Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně Boloňského Psíka
Autor Zpráva
AmyJason
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2012 23:16 - Změnil/a: AmyJason
- Nahlásit

Ahoj,
S přítelem jsme se rozhodli, že si pořídíme toto plemeno a už máme i vybrané štěňátko. Vlastně mi oznámil, že mi jej koupil. Ale chci se zeptat zda takové štěně může být po příchodu do nového domu, když chodíme ráno do práce, v kleci mezitím co budeme pryč? Nechceme aby se mu něco stalo, jelikož máme fenku, která moc cizí psy ráda nemá, a bojíme se aby jí neotravoval a ona ho nepokousala, nejsou s ní problémy, ale již jsme se s takovými štěňátky setkali (otravovali staršího psa), a zároveň nechceme aby si něco udělal sám, například spadl nebo něco snědl. Taky nevím od kdy se může takto malé štěně cvičit? Chtěla bych začít po sedmi dnech a déle. Jde mi o to aby uměl poslouchat na slovo v jakýchkoliv situacích (až bude starší). Také se s ním chci věnovat sportům, dogdancing a agility, kde se dá cvičit agility? A asi nejdůležitější, spím hrozně tvrdě, dá se 8 týdenní štěně zalehnout? Nechci jej nechávat v pelechu, ráda bych si s ním vytvořila hezký vztah, ale přítel mě strašil abych ho nezalehla, což bych asi nepřežila ani já. Já si myslím, že by mě kouslo a to by mě probudilo, ale nevím to 100%. Toto plemeno jsem nikdy neměla (pouze velká plemena) a proto tolik otázek, děkuji za odpovědi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:11
- Nahlásit

AmyJason
Ale chci se zeptat zda takové štěně může být po příchodu do nového domu, když chodíme ráno do práce, v kleci mezitím co budeme pryč
a jakou máte pracovní dobu, pokud klasickou,považuju to za týrání zvířat,navíc nevim,zda je vám známo ,že psa je nutno na pobyt v kleci postupně a nenásilně navykat!
Taky nevím od kdy se může takto malé štěně cvičit? Chtěla bych začít po sedmi dnech a déle. Jde mi o to aby uměl poslouchat na slovo v jakýchkoliv situacích (až bude starší
psa vychováváme od chvíle kdy si jej přineseme domů,výcvik je nadstavba výchovy,je třeba brát ohled na stáří a schopnosti štěněte,těžko někdo bude chtít po 5 letým dítěti aby umělo velkou násobilku,ale po psech se něco takovýho chce běžně..
asi nejdůležitější, spím hrozně tvrdě, dá se 8 týdenní štěně zalehnout? Nechci jej nechávat v pelechu, ráda bych si s ním vytvořila hezký vztah, ale přítel mě strašil abych ho nezalehla, což bych asi nepřežila ani já. Já si myslím, že by mě kouslo a to by mě probudilo, ale nevím to 100%.
já zas na 100% nevim,zda je celý příspěvek míněn vážně

Darina1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:26
- Nahlásit

http://www.celysvet.cz/bichon-a-poil-frise.php?poz ice2=&time=1257921364

AmyJason
Na Váš dotaz odpovídám tímhle odkazem, a jestli chcete tak se zkuste zeptat tady holek které mají a chovají Boloňáky myslím, že váš dotaz je dost nestandartní a pokud jste dospělá osoba tak trochu zauvažujte. Davidkova má naprostou pravdu.

AmyJason
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:19
- Nahlásit

davidkova renata
ano vím, že je potřeba učit, třeba na pamlsky, hračky... Je myslen vážně, jenže strašil mě přítel, tak mi to vlezlo do hlavy...

Darina1
zkusím

doggirl
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2012 13:11
- Nahlásit

asi tak jestli máte staršího psa tak určitě musíte od začátku udělat štěněti pravidla já jsem dopadla tak že ted mam dva psy jednomu je sedm a druhému 8mesíců a velí tam štěně nestačí na to aby bylo pánem a tak čurá doma pořád a je velice težke ho to odnaučit ale vím jak na to takže vám radím aby jste štěně nijak neupřednostnovala protože to muze dopadnou zle (mám ruskou barevnou bolonku (bolonáčka- 8mesíců) a bišonka) mou chybu ted musím napravit ale lehke to není to mi veřte.

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2012 20:59 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

AmyJasonv kleci mezitím co budeme pryč?a co když bude štěkat v klícce dáš ho nějaká odhlučněný?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání