| Autor |
Zpráva |
aleksmoon
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 08:00
- Nahlásit
Dobrý den, mám devítitýdenní fenku jorkšíra (bez PP, po prvním očkování) a pozoruji, že má stále nafouklé bříško. Krmíme ji jen granulemi od majitelky (firma Pronatura) 4–5krát za den (jedna dávka 10 g). Jen ráno přidáváme trošku tvrdého tvarohu. Chtěl jsem se zeptat, zda je normální, že má bříško stále nafouklé nebo je nutné vyhledat veterináře. Fenka je hravá a aktivní a nepozorujeme žádné obtíže. Její současná hmotnost je 950 g. Děkuji za případnou odpověď.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 08:28
- Nahlásit
aleksmoon
...bylo nebo je odčervené...????
|
aleksmoon
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 08:30
- Nahlásit
Ano bylo. Možná je to běžné, ale pro jistotu se radši ptám, abych něco nepřehlížel.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 08:32
- Nahlásit
aleksmoon
A nebylo by teda lepší ptát se rovnou veterináře? Jestli se ti to jenom nezdá třá... nikdo ji tu neviděl )))
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 08:32
- Nahlásit
většinou mívaj štěňata velký nafouklý bříško když jsou začervený... vzala bych jí a poradila bych se s vetem pro jistotu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 09:44
- Nahlásit
Tak pokud neni totálně přežraný..což se taky stává
jinak určitě bych to odčervení zvážila po poradě s vetem,neni nic neobvyklýho,že i odčervené štěně(opravdu nebo údajně ) je po převzetí stejně začervené,dodnes vidim kamarádky štěně dogy s PP od prý renomované chovatelky(nevim neznám o dogy se nezajímám),který vyblilo poměrně dost velký klubko tědle potvor ..odčervený prý bylo,i bych tomu věřila..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 10:21
- Nahlásit
aleksmoon
Určitě může být začervené i pokud odčervené bylo. Otázka je kolikrát a čím. Někdy je potřeba odčervení zopakovat, někdy použít jiný přípravek s jinou účinnou látkou.
Každopádně jestli se ti to nezdá, pro jistotu ho vezmi zkontrolovat na veterinu
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 11:14
- Nahlásit
aleksmoon
Na 98 % to jsou škrkavky.
Chovatel většinou štěňata odčervuje .
ALE
I když bylo vše vzorně odčerveno , může se stát , že jedno štěně dávku vyblinká a někdo jiný blik zblajzne .
A máme neodčerveno
Takže neotálet , zajít za vetem a pořídit tabletky nebo pastu a nechat si napsat datumy , kdy opakovat !
Jednorázovka na škrkavky nestačí .
Jsou to potvory nezničitelný a tak je třeba systém .
A jsou pro míma nebezpečný !!!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 11:20
- Nahlásit
Taky jsem rozhodně pro jít na veterinu! Ale musim říct, že Grinek měl bříško nafouklý strašně, taky sem se bála, tak jsem ho hnala k vetovi a tam mi řekli, že prostě hezky vydatně papá takže to nic hroznýho bejt nemusí, ale vždycky je lepší se poradit s doktorem
|