vloček viz Eveydávám dle oka, aby to mělo takovou polotekutou konzistenci
a stačí mi to na dva plechy používám pečící papír a silikonovou pečící podložku.

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:50
- Nahlásit

A ještě doplním postřeh mé kamarádky, která tvrdí, že pečící papír je lepší ten tmavší (světle hnědý). Na ten světlý bílý se jí prý buchty častěji přilepí.

Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2012 19:07
- Nahlásit

Evey
Jako, že zůstal ten pečící papír i na tom co jsi rozkrájela? Sundat to nejde?

Ne,nejde.Je to tam porad prilepene.Tak to ted aspon trochu seskrabavam nozem .Mozna to je tim,ze sem tam dala jen to 1 vajicko.

enri
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2012 19:28 - Změnil/a: enri
- Nahlásit

No nevim s tim vajíčkem. Posledně jsem na něj zapomněla a možná se to trochu drobilo, ale můj chlap rozdíl neviděl (a pesani už vůbec ne). Dávám na 2 díly jater 1 díl vloček (rozsekaných) a 1 vajíčko. Přidávám česnek, že snad by na to neměli tolik jít mravenci (používám na stopy). Z pečicího papíru se to sloupne nádherně, sundavám studené. Peču cca 30 minut, podle toho jak se začumím do pc

lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2012 19:30 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Kajry
To je divný. Já dám někdy jedno vajíčko, někdy dvě, a nepřilepilo se mi to nikdy.
Zkusím napsat, jak přesně ty pamlsky peču já: balíček kuřecích jater a 1-2 vajíčka rozmixuju, přidám necelou půlku pytlíku ovesných vloček (nejlíp červené Emco), většinou přidám pro chuť ještě i kostičku droždí. Ještě chvilku mixuju, aby se všechno spojilo. Rozetřu na plech na pečicí papír (vychází to asi na půlcentimetrovou vrstvu), dám do trouby na cca 150-160 stupňů a upeču - je to hotové maximálně za čtvrt hodiny, možná i míň.

Saita
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2012 22:23
- Nahlásit

Zrovna nedávno jsem si tyto pamlsky dělala. Mám malé pejsany takže jsem hodila do nádoby čtvrt kila krůtích jater, do toho vysypala 2 lžíce ovezných vloček(víc jich doma nebylo), přidala ještě jednu lž. normální mouky, jedno vejce a dobromysl. Rozmixovala jsem to, nalila do menšího pekáčku a pekla cca 30 minut na sto stupňů. Pak jsem to vyndala. Na povrchu byla hezká pevná krusta, z peč. papíru jsem celou placku odlepila úplně v pohodě, z druhé strany byla ta hmota měkčí, rozkrájela jsem ji na malé kostičky a tyještě sušila hoďku v troubě aby se na tom povrchu udělala také ta krustička jako nahoře(ale uvnitř byla játrová pochoutka měkká). Nechtěla jsem aby se mi to drobilo a lámalo. Dneska jsem na agi zkrmila poslední kousky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání