Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňátko krysaříka - prosím rady pro začátečníka
Autor Zpráva
Chipinek
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 20:41 - Změnil/a: Chipinek
- Nahlásit

Dobrý den, pořídili jsme si s partnerem štěňátko pražského krysaříka.Máme ho necelé 4 týdny, pejsek má nyní 8,5 týdne.Zvykl si u nás hezky,slyší na jméno,dokonce už chápe význam slova NESMÍŠ,když kouše to, co nemá.Je šikovný.Ale je tu problém,který mě trápí.Vůbec nedokáže zůstávat sám.První týden se chtěl pořád chovat a nosit,což jsem respektovala vzhledem k tomu,že byl održen od feny.Jenže on toto vyžaduje stále,i když je maximálně unaven,nejde si sám lehnout do pelíšku,kňučí a vyje tak dlouho,dokud ho nepochovám a teprve potom usne a pak ho přendám do pelechu.To stejné v noci,chce spát s námi,jinak vyvádí.Hrát si dokáže hezky sám,ale spát musí jedině u nás.Myslíte,že je to u štěňátka normální a časem to samo přejde?To stejné nastává, když zůstane úplně sám,kňučí,štěká,vyje,zkoušíme ho třeba nechat 10minut samotného, aby si zvykl a vyjdeme jen před dům,on se chudák počůrá strachy.Zatím si ho nosím do práce, ale nemůžu to dělat věčně a nevím,jak ho naučit zůstat sám. A třetí problém, zaboha se nevyčůrá venku,včera jsme byli venku od 14 do 20:00 a nic, přišli jsme domů a hned se počůral.Navíc venku moc být nemůžeme, ještě nám chybí 3 týdny do posledního očkování a i veta říkal, abychom ho ještě nechávali doma, vzhledem k tomu, že bydlíme v centru města, tak všude všechna travička je občůraná pejskama, kočkama atd., takže to nechceme riskovat. Děkuji všem za rady.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 20:57
- Nahlásit

Chipinek
Chápu to dobře, že psovi je 8,5 týdne, tedy 2 měsíce, vy ho máte doma 4 týdny, tedy jste si ho brali na měsíci věku? Kdo vám proboha dal měsíční štěně??????

Chipinek
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 21:19
- Nahlásit

Pardon, špatně jsem to spočítala, motám se jen kolem pejska a čas mi trochu splývá, strašně to utíká... Pejska jsme si brali v 7 týdnu. Máme ho skutečně 4 týden a pejskovi bude 11 týdnů. Achjo, asi jsem za vola

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 21:40
- Nahlásit

Chipinek
Uf, tak to je jiná úplně jste mě vyděsila
Achjo, asi jsem za vola
Ne, ne, jen jsem se lekla, že máte pejska ze nějakých ... "nedobrých" poměrů.
Jinak, myslím, že se to časem srovná, ale musíte mu v tom trochu pomoci. Přestaňta ho vnímat jako mini pidi mrně mimino a berte ho jako psa Když se bude dožadovat nošení, pokud to nebude vhodné, ignorujte ho.
Vyvenčete ho venku, pokud se nevyčůrá, jeho smůla, jděte domů. Ale hlídejte ho, jak ostříž, jakmile se začne chystat, IHNED ho drapněte a honem ven. Pokud se vyčůrá, pak ho mooooc pochvalte, pokud ne, jeho smůla ... a takhle prakticky do zblbnutí.
Stejně postupujte i při ponechání pejska samotného doma, najděte společně nějaké hračky nebo hry, které ho budou zajímat i ve vaší nepřítomnosti a dávejte mu je jen, když půjdete ven, zezačátku třeba jen s košem.
Návrat domů (byť za minutu, dvě) nijak neřešte, psa si nevšímajte, nereagujte ani na případný nářek, prostě vás to vůbec nezajímá
Chvíli to trvá, ale časem se to naučí každý pes, teď už záleží jen na vás, jak to půjde rychle

Chipinek
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2012 21:55
- Nahlásit

Díky za rady. Ale ten náš špunt je takový trdlo, že i když je maximálně do nějaké hry zabrán, tak okamžitě spozorní, když odcházím jenom do vedlejší místnosti a okamžitě valí za mnou. I když spinká přes den a já se jdu třeba jen napít do kuchyně, tak se zvedne a jde za mnou. Jediná možnost, jak od něho odejít je vyloženě utéct a zavřít mu před nosem a to se potom spustí takový povyk,kňučí,vyje,štěká,počůrá se...začínám být z toho úplně nešťastná

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání