Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Ideální výška a váha
Autor Zpráva
VerSip
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:18
- Nahlásit

Ahoj, mám doma čerstvě 7 měsíční fenku labradora. Je veselá, aktivní, podle veta zcela zdravá, akorát mi přijde strašně drobná a malá, třeba i v porovnání s jinými psy stejného plemene v jejím věku. Váží lehce přes 20 kilo a měří něco kolem 48 cm v kohoutku. Myslíte, že je to dostatečné na její věk? Mam pocit, že už nějakou dobu vůbec neroste nebo jen velice pomalu. Krmíme Orijenem a s jídlem nikdy problém neměla, spíš naopak Díky za Vaše názory a odpovědi.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:25
- Nahlásit

VerSip

No a prošla sis odchovy z chovatelský stanice? Rodiče, prarodiče? Fotky atd.? Abys měla srovnání... Zkušenosti chovatelky? Je tu i téma retrívrů, tak se můžeš zeptat přímo tam.

VerSip
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:34
- Nahlásit

Jo to jsem samozřejmě udělala, jinak bych se tu neptala Prošli jsme víceméně všechny možnosti, od nějakého zdravotního problému, přes předky, tam akorát její mamka byla menší (ale ne nějak extrémně), jinak všechno spíš obříci. Paní z chovky říkala, že ještě zmohutní, má přece jen teprve 7 měsíců. Stravou si taky myslím, že to být nemůže.

VerSip
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:35
- Nahlásit

Mně jde spíš o zkušenosti, jestli měl někdo podobně velké štěndo a jestli jste to dohnali, popřípadě jak velký pes se z něj vyklubal

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:38
- Nahlásit

VerSip
Paní z chovky říkala, že ještě zmohutní, má přece jen teprve 7 měsíců.

No jo, to je takovej jalovej věk, to je pravda A jestli je jinak po zdravotní stránce v pořádku, tak buď ráda, že to není ten typ vepřador Bez urážky! Aspoň nemá takový zatížení na klouby...

VerSip
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:44
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

Jako ona není nijak hubená, vypadá normálně. Ale když vidím labíky třeba v psí školce nebo někde na vycházkách, tak jsou proti ní prostě mnohem mohutnější, "tlustější". No uvidíme, má ještě čas.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:44
- Nahlásit

VerSip

Já bych to nijak nedramatizoval. Ještě má čas, něco nabere, osvalí se. Fenky bývají někdy drobnější, ale to myslím není na závadu. Vzpomněl jsem si na Bonninku. Fenku sibiřského huskyho. Před léty byla ve své kategorii mistriní Čech ve weight pullingu. Utáhla snad 700 kg a vážila 17kg!!! Jednou jsem ji viděl na závodech, byl to zážitek. Samozřejmě vyhrála.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:53
- Nahlásit

VerSip
Ta "tlustější", oplácaná štěnda sice vypadají jako děsně roztomilí buclíci, ale věř, že z hlediska zdraví do budoucna je to hodně blbě. A nejen stran kloubů... Navíc 20 kilo se mi teda nezdá až tak málo na sedmiměsíční labradoří fenku, to musí být ti ostatní vyloženě vyžraní, nebo jde o takové ty extrémně mohutné vepřadoří typy. Buď ráda - jestli je lehčeji stavěná, bude se jí líp běhat i ve vyšším věku, kdy už ti buclíci budou rádi, že s kulháním obejdou blok. A hlavně se ji nesnaž nějak "vykrmovat", radši ať je spíš hubená. Pravděpodobně bude v dospělosti drobnější, než je v plemeni obvyklé, ale vzhledem k tomu, kam se labradoři jako plemeno řítí, to vidím spíš jako plus pro ni i pro tebe

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 14:05
- Nahlásit

Já mohla z kůže vyletět, když kamarádka přidala na facebook fotky svých pracovně vedených labradořích puberťáků a "zkušená chovatelka" jí tam sprdla, ať je kouká pořádně zakrmit, že to je hrůza jak jsou hubení! Neříkám, že by měli do roka chrastit kostma jako NO, ale klouby a labradoři - dneska už bohužel velké téma

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 14:06
- Nahlásit

lamalucni
kam se labradoři jako plemeno řítí
My se bohužel řítíme stejným směrem...

VerSip
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 14:12
- Nahlásit

jindra 22
lamalucni
corgi

Jé, tak děkuju za reakce Já mam právě podobnou zkušenost jako corgi, byli jsme v psí školce minulý týden a pán se tam se mnou skoro do krve hádal, že moje fenka prostě NEMŮŽE být labrador s PP, protože je prý moc hubená a vůbec není tak mohutná, jako má PRAVEJ labrador být. Já teda nevim, ale jeho štěně připomínalo spíš černého bernardýna než labrouše a jenom za tu hodinu, co školka probíhala, snědlo mimochodem asi 40 piškotů.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 14:22
- Nahlásit

VerSip
To jako že čím mohutnější, tím víc labrador, a čím víc proužků, tím víc Adidas? Pán evidentně nikdy neslyšel o tom, že labrador je PRACOVNÍ plemeno... Ať si týrá svoje štěně piškotama, jak chce - ty si mysli svoje a zeptej se ho za pět let, jak se jeho psovi běhá.

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 16:47
- Nahlásit

lamalucni
Zrovna jsem chtěla napsat totéž - ono se u pracovních plemen zapomíná, že jsou jaksi určena k nějakému druhu intenzivního pohybu - jak se bude takový soudeček labradoreček tvářit na svého pána po celodenním honu, to nevím. Stejně jako nevím, jak bude hnát stádo ovcí (natož krav) velškorgi, co šoupe hrudník po zemi...

twingas
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 11:11
- Nahlásit

no mě by spíš zajímal opačný problém, mám pocit, že můj kokr roste "moc" rychle. Má 3,5 měsíce a má v kohoutku 34cm. Standard je do 41...chovatelka mě sice upozornovala, že mám počítat s výškou okolo 40 cm...ale prostě mi to přijde hoodně rychlý, myslíte, že někteří psi prostě hodně rychle vytáhnou? a dá se nějak pomoci kloubům? mam strach, že se to na nich projeví

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 12:04
- Nahlásit

twingas
No nevím, já nejsem pro nějaké "srážení" centimetrů, jen aby se pes vešel do standardu. Pokud jsou oba rodiče na horní hranici a i chovatelka na to poukázala, tak se holt nedá nic dělat - leda snad psovi nedávat nic žrát a na pití mu dávat octovou vodu - viz "výrobci" mini-jedinců různých rádobyplemen. Pokud je pes vytáhlý, kostnatý, samá ruka, samá noha, pak klouby netrpí, pokud vytahuje a zároveň dost přibírá, tak bych klouby podpořila, ale buď sulcem, nebo nějakou základní výživou, hlavně ne nějakým extra přípravkem určeným pro artrotiky. Napadá mě omezit bílkoviny, jinak už nic.

twingas
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 13:06
- Nahlásit

No je vytáhlý samá noha já hlavně aby netrpěli kloubi, když by neměli trpět, tak je mi to fuk...Jestli se vejde do standardu je mi celkem fuk. Jenom mě zaskočilo, jak rychle roste.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání