| Autor |
Zpráva |
Konan
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 19:10
- Nahlásit
Ahoj, mám štěně boloňáka 9 týdenní. Dnes jsem si s ním jako obvykle hrála. On se ale najednou jakoby naštval a vycenil zuby (ale tak jak to dělají dospělí psy) a vrčel. Byla to jen pokračování hry?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 19:12
- Nahlásit
Konan
možná jo a možná ne, to ti na dálku po pravdě nikdo nepoví. Každý může leda hádat.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 23:29
- Nahlásit
Konan
Těžko říct. Čas ukáže... Zatím bych tomu ale nějakou zvláštní důležitost nepřipisoval. Je to mimino.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 08:40
- Nahlásit
Možná ho při hře něco zabolelo. A možná ho popadl vztek, že mu něco nevychází. Něco to znamená, ale určitě ne to, že z něj bude krvežíznivý boloňák, co zakousne rodinu.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 13:59
- Nahlásit
Biluška jindra 22
Dobře, tak já jej budu sledovat... :P
Meta
Možná, že se naštval, že vyhrávám . Já jen, že jsem nikdy neviděla u štěněte vyceněné zuby tak jako u dospělých. Nicméně, nemůže se třeba dožadovat vyššího postavení? Nebo zkoušet co mu projde? Potrestala jsem jej samotkou a pak ignorováním, je to správně?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:02
- Nahlásit
Konan
Potrestala jsem jej samotkou a pak ignorováním
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:03
- Nahlásit
Konan
Potrestala jsem jej samotkou a pak ignorováním, je to správně?
není.
Nicméně, nemůže se třeba dožadovat vyššího postavení?
ne
Nebo zkoušet co mu projde?
jo
Možná, že se naštval, že vyhrávám
možná. Možná je jenom normálně "ukecanej". A možná, že vyroste a sežere tě
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:19
- Nahlásit
Biluška
A možná, že vyroste a sežere tě
jo jo, je to baloňák, to sou zabijácí už vodmalička, sou na šlechtěný..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 14:24
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jo jo, je to baloňák, to sou zabijácí už vodmalička, sou na šlechtěný.
a když mají na jazyku černý skvrny tak sou úpa nejvíc zabijácký. Říkal to Jindra tak to musí být pravda
Konan
Nešil z toho, na 99,9% jsi to jeho "vrčení" špatně dešifrovala. Moje štěňata když si spolu hrají dělají takové zvuky, že laik nutně musí nabýt dojem, že se trhají na kusy A Pumice celý život "vrčí" když na ni někdo sahá. Např při česání, při utírání tlapek a pod. Nedělá to ze zloby, prostě si u toho se mnou povídá.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 16:00
- Nahlásit
Biluška
mě nejde o vrčení, vím že štěňata při hře mohou vrčet, ale mě jde o to, že vycenil zuby, jak to dělají agresivní dospělí psi
na jazyku skvrny nemá :-P
A jak jej mám potrestat? Nebo nemám trestat? Nechci drzýho spratka, kterej si všechno vynutí vrčením, štěkáním nebo kvičením...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 16:09
- Nahlásit
Konan
mě nejde o vrčení, vím že štěňata při hře mohou vrčet, ale mě jde o to, že vycenil zuby, jak to dělají agresivní dospělí psi
To k tomu patří. Je to zastrašování nepřítele . Pokud se ti zdá, že vrčí fakt ve zlém a že si s ním takhle hrát nechceš tak prostě ukonči hru. Takhle na dálku fakt těžko říct essi je to ve zlém, nebo ve hře. Nebo jestli není přetažený a brání se tak. To mi přijde asi nejpravděpodobnější. Dbej na to, aby měl správný režim a hráli jste si když chce on, ne když chce spát a ty ho nutíš do hry. Pokud vysloveně musíš takhle staré štěně potrestat (nejen kvůli vrčení, kvůli čemukoliv) tak já osobně ho prostě plesknu po zadku spolu s povelem "fuj", nebo "nesmíš", nebo "vypadni"...podle toho co zrovna dělá a co mu chci zakázat. Přijde mi to stokrát lepší než ho někde pracně ignorovat.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 16:29
- Nahlásit
Biluška
právě si s ním hraju když se vyspí a kouše mě, já se snažím ho nepleskat, i když mi to už párkrát ujelo, a ta ignorace byla jenom pět minut... a trochu mě ty zuby vyděsili, hraju si a on najednou takhle vycení zuby...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 17:42
- Nahlásit
Konan
já se snažím ho nepleskat
kdysi jsem taky prošla obdobím kdy jsem se snažila komunikovat se zvířatama po zvířecím. Vydržela jsem to asi týden pak jsem se opět vrátila k člověčímu způsobu. Jsem člověk, nikoliv pes, oni žijou s člověkem, nikoliv se psem takže je zbytečně nematu. Funguje nám to bez problémů . U dětí i u psů razím heslo "lepší jedna facka než deset minut vysvětlování".
a on najednou takhle vycení zuby...
Z nějakýho důvodu to přestal považovat za hru. Buď byl unavený, nebo se bál, nebo něco jiného...to se fakt takhle říct nedá. Dokud se to nebude nějak pravidelně opakovat, nebo nezačne dělat blikule v jiném směru tak bych to moc neřešila.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 17:45
- Nahlásit
Biluška
Dobře, děkuji.
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 18:20
- Nahlásit
Konan
Típla bych třeba , že si chtělo štěně hrát na BUBUBU a BAF .
Když ty si hrát tuhle hru nechceš, tak se jen otoč zády a počkej až tě pejsek oběhne . Mezitím zapomene , co vlastně chtělo .
Nebo za B) si prostě přestaň hrát a vymysli jinou hru . Ne na za hodinu , ale hned .
Třeba hru na hodné ňuňu štěně .
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 22:06
- Nahlásit
Konan
Prosím tě, hlavně to štěně nepleskej a po zadku už vůbec ne.
To do výchovy štěněte nepatří.
Kdyby tohle štěně bylo u matky a sourozenců, tak s nimi hraje hry na lov a kořist, na "pána hradu", na honěnou a tak. K tomu vrčení patří a divila by ses, jak si s nimi kolikrát hraje i matka a co všechno jim dovolí.
Buď chytrá, používej mozek a štěně prostě přečůrej. Zkus odhadnout, jak se v jaké situaci chová a buď tomu předcházej, nebo chování šikovně přesměruje.
Pro štěně teď musíš být číslo 1, ten nejchytřejší a nejlepší páníček, a ne agresor, co ho plácá za hru.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 22:12
- Nahlásit
Je fakt, že v devíti týdnech nemá cenu řešit nic. Učit čistotě, být rád, když štěňátko dobře papá, neblinká a nemá průjmy. Na ostatní je čas.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2012 16:27
- Nahlásit
agáta12
zkusím
LucieS
Dobře, už to neudělám
jindra 22
Ok
|