| Autor |
Zpráva |
magdickav
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 08:14
- Nahlásit
Zdravím a prosím o radu Máme čtyřměsíční štěndo malého knírače. Neodolá králičím bobkům. Je to jen věkem nebo stravou?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 08:20
- Nahlásit
Mám 4 psy různého věku. Dřív jsem krmila granulema, už asi 4 nebo 5 let jsou na mase. Králičí bobky žerou furt a s chutí. A kdyby jen králičí... Pochutnávají si i na kozích, ovčích, žerou kuřince atd... Už se nad tím ani nerozčiluju.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 09:25
- Nahlásit
ještě že se v tom neválí
jinak souhlasím s pavlínkou
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 10:48
- Nahlásit
Jejda, kdyby jen králičí, že ano. U nás to byly bobky a bobany králičí, kočičí, lidské, ovčí, kozí, slepičí, kachní, kuní a mít doma slona, pochybuju, že by se té haldě miláček vyhnul. Když byl chudák na Acaně od chovatelky, žral dokonce i rozpadající se cihly. Mno, teď už je z něj velký chlap a žere vyjímečně slepičince, vyjímečně kočičince a zbytek si nechává ujít. Mladá dáma skoro dvouletá žere ještě i ty králičí bobky. Oba neodolají směsi pro kuřata, tu jsou schopni sežrat i se senem a slepičinci, takže zrovna včera jsem se divila, proč mají oba tak objemné a časté bobany plné něčeho, co vypadá jako seno......
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 10:56 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
magdickav
Je to jen věkem nebo stravou?
Ani věkem, ani stravou, je to naprosto normální psí chování. Buď ráda, že jde jen o králičí lentilky, ta moje obzvlášť vyhledává lidovce - nevěřila bys, kolik jich takhle na sídlišti v keřích je
|
magdickav
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 11:25
- Nahlásit
Já jen že někde někdo něco plašil, že má pes málo čehosi, když dlabe výkaly.... (Je pravda, že by to muselo znamenat, že známých bígl trpí a strádá. Protože ten sežere a vyválí se úplně ve všem)
No koukám, že máme doma ještě zlato
Máme ještě fenku (čtyřletou) a ta to nikdy nedělala. Ta jednou zkusila někde něco sežrat a já na ní koukala, jak na zjevení
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 11:30
- Nahlásit
magdickavže má pes málo čehosi,
Pani pakůn žere i dlaždičky a boudy,igelitáky tak nevím kerej vitamín mu chybí asi pvc
|
magdickav
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 11:32
- Nahlásit
asi pvc
to by z něj mohly rovnou padat hračky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 11:53
- Nahlásit
Naši psi taky milují žrádlo pro slepice. Zrní, šrot, brambory, řepa atd. Pak se nestačím divit, co to z nich padá.
O víkendu se jeden ze psů dostal k namočenému chlebu, radši nebudu popisovat, co následovalo.
Jedna čuba miluje třeba vyloupané šupky z prosa, co jsou kolem voliér.
Naši psi jsou krmení dobře, nestrádají, mají pestrou stravu... Jen si ji prostě ještě více zpestřují z dostupných zdrojů (a že jich u nás na zahradě je).
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 13:01
- Nahlásit
zezařátku jsem s tím u útuláka měla taky potíž, ale nežral všechny, jen některé, tak si říkám, asi gurmán ale po roce na mase se zeleninou jsem si ho naučila na fuj (když stihnu rychle zareagovat, ťuk ťuk, dlouho už se mi nic nechutného nestalo)
jinak vysvětlení, proč pes žere psí bobky jsem postřehla několik a myslím, že můžou být různě zkombinovány přes sebe..
1) pes v bobku cítí něco nestráveného (pokud měl kadící pes trávící obtíže a třeba něco z granulí nezvládl strávit a tak to zas vyšlo ven) a voní mu to, tak to holt zkusí ještě jednou zpracovat
2) prý je to záležitost teritoriální, že pes cítí že si jiný pes bobkem označkoval území a tím, že ho sežere tak nějak přejímá vedení či co
3) má pes málo draslíku a doplňuje si ho sežráním jinýho bobku (to je ze znalce psích duší - jinak draslík je v banánech takže poradil nacpat občas banánem a bude klid)
4) no a nebo to má prostě rád a ve štěněčím věku se nenaučil, že je to "fuj"
není to žádné dogma, jen moje osobní pozorování
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 13:04
- Nahlásit
Yves
5) je to bígl, kokr nebo labrador
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 15:59 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Já si myslím, že to není žádná katastrofa. Přinejhorším to vyblije, a pro jistotu možná častěji odčervovat.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 16:03
- Nahlásit
Ty zvířecí bobky dobře - vyblije, nebo se pose.e, nebo taky ne. Ale s těmi lidskými už jsme tu myslím onehdá řešili, jestli by teoreticky mohl dostat žloutenku...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 16:06
- Nahlásit
corgi
jestli by teoreticky mohl dostat žloutenku...
hele u nás kolegyně psová z jednoho bezdomoveckýho lejna dostala slušnej zánět žaludku a je doživotně na dietě
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 17:47
- Nahlásit
Lidský sračky jsou všeobecně horší, než zvířecí, to je pravda...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:34
- Nahlásit
Lidský sračky jsou všeobecně horší, než zvířecí, to je pravda...
to bez debaty jako, páč co některý lidi ze sebe dokážou vytlačit, to by jeden nevěřil
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:38
- Nahlásit
PetraK
to bez debaty jako, páč co některý lidi ze sebe dokážou vytlačit, to by jeden nevěři
Hele, přestaň. To už hraničí s trapností, jestli si to neuvědomuješ.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:40
- Nahlásit
PetraK
co některý lidi ze sebe dokážou vytlačit, to by jeden nevěřil
myslela jsi horem, nebo dolem?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:40
- Nahlásit
hele já nevim..když byla nána asi 5 měsíční,mívala sračky(z granulí samosebou,poté co jsem je spláchla do hajzlu,je svatej pokoj)ale to mi tenkrát nedošlo hned a já blbá s ní eště chodila k vetovi,kterej jí k tomu všemu eště dal ATB ,takže jí vymlátil ještě ten zbytek mikroflory co tam měla..naštěstí mi to došlo rychle,tak škody nebyly velký ale tehdy měl teorii,že určitě má nějakou chorobu..sem zapomněla jakou právě...a že to mohla chytit jak žere zrovna tydle bobky..jel si v tý teorii i přesto,že sem mu řikala,že žádný bobky nežrala..prej sem to mohla přehlídnout ..jako je jasný ,že to byl celkem blb,navíc vylezlej čerstvě ze školy,takže nevim jestli na tom může něco bejt nebo ne..Tolik k bobkům
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:47 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
jindra 22
Hele, přestaň. To už hraničí s trapností, jestli si to neuvědomuješ.
pročpa? dyk sem enem souhlasila s tím co autor napsal autor nevysvětluje, čtenář si vysvětluje sám.
Eninka
myslela jsi horem, nebo dolem?
a sválně? No?? tak já to prostě nechávám na těch čtenářích, jako ten autor, ať si to čtenář vysvětlí sám, ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:49
- Nahlásit
PetraK
já to prostě nechávám na těch čtenářích, jako ten autor, ať si to čtenář vysvětlí sám, ne?
ahá, něco jako Hříchy pátera Knoxe
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:49
- Nahlásit
davidkova renata
Máš věřit instinktům...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 18:57
- Nahlásit
jindra 22
Máš věřit instinktům...
a co tim jako chce autor říct?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:02
- Nahlásit
davidkova renataMáš věřit instinktům...
a co tim jako chce autor říct? Že dyž béš mít chut na banán máš si ho jít istinktivně utrhnou do Afriky bo to máš v genech
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:03
- Nahlásit
danajasa
Že dyž béš mít chut na banán máš si ho jít istinktivně utrhnou do Afriky bo to máš v genech
aha..a já blbá myslela že mám jít na blů pro něj
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:09
- Nahlásit
danajasa
Že dyž béš mít chut na banán máš si ho jít istinktivně utrhnou do Afriky bo to máš v genech
Fakt čumím. Jsem tě podcenil.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:12
- Nahlásit
davidkova renatajá blbá myslela že mám jít na blů pro něj
Tam můžeš taky ale maj je děsně schnilý2jakost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:38
- Nahlásit
Eninka
něco jako Hříchy pátera Knoxe
No spíš to vidim na Hříchy radila Jindry. Páč von je autorem tohodle výroku
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:39
- Nahlásit
PetraK
No spíš to vidim na Hříchy radila Jindry.
Kurník, už začínám být slavný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2012 19:46
- Nahlásit
jindra 22
Kurník, už začínám být slavný.
tak to já dávno myslela, že už ste, po těch dvou článcích v Pépéčku . Nobelofka za kynologickej přínos nikde?
|