Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / máte někdo zkušenosti s caníky?cc
Autor Zpráva
mataterri
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 22:20
- Nahlásit

všechny zdravím,máte někdo caníka?

moll
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 06:47
- Nahlásit

máme...6.6. mu budou tři roky...

mataterri
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 17:28
- Nahlásit

díky moll,28.5. si jedem pro pesinu,maminu i ostatní štěndy jsme viděli,ale mamča není s pp.Tatu jsme také viděli,oba skvěle stavění ,zlatá povaha.je pravda ,že mají dlouhou pubertu?máš také takovou zkušenost?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 18:53
- Nahlásit

mataterri
CC nemám,ale bez papírů bych si ho nevzala, ani kdyby mi za něj platili! I v papírovém chovu je potřeba velice pečlivě vybírat a tady nevíš vůbec nic

stetisek123
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 19:13
- Nahlásit

aaaaa...bude další boj? Kdepak máme hádače?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 19:17
- Nahlásit

mataterri
Doufám, že mají rodiče aspoň udělané rentgeny kyčlí...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 19:23
- Nahlásit

lamalucni
Na co, jsou přece skvěle stavění! Teda aspoň ten pes, co by mohl být otcem

moll
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 07:33 - Změnil/a: moll
- Nahlásit

no - my zase máme pesana z chovky s dobrou pověstí, tatínek a dědeček super uznávaní v celoevropském chovu, maminka taky v pohodě, takže pes má všechny předpoklady pro skvostnou budoucnost.....jenže osud namíchal karty, majitelka chovky se dotala do potíží, na štěnda nebyl čas, pak si ho v 6 měsících bral pán s nemocným pohybovým aparátem, za měsíc dával v psa s ostnáčem a elektriku do dobrých tukou...
takže ho máme od 7 měsíců, zpočátku v pohodě, pak na začátku puberty se porval s ostatními psy, se kterými do té doby vycházel...pes super po stránce stavby těla i zdraví, jen poškozená dušička a hotovo... takže není vše jen o pp...

to mataterri
máme doma i další molosse, takže je fakt, že dospívají později - tak 2,5 až 3 roky, potřebuješ na ně laskavou, ale důslednou ruku, určitě spíš výchovu než výcvik, chápou svého pána a udělají pro něj téměř všechno..jen musí být jasno v hierarchii smečky, jinak si začnou zabezpečovat své bezpečí sami a pak se nimi těžko vychází...

mataterri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 13:49
- Nahlásit

díky i za kladné reakce,vlastně mě nešlo o plemeno CC,jen o povahově vyrovnaného jedince,nikdy jsem neměla ambice na výstavy apod.Mám za sebou výchovu Něm.dogy a čechohoráka,u nějž převládl čuvač jak povahově tak ivzhledově,podařilo se mi ho uchovnit,ale naštěstí o něj nebyl zájem.Takže nějaké zkušenosti mám,a nechci psíka pro mou hrdost,jak vypadá,ale jakou má povahu.Jinak máme slečinku doma.Je bezvadná a pro všechny přívržence PP-má VADU-měla náběh na rozštěp nozdry,takže vypadá,že jí někdo roztrhnul jednu nosní dírku-spokojeni?.Na stranu druhou pochopte,že psa můžete milovat i s chybou.Vzhledem k tomu,že mám 3 děti,nechtěla jsem psa z útulku,alespoň trochu chci vědět do čeho jdu.Jo a ta Něm.doga mi zachránila dítě a zemřela ve třech letech na přetočení sleziny asi půl roku potom.Věřím,že pes si nás vybere i sám.Současná fenečka si k nám sedla při návštěvě vrhu,prostě si nás vybrala.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 15:02
- Nahlásit

mataterri
A jak souvisí PP s vadou? Máš to nějaký pomotaný. A co je náběh na rozštěp? Rozštěp buď je a nebo není.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 15:14
- Nahlásit

Maya
A co je náběh na rozštěp? Rozštěp buď je a nebo není - Ti nevím, ale pokud to vztáhnu na lidi brácha měl vždycky takovou tu svislou rýhu mezi nosem a rtem větší a jakoby srostlou jizvu. Když dospěl a vyrostl mu nos, tak se mu trochu zbortila přepážka a špatně se mu dýchalo. Musel na operaci nosu a až tam mu zjistili a oznámili, že měl jako embrio rožtěp patra, ale naštěstí to srostlo....to jen, že je třeba něco takového možné i u psa

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 15:35
- Nahlásit

worick
Ale to byl srostlý rozštěp ne náběh, to máš jako s fontanelou, buď je a nebo není, může být malá nebo velká, může časem srůst, ale náběh na fontanelu neexistuje.
Ale stejně je to jedno, mataterri píše, že její štěně má rozštěp nozdry a ještě do toho zamotala nevím proč PP, popravdě takový štěně bych si nevzala ani zadarmo, to zavání do budoucna jak štěně poroste problémama a velkýma finančníma výdajema.

mataterri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 21:51
- Nahlásit

tak to tě worick lituju,já to mám stejně s pesama jako s lidma,buď si padnete do oka nebo ne,takže i když je štěndo s nejspíš srostlým rozštěpem,pořád je to ten miláček který je náš a patří nám,přece ho nebudu vracet kvůli vadě na kráse i kdyby se muselo investovat do zdraví více peněz ,to by byla ubohost. a asi je to podobné jako u bratra Mayi,začalo to být vidět až později,jak roste,ale nikdy bych ji z tak ubohého důvodu nevracela.S tím PP se omlouvám,jsem z těch různých diskusí nějak naštvaná na reakce -No to bych já si nikdy bez pp nekoupil(a) atd.Myslím,že zde lidé hledají rady,porozumnění a né posměch a pohrdání(někdy to tak vyzní)(zase se do nikoho nenavážím,jen jsem byla zklamaná ,jak to tu chodí)

lamalucni
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 22:08 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

mataterri
Tady ale nešlo o nějakou "snobárnu", jako že bezpapírové štěně je nějak méněcenné - to rozhodně ne! Šlo hlavvně o zdraví. CC jako plemeno opravdu hodně trpí na dysplazie kyčlí a štěně po nevyšetřených rodičích je dost sázka do loterie. V PP chovu se tohle hlídá, do chovu musí každý jedinec absolvovat rentgen kyčlí a na nemocných zvířatech se chovat nesmí. Takže u štěněte s PP je pravděpodobnost, že bude zdravé, mnohem vyšší, zvlášť když si člověk dopředu prověří, jak na tom stran zdraví byli i další příbuzní, a podle toho vybírá. A zrovna dysplazie kyčlí může být hodně omezující a bolestivé onemocnění... To je důvod, proč bych si ani já štěně bez PP nekoupila.
Nic ve zlém, přeju ti, ať se vám to vyhne a malá je zdravá do vysokého věku!

helps
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 07:38
- Nahlásit

jako že bezpapírové štěně je nějak méněcenné - to rozhodně ne! Šlo hlavvně o zdraví.

nejen to.... jde z velké části i o povahu. bezPP psi právě málokdy mívají vyrovnanou povahu, respektive povahu odpovídající danému plemeni. např. známá má fenu CC, která je naprosto skvělé zdravě sebevědomé zvíře, vše jak má být. pak znám lidi, kteří mají fenu bezPP a když pominu to, že jako CC vůbec nevypadá, tak napadá ostatní psy ve velkém a dokonce zabila vlastní štěňata.... ale chovat na ní prý budou dál nemám nic proti voříškům, ale když bezPP tak opravdu raději nějakou pouliční směsku než "napodobeninu" nějakého plemene

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 08:18
- Nahlásit

mataterri
tak když už se to tu rozebírá - já mám sice papírového psa, ale nakonec je s vadama: nepostavili se mu uši, je drobný (takže jeho tata který byl označený jako nadstandartně velký - pravděpodobně nebude jeho tata ) což jsem se dozvěděla až od poradkyně chovu, na kterou jsem se obrátila s tím, že pes má od počátku nějaké zdravotní potíže. Holky Tě chtěly spíše varovat, že koupí bezpapírového psa riskujete mnoho dalších problémů.....jenže jsem se přesvědčila sama, že ani papíry nic nezaručí...

Odbočím s dotazem na chovatelky: vůbec tomu nerozumím, mám sice psy s PP, ale jsem je neuchovnila (na to je nemám) Jak je to vlastně u papírových psů - kdo dokáže, že fena byla připuštěná právě s tím či oným psem? (že to v extrému nebyl vořech od sousedů ) Můj chovatel měl psů (samců) několik, pak mluvil ještě o možnosti zapůjčení krycího psa od jiného chovatele...Tím chci říct, že když má objednávky na štěnda a fena nechce s vybraným psem zabřeznout - no tak prostě použije jiného a kdo to pozná??

danajasa
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 08:28 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

worickno tak prostě použije jiného a kdo to pozná?? Tak vony ty testy DNA neska už nestojí takovou pálku jak dřív ted nedávno sem to zažila u jedné chovky ovčáků pokud by to nebyl třá jeho brácha tak se to zjistí celkem lehce hele 1500kč to de ne? http://www.pr-lab.cz/znalecky-ustav/dna-vysetreni- psu.aspx

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 12:26 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

worick
Třeba u NO je už nějakou dobu DNA jednou z podmínek chovnosti.
Myslím, že kdyby se to zavedlo i u ostatních plemen, možná by se někteří hodně divili
Problém je, že jako databáze nemá na čem stavět, resp. začínali bychom od nuly - od jedinců, u kterých bychom prostě museli brát jejich původ jako prokázaný, jelikož jejich rodiče už nežijí, event. jim nikdo DNA udělat nenechá, protože by se toto nařízení týkalo, řekněme, jedinců nově uchovněných nebo uchovněných od určitého roku apod.
Ale pozitivum do budoucna by to určitě bylo.
Znala jsem dokonce křížence s PP chovatel choval něm. dogy a angl. mastify a lidi si od nich odnesli papírového kříženečka Jestli to chovatel věděl nebo ne je otázka, která zůstane už nezodpovězena.
Každopádně pro sebe - svého psa si testy DNA můžeš nechat udělat a pak event. žádat náhradu na svém chovateli, pokud otec zapsaný v rodokmenu nebude jeho biologickým otcem. Nebo třeba aspoň zveřejnit na klubu, že ten a ten vrh té a té ch. st. nemá v pořádku testy paternity.

LucieS
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 12:37
- Nahlásit

worick
Jak je to vlastně u papírových psů - kdo dokáže, že fena byla připuštěná právě s tím či oným psem?
Nikdo to nedokáže a dělá se to bohužel poměrně často .
NO s testy DNA jsou výjimka.
(udělat si paternitu sama moc nejde, potřebuješ k tomu krev rodiče a to bez souhlasu majitele nejde)

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 12:37
- Nahlásit

worick
Tak ono těch chovatelů, co mají doma psy i feny je menšina, většina jezdí krýt jinam a to ti musí pak majitel psa podepsat krycí list, což asi těžko někdo udělá, když by jeho pes tu fenu nenakryl. No a taky většina těch krycích psů je dostatečně známá a i jejich potomci, takže nějaký neobvyklý štěně po nějakým psovi by vzbudilo pozornost, i když teda chápu, že u plemene tak monotematickýho jako samojed těch odlišností bude asi míň.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 12:45
- Nahlásit

Maya
To ano, ale nikdo ti nezaručí, že fenu nepřekryl ještě nějaký jiný pes. Kdo je pak otcem štěňat zůstane otázkou dost dlouho, ne-li napořád.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 13:54
- Nahlásit

Eldoguero
No jak říkám, u těch jednobarevných plemen je to asi větší problém, špic je barevný plemeno a párkrát už se to řešilo, protože prostě ve vrhu byla barva, která tam s daným otcem být nemohla a nebo pravděpodobnost byla minimální a pak je minimálně podezření. Stejně tak když jsou štěňata v jiným typu a tak. No není prostě nad nejvariabilnější plemeno na světě.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 15:48
- Nahlásit

Maya
Blbý ovšem je, když se takový pes dostane dál do chovu ...

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 19:45
- Nahlásit

Eldoguero
Tak to jistě, u špiců v Německu uz udělali povinný DNA profily, tak můzem jen doufat, ze to časem doleze i k nám. Udělala bych to povinný pro všechy chovné PP psy, tak drahý to není a dělá se to jednou za zivot psa.

cangalisa
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 20:35
- Nahlásit

No tak já právě na výsledky DNA mé feny čekám...její matku nekryl jen otec v PP, ale i její polobratr. Všechno to prasklo až po roce a půl skoro... Na paternitu, je hlavně potřeba aby oba rodiče měli dna profil. Náš klub naštěstí zavedl jako podmínku chovnosti dna profil, takže to těmhle křivákům co mají tyhle praktiky zatne tipec.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 21:13
- Nahlásit

K původnímu tématu. CC mám, právě tu vedle mě chrápe (doslova). A jak tu svojí obludu miluju a povahově se celkem do standardní povahy povedl, tak už bych si nejspíš caníka nekoupila ani s PP natož bez a to proto, že z těch psů, co znám se mi jich povahově líbí pár a ty povahy jsou dost různé. Takže bez dlouhodobého mnohaletého sledování chovu už ne a na to nemám čas ani chuť. Takže sice srdcová záležitost, ale můj první pes zůstane nejspíš poslední corsou, co doma kdy budu mít...

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2012 23:21
- Nahlásit

mataterri
myslím, že si to úplně nepochopila, spousta lidí - i podle tebe kritiků tu má "bezpapíráka". Troufám si říct že naprostá většina co sem chodí, své psy miluje, ať jsou takové nebo takové. Tady se neodsuzuje to štěně - to za to nemůže, ale ten člověk, co takovéá štěně přivedl na svět. A více či méně nápadně se ti naznačovalo, že ty koupí takového psa, toho člověka podporuješ. A případně bylas pouze varována před možnými následky.

Maya psala, že by si takové štěně nevzala ani zadarmo, ale nenapsala, že by takové štěně vrátila, pokud by ho už měla doma.

Jinak přeji, ať se s prckem daří a ať se z problému nevyvinou žádné následky. Tady to není o tom, aby měl někdo potřebu pak říkat - "no vidíš my ti to tu psali..."

mataterri
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 10:18
- Nahlásit

Díky všem za vše,vaše diskuse jsou úasný,jak se vyvíjejí,štěndo roste,momentálně vedle malé kníračky,kterou hlídáme.pro Tony,díky za vysvětlení,je fakt,že když někdo něco napíše,není vždy jasné jak to myslí.A chápu ,že to někdy vyzní blbě.každopádně všem dík,a asi to byl můj poslední pokus vytvářet diskuse,radši si v nich pouze počtu.všem hezký den a zdravé pejsky.m

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání