Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Starší pes a fenka
Autor Zpráva
*sara*.
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:15
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit, jaké jsou zásady při seznámení staršího psa a mladšího.
Za několik týdnů nám přibyde k pět a půl letému psovi fenka a já bych potřebovala vědět zásady při seznámení těch dvou, aby nedošlo k nějakému nedorozumění. Jak by to mělo všechno probíhat? Chceme je seznámit mimo domov a pak společně jít domů. Je jasné, že staršímu budeme ukazovat, že je pořád ten první a že ho máme pořád stejně rádi. Misky na jídlo budou mít od sebe vzdálené, pelíšek taky. Starší pes není agresivní, když byl někde se štěňatama, nikdy jim neublížil, spíše je olizoval, jen když se mu nelíbilo, že ho třeba koušou, tak zabručel a odešel, ale i tak se trochu bojím a proto prosím o rady, jak postupovat, abychom něco neudělali špatně. Děkuji.

haha
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:26
- Nahlásit

je lepší seznámit je někde venku, pokud pes není agresivní měl by fenu přijmout, záleží taky jak je na tom fena ,mí psi se většinou servou pouze v mé přítomnosti většinou kvůli krmení nebo při hře , potom dostanou přes hubu všichni a je na nějakou dobu klid,všichni ke mě přišli dospělý a nijak moc problém nebyl on ten novej pes je vždycky z novýho prostředí tak vykulenej že si moc nedovoluje.serval se mi kříženec pita se sředoasijatem o postavení ,ale ujasnili si to a je klid.

*sara*.
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:30
- Nahlásit

Zapoměla jsem napsat, že ta fenka bude devítitýdenní štěně stejného plemena.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:34
- Nahlásit

Myslím, že žádné problémy nebudou, když je starší pes jak píšeš v pohodě. I ty pelíšky bych jim dala klidně k sobě, stejně nejspíš štěně poleze k němu. U nás se sžívala fena podobného věku se štěnětem fenkou a taky se nic nedělo, během jednoho dne byla malá "její".

*sara*.
# Zasláno: 19 Zář 2005 12:00
- Nahlásit

Tak dík za uklidnění, snad to bude v pohodě, ono mi to pár lidí už taky řeklo, ale stejně jsem raději chtěla vědět, čeho bych se měla vyvarovat. Snad se tedy sžijí za pár dní.

haha
# Zasláno: 19 Zář 2005 12:04
- Nahlásit

když je to takhle malý štěně bude to v pohodě

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání